Ibiza, introductie Ibiza inside

Wij zijn Marisa en Virgil en zoals zo velen stapel verliefd op het eiland Ibiza.. Onze liefde voor het eiland uiten wij in de vorm van de online community Ibiza Inside. Wij hebben een doel, en dat is dat jij als lezer optimaal geïnformeerd wordt over Ibiza.Niet alleen over het uitgaansleven en de stranden, maar over alles wat het gehele jaar op Ibiza gebeurd. Maar genoeg over ons…. virgil en marissa

 

 

 Ibiza is erg populair de laatste jaren, maar veel mensen denken nog steeds dat Ibiza alleen maar feesten is…het tegendeel is waar! In dit artikel willen wij je 5 redenen geven om naar Ibiza op vakantie te gaan. Dus pak een kop koffie en ga er lekker voor zitten want hier gaan we…

zonsondergang Op Ibiza schijnt 300 dagen zon per jaar

De zon is een van de grootste drijfveren dat we op vakantie gaan. Ibiza heeft meer dan 300 dagen zon per jaar en dat maakt het eiland uitermate geschikt om het hele jaar door te bezoeken. Als je buiten het hoog seizoen om naar Ibiza gaat is het eiland veel rustiger. De temperatuur loopt in september vaak nog op tot 25-30 graden. Een andere leuke bijkomstigheid is dat de watertemperatuur het hoogst is in september. Rond de 25 graden. Dus pak je koffer en kom naar Ibiza, ook in het voor- of naseizoen.

 

Spaanse keuken is heerlijkIbiza heeft geweldige restaurants

Op Ibiza leeft een mengelmoes van culturen naast elkaar. Een positieve gevolg is dat er geweldige restaurants op het eiland te vinden zijn. Of je nu sushi, Thais, authentiek Spaans, biologisch of Italiaans wilt eten, Ibiza heeft het allemaal! En wij willen een geheimpje met je delen dus sluit ramen en deuren… Op het mooie strand van Cala Mastella vindt je het restaurant El Bigote waar je naar toe kunt zwemmen. No worries, je kunt er ook heen lopen via de rotsen langs de linker kant van het strand. Er is geen telefoon dus je kunt niet bellen om te reserveren. Je moet voor 13.00 uur naar het restaurant toe lopen om je tafel te bespreken. Wat wij echt geweldig vinden is dat het menu bestaat uit de vis vangst van de ochtend bereidt op authentieke Ibicenc wijze. Zeer zeker een aanrader!
Er zijn nog vele restaurants die de moeite van het bezoeken waard zijn maar daarover meer in een volgend artikel.

Openminded en uitgaan is geen probleemIbiza is zeer open minded
Het maakt niet uit of je een man of een vrouw bent, blank of zwart of homo of hetero. Op Ibiza kan en mag alles. Er zal niemand zijn die vreemd opkijkt als een dame van 60 samen met haar man van 70 uit hun dak gaat in de beroemde club Pacha. Je legt er makkelijk contacten en je hoeft zeker niet bang te zijn als je alleen naar Ibiza afreist. De positieve energie is te voelen zodra je voet op het eiland zet.

oude boomstronken zijn prachtige stukjes cultuurIbiza heeft vele gezichten
Zoals we al eerder vertelde denken mensen dat Ibiza alleen maar een feest eiland is. We zouden liegen als we je vertellen dat het niet zo is. Ibiza is the Party Capital of the World maar er is zo veel meer. Je kunt op Ibiza met je gezin een fantastische vakantie vieren. Er zijn veel kindvriendelijke stranden met lifeguards die op je kinderen letten terwijl je van de zon aan het genieten bent. Je kunt het minder bekende noordelijk deel van het eiland gaan ontdekken met ontelbare mooie baaien en stranden en ruwe natuur en wat fruit eten uit de bomen die staan op het platteland. Er wonen veel kunstenaars op het eiland die de prachtigste dingen maken, er is een ceramiek stadje met ceramiek zoals dat in vroegere tijden al werd gemaakt, er zijn hippiemarkten en de oude stad van Ibiza valt onder UNESCO erfgoed en heeft prachtige straatjes om doorheen te slenteren terwijl straatmuzikanten je toespelen en verkopers van kleine winkeltjes uitnodigen een kijkje te komen nemen. Kortom op Ibiza is voor een ieder wat wils.

kamperen op ibiza kan ookIbiza is voor ieder budget
Het is waar dat het leven steeds duurder wordt en er zijn plekken op Ibiza die voor Jan Modaal niet te betalen zijn. Maar je kunt ook naar Ibiza als je wat minder te besteden hebt. Je moet daarbij denken aan een leuk appartement, het steeds populairder wordende bed & breakfast concept of een hotel in een lagere klasse. Wat ook erg leuk is, is om eens op een van de 5 campings van Ibiza te verblijven. Wij hebben dat een keer gedaan en we moeten echt toegeven dat het leuker was dan we hadden verwacht.

 

Wij hopen dat wij je door dit artikel een andere kijk op Ibiza hebben gegeven.

Virgil & Marissa
Ibiza Inside

 

OVER Susan de Kok
Susan de Kok

Ik ben Susan, creatief direkteur en inspirator van Huisjekijken. Al sinds 2008 probeer ik mensen te inspireren en daarmee een blij gevoel " A happy Feeling" te geven. Voel je vrij om een vraag aan mij te stellen... Enjoy Huisjekijken!

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie