Ninneke’s Corner …home made advocaat

Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon.Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… 

Leuk om als geschenk te geven

Leuk om als geschenk te geven

 Home made advocaat

469995_403580866358610_972975487_o

Zelf bereide advocaat in weckpot

Dit is toch wel één van mijn succes recepten,mensen vragen steeds opnieuw en opnieuw naar mijn befaamde advocaat, zelf lust ik die ook wel en manlief treed me daar in bij,die lepelt ook graag een glaasje leeg ‘s avonds voor het slapen gaan,maak er geregeld  ook weer  andere recepten mee triflfle met advocaat en vers fruit, gewoon gelijke delen platte kaas ( kwark ) en  mascarpone dan wat advocaat eronder mengen,dit dan in laagjes afwisselend met verse frambozen en een crumble van koekjes(speculaas,stukjes cake of amaretti koekes ) of gewoon simpel coupe advocaat,bolletje ijsroom,vers seizoensfruit wat advocaat afwerken met vers blaadje munt,geserveerd in mooi bord en je hebt algauw een top afsluiter.

IMG_2140 watermerk

Coupe advocaat

Krijg je bezoek , je vriendin(en ) je moeder,schoonmoeder op de koffieklets trakteer dan bij de koffie op wat zelf gemaakte advocaat,dat word zeker gewaardeerd en toegejuicht,geef het in een liefelijk uitziend glaasje of net als ik in van die mini weckpotjes zo serveer ik die het liefst omdat ik vind dat het  zo origineel is en bij de grote pot aansluit , je kan ook van die hele kleine lepeltjes door het hengsel steken van de afsluiting,staat zo leuk op een dienblad,lekker kopje koffie erbij,koekje of andere zoetigheid chocolade of praline,de toon is zo gezet om een gezellige namiddag te hebben .

IMG_1334 watermerk

Heerlijk traktatie voor bij een koffieklets

Ook altijd een super geschenk voor als je ergens uitgenodigd bent voor een etentje , je weet niet goed wat kopen,je wil eens met wat anders  op de proppen komen dan wijn, een ruiker bloemen of gewoon met wat extra , doe dan het recept erbij geschreven op mooi papier en hangt het met een lint aan de pot.

469995_403580866358610_972975487_o

 Het is niet moeilijk te maken,heel eenvoudig zelfs,het vraagt maar 15 minuten tijd om het te maken meer niet,het moet echter wel 3 weken rijpen daar zit de moeilijkheid in eraf te blijven.

WAT HEB JE NODIG :

7 EIDOOIERS

210 GR ULTRA FIJNE SUIKER

3 ZAKJES VANILLESUIKER

120 ML PURE ALCOHOL 96 ° ( VOOR CONSUMPTIE )

1 GROOT BLIK GEEVAPOREERDE MELK ( NESTLE)

BEREIDING :

DOE IN EEN GROTE KOM HEET WATER,PLAATS DAAR EEN ANDERE KOM IN MET DE SUIKER,VANILLESUIKER EN EIDOOIERS,LET OP DAT HET WATER UIT DE ONDERSTE KOM NIET KAN SPATTEN BIJ DE INGREDIËNTEN,EEN BODEMPJE HEET WATER VOLSTAAT,KLOP DIT GEDURENDE 15 MINUTEN OP MET DE MIXER,TOT ALLE SUIKER IS OPGELOST,MENG DAN EERST HET BLIK MELK ( NESTLE ) ERBIJ,MET DE GEWONE KLUTSER NIET MEER MET DE MIXER,DAN PAS DE ALCOHOL,ZODAT DE EIDOOIERS NIET VERBRANDEN,DIT IS EEN BELANGRIJK ASPECT DAT JE EERST DE MELK ERONDER MENGT DAN DE ALCOHOL,DOE DAN OVER IN SCHOONGEMAAKTE WECKPOT EN ZET VERVOLGENS 3 WEKEN IN DE KOELKAST.

 Loopt het water je al in de mond,overval je kippen steel ze hun eieren,geen kippen?loop in een drafje naar de winkel,haal alles in huis en maak jezelf ook een heerlijke pot,ik ben overtuigd tegen dat je ene pot al in de helft is je al aan een andere zal beginnen om nooit zonder te vallen .

Groetjes Jeannine alias Ninneke’s Corner

Je kan me ook steeds terug vinden op facebook: Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

2 reacties op “Ninneke’s Corner …home made advocaat

  1. Pinkback: Sweet Little Lies | Huisjekijken Teamborrel november 2015, een kijkje achter de schermen bij HK! | Huisjekijken

Geef een reactie