Winnie van Kins …gedichtjes voor het slapen gaan en…een nieuwe dag!

Gedichtjes, waarmee je niet alleen een intiem moment met je kind kunt hebben, maar ze ook  laat zien dat ze zelf de regie in handen kunnen nemen in situaties die niet leuk of zelfs bedreigend zijn/voelen.

Ooit was mijn mooie grote dochter van nu  een mooi klein meiske  dat vrolijk rond vlinderde en haar neus achterna huppelde. Klein kikkertje noemde ik haar vaak en dat is nog steeds mijn plaatje op mijn aanmeldscherm van de laptop.

“s Avonds in bed echter, was ze niet altijd zo vrolijk. Ze was in de leeftijd dat fantasie en werkelijkheid nog niet helemaal gescheiden waren en het ‘spoken-in-mijn-kamer- monsters-onder-mijn-bed-tijdperk diende zich aan. Als mama kun je praten en rationaliseren wat je wilt, maar nee…ze zijn er echt!

Uit die tijd komt het eerste gedichtje, waarmee je niet alleen een intiem moment met je kind kunt hebben, maar ze ook  laat zien dat ze zelf de regie in handen kunnen nemen in situaties die niet leuk of zelfs bedreigend zijn/voelen.

Spoken

Ik ben niet bang voor spoken

Ik ben gewoon een koe

want als een spook

komt spoken

roep ik

nog harder…

BOE!

 

Samen het versje opzeggen en natuurlijk is de laatste uitroep  een hele harde BOE!

Beetje bang in het donker kunnen ze  ook wel eens zijn :

 

Lichtjes

 Ik pluk wat sterretjes

uit het duister

en plak ze

bovenop mijn gezicht.

Ik bind wat zonnestraaltjes bijeen

tot een boeketje licht.

Vang wat vonkjes

van een kaarsjesvlam

en neem ze mee

naar bed.

Zodat ik in het donker

alleen maar op de lichtjes let!

 

Natuurlijk is er de volgende morgen weer een nieuwe dag:

 

Nieuwe dag

Dag muisje op de maan!

Dag hagel op de slag!

Weg gordijnen voor mijn raam!

Hallo daar nieuwe dag!

 

Veel plezier en fijne lichtmomentjes bij het naar bed brengen van jullie wondertjes!

Mens Nova biedt ook workshops ‘creatief schrijven’ (op maat) aan. Wil je daar meer over weten of vind je dit interessant ? Mail voor info naar info@mensnova.nl.

Winnie is net 50 geworden en woont soms alleen en soms samen met haar zeeman. Haar twee kinderen zijn jong volwassen en wapperen regelmatig bij hun mams langs. Ze is al heel wat jaartjes werkzaam in het onderwijs en heeft daarnaast een praktijk voor psychologische flexibiliteit of wel mentale fitness. Houdt o.a. van lezen, geschiedenis, verhalen, poëzie, kunst, films, sporten/hardlopen, en rijdt graag op haar motor, genaamd Cato. Regelmatig is ze te vinden aan de Nieuwkoopse plassen al of niet in een bootje. Met een beetje humor en hier en daar wat tips en weetjes, neemt ze jullie graag mee in haar belevenissen en omzwervingen. www. mensnova.nl of de facebookpaginamens nova

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie