Iris …Het is ook nooit goed!

Dit is Iris, en woont in het Westland. Samen met haar man zorgt zij voor een prinses en een clown, hun dochters van 6 en 4 en sinds kort de kleine Wessel. Tussen de luiers, stapels was en dweilsessies door probeert ze ook nog haar eigen tekstbureau te runnen. Lees mee met haar hilarische belevenissen.

Het is ook nooit goedmama is moe

Het is ook nooit goed, hè? Heb ik een vaste baan, snak ik naar meer vrije tijd. Ben ik mijn baan kwijtgeraakt, word ik gek van elke dag thuis zitten. Niet dat ik thuis niks te doen heb hoor. Want met drie kinderen, een huis om schoon te houden, pogingen tot sporten en een sociaal leven is de dag zo gevuld. En dan wil je ook nog wel eens een gezellig gesprek voeren met je man dat langer duurt dan 30 seconden. Maar verder dan het roepen van wat loze kreten aan tafel komen we niet: “Druk gehad vandaag? Sophie, neem nou eens een hap .  Wat zei je baas dan? Nee Wessel, die lepel hoort niet in je oor! Sorry schat, ga verder. Wat zeg je, is die klant opgestapt? Roos, haal je hand uit de ketchup! Hoe mijn dag was? Eh, dat vertel ik later wel.”

 Hemd van het lijf

Maar nee hoor, het is weer niet genoeg. Ik ben mijn eigen bedrijfje begonnen. Een tekstbureau. Heerlijk vind ik dat, schrijven! En als kers op de taart ben ik als freelance journalist aangenomen bij een uitgeverij van lokale kranten. Nu suis ik wekelijks als razende reporter door de regio om ondernemers het hemd van het lijf te vragen over hun bedrijf, hun passie en hun gedrevenheid. Geweldig leuk! Maar ook werk met strakke deadlines. Deadlines waarmee kleine koters totaal geen rekening houden. Dat hoeft ook niet, zij hebben er niet voor gekozen. En overdag wil ik er ook gewoon zijn voor de kids, in plaats van dat ik Deadlinesmet één oog op mijn laptop kijk en met het andere mijn koters blokkentoren bewonder. Alhoewel dat heus wel eens gebeurt hoor. Die artikelen spoken toch door je hoofd, hè? ‘Joehoeeee, ik ben nog niet ah-haf! Nog maar één dagje…dan moet ik klaar zijn… Dat ga je niet redden…Dan heb je een problee-heeem!’  Maar ik probeer zoveel mogelijk ‘s avonds te schrijven. Dus daar zit ik dan, vele avonden achter mijn computer om op tijd alle artikelen af te hebben. Gelukkig heb ik ook twee werkdagen tot mijn beschikking, tot de koters uit school komen.

Tompouces

Maar leuk dat tompoucehet werk is! Je komt nog eens ergens.  Van een bakkerij met de lekkerste tompouces van Nederland tot een authentiek Kaaswinkeltje. En van een woonwinkel waar Prins Floris zijn vloerbedekking kocht tot twee Rabobank directeuren die je in een hockeykantine alles vertellen over het grootste sportspektakel van dit jaar: het naderende Rabobank WK Hockey .

Contact

Hoe klein of hoe groot de ondernemers ook zijn die ik spreek, hun passie voor ondernemen is even groot. En hoe verschillend hun werk ook is, opvallend genoeg geven ze allemaal hetzelfde antwoord op de vraag wat ze het leukst aan hun werk vinden: het contact met de mensen. Mooi toch? Geen dollartekens in hun ogen of hebberige groeizucht. Nee, het contact met de mensen staat met stip op één. Eigenlijk geldt dat voor mijzelf ook. En voor iedereen die deze site bezoekt. Want naast inspiratie opdoen voor je huis is het superleuk om daarover contact te zoeken met anderen. Nou dan kan je je lol op hier bij Huisje Kijken! Genoeg contacten op te doen en ideeën uit te wisselen. Tot snel weer!

Iris

GERELATEERDE ARTIKELEN

2 reacties op “Iris …Het is ook nooit goed!

Geef een reactie