Huisjekijken bij … Margot

Wij wonen in een klein dorp op het smalste stukje Limburg in een woonboerderij ” Hoeve Schettereind”. Ik ben getrouwd met Harm, en we hebben 2 kids Maud en Kay, een hond Juul en diverse poezen en kippen hier op ons erf.huisjekijken kijken bij margot We wonen hier nu bijna 10 jaar, en we hebben deze woonboerderij geheel gerenoveerd. Voornamelijk kleine hokjes hebben we verbouwd tot heerlijke woonruimtes.

De woonkamer voornamelijk ingericht met brocante accessoires, grote wens is nog om binnenkort de kamer nog verder te renoveren met o.a. een grote schouwpartij van oude mergelsteen. Bij de ramen oude binnenluiken gebruikt

We hebben veel gebruik gemaakt van oude bouwmaterialen, en authentieke verfkleuren van Painting de Past (gang beneden en boven) en Flamant, kleur Baleine Blauw in de woonkeuken.

Verder zijn mijn hobby’s tuinieren, koken, bakken, bloemen en qua kleuren ben ik verzot op blauw en oud rose. Dat is ook telkens terug te vinden in ons interieur. Dagelijks ben ik hiermee bezig, ook vanwege de workshops groendecoraties bijvoorbeeld. De dames worden worden tijdens de pauze getrakteerd op heerlijke complete koffie, met vaak zelfgebakken taart, heerlijke likeurtjes en wijntjes in onze woonkeuken of in de woonkamer bij de kachel. Ik vind het dan zelf heerlijk om de tafels leuk te dekken in de sfeer van het seizoen, of naar aanleiding van het thema van de workshops. Mijn servieskast puilt dan ook uit met diverse soorten servies, voornamelijk (inderdaad) in blauw, maar ook met romantische roze bloemetjes bijvoorbeeld. Uiteraard met iedere keer op de tafels verse bloemen en leuke bloemdecoraties. De woonkeuken gerealiseerd door ons eigen bedrijf MAZA Keukens, fornuis van LaCanche in blauw emaillen. Hier worden ook vaker kookworkshops en kookdemo’s georganiseerd. In de keuken een oude vloer uit Franstalig België.

 

Mijn voorliefde qua inrichting gaat voornamelijk uit naar oude verweerde materialen en veel brocante !! Maar dat is wel duidelijk uit de foto’s. Ik probeer diverse keren per jaar naar grote brocante markten te gaan, zowel in Nederland als het buitenland, en verder ben ik een trouwe klant bij diverse brocante winkels hier in de buurt. Vooral bij Caatje in Heel evenals Brocanterie DejaVu in Oosterhout ben ik regelmatig te vinden, en ga ik niet met lege handen naar buiten…

image_00008

In de hal een oude tegelvloer, evenals op het toilet

 

 In onze eigen slaapkamer uiteraard ook volop brocante te vinden. Garderobe gemaakt van hele oude luiken (ook gemaakt door Harm). Lang gezocht voor geschikte luiken. Op onze slaapkamer in creme-kleur. In de garderobe kamer luiken in oud-blauw. Deze luiken gevonden bij Caatje Brocante in Heel, en bij Brocanterie DejaVu in Oosterhout.

De renovatie van de slaapkamer van onze dochter Maud (houd ook van Brocante spullen) is vorig jaar voltooid. Ze heeft nog een extra vide met een heerlijke ruimte om te relaxen. Maud heeft zelfs haar eigen dakterras!

Kay onze zoon heeft een kamer met een knipoog naar zon/zee/strand

De badkamer hebben we ook in dezelfde stijl gerenoveerd. Veel oude items, eigen ontworpen wastafels, en een bad op pootjes van Albion Bath Company uit Engeland. Heerlijk relaxen !!

Heerlijke grote tuin rondom onze woonboerderij. Met grote vijverpartij, een boomgaard met oude fruitrassen, en vooral veel bloemen… mijn passie. Je zult bij ons ook niet vaak binnenlopen en er geen verse bloemen kunnen vinden!! Diverse keren per jaar organiseren wij ook open deur dagen volgens een thema, zoals bijvoorbeeld onze traditionele kerst-weekends, voorjaars- en herfst tuindagen, en ook Culinaire open deur dagen. Dit heeft alles te maken met ons andere bedrijf MAZA Keukens. Wij bouwen landelijke maar ook super moderne strakke keukens, maar ook buitenkeukens en eikenhouten bijgebouwen en interieurbouw. Onze boerderij is dus een complete showroom zeg maar.

Ik hou mij verder wekelijks bezig met het geven van workshops bloemschikken in een van de verbouwde stallen hier op onze locatie. Geheel verzorgde avonden waarbij de dames (maar ook heren) een heerlijk avondje uit genieten met lekkere koffie met gebak, een wijntje na afloop, en ook nog een mooie zelfgemaakte creatie mee naar huis nemen.workshops

Kijk eens op onze websites voor meer info; www.allseasonsdecorations.nl Op onze website, maar vooral ook via Facebook proberen we jullie telkens opnieuw inspiratie te laten opdoen met nieuwe foto’s, recepten of andere informatie over leuke activiteiten die we organiseren.

We hopen jullie eens te mogen begroeten op Lanterdijk 43 te ROOSTEREN … een stukje Bourgondisch Limburg… GENIETEN MET EN ZACHTE G….

 

Deze huisjekijken bij … is een oude publicatie”

OVER Huisjekijken
Huisjekijken

De missie van Huisjekijken is elkaar inspireren op het gebied van woon- en lifestyle. Wij geven onze leden, door middel van deze internetsite en diverse social media, de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen. Get Inspired For A Happy Feeling!

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

3 reacties op “Huisjekijken bij … Margot

  1. Pinkback: Kleur Slaapkamer Flamant – tuinideeen.top

Geef een reactie