De Barones… talks like a man, walks like a woman

pizap.com13983393192781Sandra (44) woont samen met Frank (46) en hun drie kinderen Fleur (14), Mees (12 ) en Pim (9) in hun droomhuis in Reuver. Nu zij hun huis eigenhandig heeft opgeknapt, ontwerpt ze woonaccessoires die ze zelf maakt in haar eigen werkplaats. Onder de naam De Barones blogt ze over de metamorfose, over wonen & zelfmakers.  Ze houdt van lekker eten en zal dus ook regelmatig haar favoriete recepten met je delen…

sleuven frezen in jurkje en op hakken...

sleuven frezen voor de nieuwe keuken. In jurkje én op hakken!

Ik ben een klusser. En dan van het charmante soort. Ja hoor…ze bestaan! Ik had het zelf een paar jaar geleden ook niet gedacht. Tis vanzelf zo gegroeid. Tegenwoordig staat er met regelmaat een bordje bij mijn voordeur “ik ben in de werkplaats”.  Da’s ook iets van de laatste tijd: een werkplaats, compleet met ouderwetse houten werkbank, kolomboor, bankschroef en de engste zaagmachines. En ik weet van alle machines hoe ze werken… En wat daar charmant aan is? Dat ik er meestal gewoon op mijn hakken sta te zagen…

De gouden handjes zijn een erfenisje van mijn vader. Dat was een echte alleskunner. Hij bouwde zijn eigen huis, verbouwde dat van mij en mijn gezin, maakte alle meubels voor onze kinderkamers en zelfs houten poppenhuizen, winkeltjes en hobbelpaardjes. Hadden we een klus, dan hoefden we hem maar te bellen. Bij elke klus stond ik ernaast. En had hij tijdens een klus snel een waterpomptang nodig, dan rende ik naar de schuur voor het juiste gereedschap (dat ik meestal stiekem  eerst op internet opzocht, zodat ik niet met het verkeerde aan zou komen…). Ik kende toen de meeste gereedschappen nog niet bij naam.

nieuwe huis

het huis in de staat zoals wij het kochten. We zijn begonnen met flink snoeien!

In het najaar van 2011 kochten mijn man Frank en ik een oud historisch pand midden in het centrum van een klein dorp in Midden-Limburg. Er was heel wat werk te verzetten. Helaas hadden we die zomer afscheid moeten nemen van mijn vader, maar ík zou wel eens laten zien wat ik allemaal aan kennis had opgedaan! Binnen een dag verhuisden we naar ons droomhuis en na de kerstvakantie begon ik aan de klus. Kamer voor kamer knapte ik op: ornamentenplafonds werden gewit, muren geverfd, vloeren opgeschuurd en gelakt, muurkasten van schappen voorzien en iedere kamer werd meteen ingericht met passende accessoires die ik zelf in mijn eigen werkplaatsje maakte. Alles leek vanzelf te gaan! Ik betrapte me er wél steeds op dat ik bijna alles klussen in mijn ‘zondagse kloffie’ deed… Omkleden had ik écht geen zin in.

Anderhalf jaar lang kluste ik charmant op de steigers die van kamer naar kamer gingen en maakte ik tussentijds leuke accessoires. Inmiddels kwamen er ook verzoekjes om accessoires op bestelling te gaan maken. Ik kom inmiddels meerdere keren per week bij dgruttersbake plaatselijke bouwmarkt waar men nú niet meer opkijkt als ik praat over speedboortjes, keilbouten en OSB-platen. Moest men een jaar geleden nog lachen als ik hout kwam bestellen in centimeters, waar de échte bouwvakker dat in millimeters doet; nú kijkt men niet meer op of om als de barones op haar hakjes met een lijstje rechtstreeks naar de zagerij stuift. Tegenwoordig kan ik ieder gesprek met elke klusser aan en blog ik, ontwerp ik en maak ik woonaccessoires in mijn eigen werkplaats. Ik ken alle gereedschappen bij naam en kan alle materialen  gebruiken!

 

Ik rem voor puincontainers. Om sloophout te redden. Op hakken. 120 millimeter.

Talks like a man, walks like a woman. That’s me!

Sandra 

pizap.com13983392054591

hoge plafonds, ornamenten en stoere ensuite-deuren. De sfeer van het huis sprak ons meteen enorm aan.

 

OVER Sandra van den Brandt
Sandra van den Brandt

Hoi, ik ben Sandra. Getrouwd, drie kinderen en pas verhuisd naar ons droomhuis. Ik geniet van klussen, lekker eten en eigengemaakte limoncello ;) Onder de naam De Barones zal ik regelmatig columns schrijven over wonen, DIY en klussen.

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

4 reacties op “De Barones… talks like a man, walks like a woman

Geef een reactie