Huisjekijken bij … Debby

De favoriet Huisjekijken bij… is terug!

Deze keer mogen we huisjekijken bij … Debby

Mijn naam is Debby (35) en woon samen met mijn vriend Mark (32) en ons zoontje River (14 mnd) in dit, voor ons zo fijne thuis, “HUIS” in Tilburg.

Het huis is gebouwd in 2000. Wij hebben het gekocht in 2006. We waren op zoek naar nieuwbouw, liefst in jaren 30 stijl. Totdat ik dit huis binnen liep, jawel alleen naar de eerste bezichtiging, Mark is vrachtwagenchauffeur, dus geen 9 tot 5 werktijd. Makelaar nam me totaal niet serieus, wat moest die griet nou met een huis met 7 slaapkamers. Maar ik kon wonder boven wonder overal doorheen kijken, zelfs die arrogante makelaar liet me koud, alles was donker en volgestouwd met (donkere) meubels, geen vertrek was overgeslagen. Keuken was van “peperkoekhout”, afzuiger was nooit aangesloten. Op zolder leek het een zelfbouwwanden hokjes systeem. Overal lagen verschillende soorten vloeren, alle wanden waren cremewit.

Dus al met al moest er een hoop aan gebeuren. Want beneden is het 60m2. En boven 2 verdiepingen van 45 m2 en een plat dak. Mark ging mee voor de tweede bezichtiging en hij verklaarde me voor gek, maar ondanks dat had hij vertrouwen in me, en mijn plannen en mijn planningen en mijn inzicht, dus VERKOCHT!!! En weet je we komen uit een klein éénsgezinshuisje, prima, alleen stoorde me de kleine woonkamer altijd, dus ik wilde ruimte, openslaande deuren naar de tuin, voldoende space…en dan koop je een huis waar je voorgaande huis 2 x in past.

Dus gehele huis gestript en weer gaan opbouwen, naar onze zin en smaak. Ik wilde een goede basis qua vloeren, muren en kleuren. Voornamelijk grijs/wit tinten en houten vloeren. Muren boven zijn dan ook wit 9010, grijs de kleur Lei van Flexa, vloeren boven Quick Step laminaat. Beneden hebben we 2 grijstinten 6000N en 1500N met 9010 wit erbij op het plafond, dit zijn kleuren van de stuker, na het strak stuken heeft hij alle wanden beneden airless gespoten, zodat je geen aanzetten ziet. De vloer beneden is hardhout, Sucupira. Ik wilde graag van die hoge dikke robuuste plinten beneden, maar vond ze te duur, dus heeft Mark ze zelf gemaakt, en ik in 9001 geschilderd.

Ik ben gek op glazen potten, alle soorten en maten, en leuke gezellige dingetjes, maar ik moet altijd overzicht houden, het mag niet te vol raken, anders raakt tevens mijn hoofd te vol. Je merkt al wel dat ik qua stijl veel combineer, strak/landelijk.

huisjekijken bij debby

In de keuken heb ik een grappig houten bankje gezet, halbank, kerkbank, geef het een naam. Onbehandeld gekocht op Praxis website, een keer een rolletje eroverheen en klaar, blijf je nog mooi de noesten en nerven zien. Ikea tafeltje erbij gehaald, die veel te groot bleek. Weer uit elkaar gehaald, onderstel ingekort, paar steigerplanken gehaald en bevestigd, lik verf en klaar is de keukentafel. Qua keuken hebben we voor strak gekozen, hoogglans wit, brede handgrepen, alle inbouw apparatuur (gekocht bij Wooning). Het keukenraam is een raam van plafond tot vloer en over de gehele breedte van de ruimte, dus daar zochten we een mooie grote robuuste plantenbak voor, onvindbaar, dus die heeft Mark zelf in elkaar geknutselt, verrijdbaar.

In de badkamer lag een houten vloertje, zag er niet mooi meer uit, maar het had wel charme en uitstraling, dus schuren, gronden en 3x aflakken met gewone zijdeglans lak van Karwei 9001. Verder is de badkamer eenvoudig en staat dan ook op ons verlanglijstje om te verbouwen. In de badkamer hing een oud houten badmeubeltje met spiegel toen we het huis kochten, Mark had het al in de container liggen, ik heb het er uitgevist, netjes opgeschuurd en gelakt en fungeert nu als sieradenkastje op de kledingkamer. Daar omheen allerlei spiegels gehangen groot en klein, de spiegelwand.

spiegeltje uit de container gevist

De zolder heeft nu 2 grote kamers in plaats van 4 kleine hokjes, 1 is onze logeerkamer en de andere is Mark’s domein. Daar hebben we overigens ook 2 grote schuifdeur wandkasten gemaakt, zodat wasmachine, droger, extra vriezer en koelkast, mooi zijn weg gewerkt. En om al onze spullen kwijt te kunnen.

River’s slaapkamertje heb ik 6 jaar over na kunnen denken ;-) 1 ding was zeker, ik wilde geen standaard babykamer vanuit een babyzaak, nee hoor, ik zou het zelf wel bij elkaar stropen, en dat heb ik gedaan, het huisjes-kastje, was een knal blauw boekenkastje, kreeg ik van de buurvrouw, Mark heeft er een roede ingemaakt en een deurtje voor gemaakt, ik heb hem gelakt en River’s eigen kledingkastje was geboren.

De tuin is 60 m2, we hebben 2 terassen, 1 met een grote lange steigerhouten tafel, self made by Mark, lekkere comfortabele eetstoelen er omheen 8 stuks, en het andere terras is voor de loungeset, om heerlijk te relaxen. Stukje gras voor River, en 2 Leiboompjes, tegen inkijk en zon. Een lang bloemenperk vol met hortensia’s. Paar potten erbij en het is gezellig en onderhouds-vriendelijk, wat ook niet onbelangrijk is. De schuur is gebeitst met buitenbeits van Karwei, evenals de schuttingen, die zijn gebeitst met transparante buitenbeits van Karwei. De steigerhouten tafel staat in de 9001 buitenbeits van Karwei.

Ik ben altijd met mijn interieur in de weer, ik loop dan ook regelmatig allerlei woonwinkels binnen, welke maakt me niet uit, als ik iets leuks zie, of ik kan er iets van maken, neem ik het mee. Vriendinnen help ik graag met hun interieur, en dan op hun manier, zij moeten er tenslotte in leven.

Groetjes Debby

HK bij Debby (30)

 

 

 

 

 

 

OVER Susan de Kok
Susan de Kok

Ik ben Susan, creatief direkteur en inspirator van Huisjekijken. Al sinds 2008 probeer ik mensen te inspireren en daarmee een blij gevoel " A happy Feeling" te geven. Voel je vrij om een vraag aan mij te stellen... Enjoy Huisjekijken!

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Een reactie op “Huisjekijken bij … Debby

Geef een reactie