Ninneke’s Corner … Doldwaze acrobatie

 1960883_10203732059288790_183843489_oIk ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon.Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

DOLDWAZE ACROBATIE

1781316_10203732053528646_1450118502_o

Aandoenlijke bewoner in onze tuin

 Wat een glimlach op mijn gelaat tovert,waar ik zo van kan genieten zijn soms van die kleine wonderlijke dingen die rondom mij gebeuren.Zo hou ik enorm veel van de natuur en zijn bewoners,dat zijn voor mij heerlijke geniet momenten,daar van te mogen proeven,te mogen waarnemen,te vertoeven in een groene oase.

Nu ben ik bevoorecht me dikwijls te begeven te midden in het groen praktisch in het bos wonende maakt dat tal van aandoenlijke beestjes in onze tuin me komen vermaken,met hun gekke capriolen.Een hele bende eekhoorns,kleine lieve ondeugende boefjes zijn het stuk voor stuk, ze zijn niet alleen behendig in het stelen van de nootjes ze hebben ook zowaar mijn hart gestolen .

10365556_10204184426277682_2230700428106263827_o

Eekhoorntje komt voor zijn ontbijt

Ben dol op ze,zo gek zelfs dat ik er vroeg voor opsta,de ochtend nog ontwakend schaars gekleed in dauw,nog te schuchter zich helemaal bloot te geven in schemering gehuld,de kleine wijzer houd halte op de 5,de grote wijzer bengelt steeds tussen 5 uur en half 6,mijne ene oog nog slaapwel zeggend tegen het andere , sta ik toch vliegensvlug op,om niets te missen,om het schouwspel te mogen aanschouwen.Het is spurten,aankleden,koffie,notenverzameling,dekentje,me op de 1 ste rang te begeven van de knotsgekke opvoering van acrobatie , clown acts tot zelfs dans acts.

10369064_10204184427997725_3253105566521532761_o

Een klein wonderlijk wezentje

Voor me een tal van emmertjes,bekers,mandjes gevuld met lekkers,op mijn schoot waar ik een deken rond geslagen heb liggen ook noten,alsook op de armleuningen van de stoel.

903593_10204130540290566_5790791792582872281_o

Ook op de stoel naast me komen ze nog wat uit de zak grabbelen.

Soms heb ik mijn koffie nog niet eens op en dan komt de 1 ste al vrolijk aangehuppeld,staat ze eerst te kijken,begin voortuin,op der achterpoten als een stokstaartje,of ze komen over het dak gelopen,de bomen in springend om dan onderstenboven van de stam naar beneden te klauteren.

10258056_10204184433037851_2581880608937343153_o

Heer en meester in en op de bomen

Wat ooit begon met één eekhoorn gespot te hebben toen die het vogelvoeder trachtte te stelen is uitgegroeid tot een waar eekhoornreservaat,heb een walhalla gecreëerd voor de pluizestaarten,ze wanen zich in Eldorado,heel de dag door komen ze zich te goed doen aan een walking diner.

10258823_10204184433677867_6143051652911679427_o

Ik zag 2 eekhoorns nootjes stelen , zat erbij en keek er naar

Na ze jaren vast te leggen op foto en film met allerlei leuke attributen met de bedoeling grappige foto’s te verwezenlijken om er leuke wenskaarten van te maken of kalender,thema gebonden ook soms.Vond ik het de hoogste tijd ze in eigen persoon te ontmoeten,nader kennis te maken , ze mochten me voor al dat lekkers wel komen bedanken.Doel:eekhoorns tot bij mij te laten komen aan mijn voeten,op mijn schoot, de armleuningen.En als ik iets in mijn hoofd heb dan heb ik het niet in mijn ****.Sinds enkele weken is het nu al zo ver gevorderd dat ze me vertrouwen,eerst heel voorzichtig huppel sprong per huppel sprong aftastend of ik iets zou ondernemen,zwaaiend met hun staart om te kijken hoe ik daar op reageer,gepaard soms met geluid tjuk,tjuk,tjuk,de kunst is dan gewoon stil te blijven zitten,dat kan ik inmiddels als de beste,zou zo kunnen soliciteren voor in Madame Tussaud als wassen beeld te fungeren.Soms valt dat niet mee,want zo een close encounter doet je soms de adem in je keel stokken of je begint net sneller en sneller te ademen,als ze klimmend langs je benen je schoot komen opgesprongen om een pindanoot in dop te komen kiezen of op de armleuning uit het assortiment noten hun keuze maken.Ze gewoon tegen je arm aanzitten op de leunignrustig 10 minuten van hun ontbijtje genieten. Soms een enkeling,soms wel 2,3 of 4.

Kan je verzekeren het doet je wat als zo’n lief beessie aan je voeten zit en je aankijkt met zulke lieve donkere oogjes  zijn/haar snuit de lucht instekend om je geur op te snuiven.Krijg er niet genoeg van,uren houden ze me bezig,houden me ook wel van mijn werk moet ik toegeven.Manlief zegt soms:heb je toch al gezien?Zeg ik dan;ja maar jou heb ik ook wel vaker gezien hoor , word jou toch ook niet beu ha ha .

10269215_10204327850023186_6694278328438902036_o

Eekhoorn heeft wel zin in een zomerse cocktail zo lijkt

Ik heb ze allemaal namen gegeven Bandito,Miss Fluffy,Consuela De Esmeralda,Chippendale,Denzel,Hoog op zijn poten en Rocky.Ze hebben toch zowat hun eigen kenmerken,gedrag.

Zo is Consueala Des Esmeralda meer het huishoudelijke type denk ik, daar ze keer op keer steeds  een rood/wit geruite vaatdoek tracht te stelen,die louter decoratief hangt aan een ladder die tegen een boom aanleunt.Het is om te gieren,hoe vastberaden ze is en nooit opgeeft,trekken,sleuren,knabbelen,hele prop makend in haar bekkie met haar voorpoten en dan weer trekken , de handdoek komt echter niet uit de stevige knoop,haar droom er gordijntjes van te maken voor in haar huisje valt steeds in diggelen.Heb speciaal voor haar van een slechte handdoek 2 stukken geknipt , die tussen de picknick bank gestoken,maar na enig geknabbel niet zacht genoeg bevonden of de kleur staat haar niet aan. Mijn fleece deken staat haar wel erg aan,daar heeft ze oog op,het is maar goed dat die om mijn middel zit of ze was er al mee vandoor.Zit je daar onbeweeglijk,zit zij daar te trekken aan die deken,maar het is ook geen doen,het valt niet mee als ik daar met mijn stevig zitvlak opzit.Duikt ze onder de stoel voel je ineens aan je linkerheup dat ze daar aan de deken trekt , sleurt en weer loslaat,dan maar rechts proberen voel je die tandjes zachtjes schrapen langs je heup,de deken beet en weer trekken met alle geweld. Gefrustreerd dan maar weer noten eten, afgelopen weekend zelfde scenario dekentje trek, lukte weer niet, dan maar langs het rare vrouwtje haar benen omhoog daar ontdekte  dat mijn joggingbroek ook wel warm en zacht was,trachtte ze ook nog mijn broek van mijn **** te jatten,steeds hoger klimmend daar eens trekken , nee komt niet los, nog hoger weer een poging, zit ze op den duur op mijn schoot met haar 4 poten zich schrap zettend de deken tussen haar tanden snokkend,nog wat meer deken beet vastberaden maar tevergeefs, mij zo te entertainen dat je innerlijk zo zit te gieren maar niet kan,want shuddebuik lachend zou ze wel eens vlug de biezen nemen van de trampoline.

1939996_10203700111410113_144383408_o

Consuela De Esmeralda

Dan heb je ook nog Hoog op zijn poten die zo geheel anders is, hij heeft gewoon langere achterpoten, hij hupt haasgewijs sprongen van wel 30 a 40 cm , die zijn moeder heeft nog een affaire gehad met een kangeroe dat kan niet anders, in alles wat hij doet is hij uitbundig,hyperkinetisch,de award winnende titel voor doldwaze acrobatie gaat dan ook naar hem,onstuimig,wild springt hij in de bomen,beetje klunzig beheert hij het evenwicht takken lopen toch niet perfect.Zie ik hem daar op één van de bomen schuins rechts van mij enthousiast te keer gaan,tot hij op een tak loopt die recht voor me in het oog vizier ligt,weet niet hoe hij het flikt, de sprong niet goed berekent , tuimelt hij precies gewoon om,bengelt aan de onderkant van de tak , verloor ook nog zijn grip met de achterpoten,daar hing hij dan aan zijn voorpoten,de tak op en neer zwiepend , hoe meer hij al schommelend naar achter en naar voor met zijn lijfje proberend om weer zijn achterpoten om de tak te slaan , hoe meer de tak op en neer danste , hoe meer ik moeite moest doen het niet uit te proesten,hij komt ook steeds als een gek bij me gesprongen, Tjakka  de armleuning op,rits noot weg , voorbeeldige tafel manieren heeft hij ook nooit genoten,de andere hoor je zachtjes knabbelen, maar nee hoor mijnheertje niet,kraakt er lustig op los,liefs nog net naast je hoofd op de rugleuning,hij rommelt ook graag wat aan onder de stoelen alsof hij een volks verhuis organiseert.

Dan heb je nog Chippendale  ,zoals de naam al doet vermoeden is hij een iet of wat ondeugende mannetjes eekhoorn,die zonder enige schaamte me de volle kijk geeft op zijn handeltje, komt naar me toegelopen,staat rechtop met zijn kroonjuwelen ten toon,gaat hij ook nog een wiebel  dansje uitvoeren, rechtop staand,zwiepende staart,wiebelend links rechts op de achterpootjes kleine pasjes naar voor nemend,even halte dan weer links rechts wiebelend naar voor. In mijn hoofd zing ik het liedje:i’m sexy and i now it. Kun je voorstellen hoe hilarisch dit tafereel is,om het in je broek te doen van het lachen,maar ach het is nog een jonke,de bejamin van de bende , hij is van geen kwaad bewust ,weet hij veel dat het ongepast is,je hebben en houden zo in het daglicht te stellen.Mocht hij het toch blijven doen kan ik hem nog toepasselijk wel een zwart strikje aanmeten . De andere eekhoorns zijn nogal gewoon , geen rare uitspattingen.Wat ze wel allemaal gemeen hebben is dat ze heel slim en listig zijn als het erop aankomt aan noten te komen,dat ze waarschijnlijk ook de inspiratie zijn achter Frodo’s voeten, ze hebben hobbit voeten.Ik hoop dat jullie het levendig hebben kunnen voorstellen,het jullie plezier deed het te lezen,dit is alleszins één van de dingen die mij zo een Happy feeling geven en dan is waar het hier bij huisje kijken toch omdraait .  Het was deze keer wel een extra lange maar ze zijn dan ook zo super schattig .

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke’s Corner

Je kan me ook steeds vinden voor meer inspiratie of nog meer foto’s , filmpjes van de eekhoorns op facebook: Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

2 reacties op “Ninneke’s Corner … Doldwaze acrobatie

Geef een reactie