Ninneke’s Corner …een bord vol pit

IMG_1108 watermerkIk ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon.Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… 

Een bord vol pit

IMG_1189 watermerk

Lekker pittig

Vorige keer waren we in Italië verzeild geraakt,vandaag gaan we op doorreis naar Mexico , bereid ik een bord vol pit, een Mexicaanse kippensoep ,een stevige maaltijdsoep kunnen we wel zeggen , lekker als lunch,ben je stevige eter dan kan een bordje wel voor de hoofdmaaltijd,maar persoonlijk vind ik het eerder toch al een maaltijd op zich,zeker als je er nog brood bij serveert , ik durf ook te wedden dat je een 2é portie gaat nemen,dus toch maar best geen al te uitgebreide hoofdmaaltijd dan voorzien.

Wat heb je nodig voor dit temperament volle soepje

4 enkele kippenfilets in hele kleine stukjes gesneden

4 theelepels chili poeder

Verse koriander

2 liter kippenbouillon

2 blikken tomatenstukjes (van 400 gr )

2 blikken rode bonen in chilisaus ( van 400 gr )

6 rode paprika’s in kleine stukjes gesneden

1 bleekselder in smalle boogjes gesneden

zure room

2 uien  gesnipperd

4 smalle rode pepers in smalle reepjes gesneden

5 teentjes knoflook

wat arachideolie

Bereiding  , doe de stukjes kip in een grote kom en doe er het chili poeder bij en meng goed  , doe wat olie in een grote kookpot en bak de stukjes kip rondom , doe er dan de ui en de hete rode pepers bij en laat even mee stoven pers er dan de knoflook bij roer om en laat weer even mee stoven,doe de paprika en selder bij en laat weer even stoven zodat de smaken goed vrijkomen , doe er de bonen, tomatenblokjes en de kippenbouillon bij,breng aan de kook en laat dan 15 a 20 minuten pruttelen of tot de selder gaar is .  Dien op met veel verse koriander en schepje zure room .

IMG_1108 watermerk

Een ware smaak bomIMG_1178 watermerk

Hou je niet zo van koriander,veel mensen vinden het niet zo lekker, laat de koriander dan achterweg en doe er dan eventueel  wat platte peterselie bij,de zure room smaakt er hemels bij en verzacht de pittigheid een beetje.

Trek gekregen? Nou ik wel,ik ga me nog een bordje te goed doen olé.

Groetjes Jeannine alias Ninneke’s Corner

Je kan mij ook steeds vinden op facebook; Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

2 reacties op “Ninneke’s Corner …een bord vol pit

Geef een reactie