Dit is de passie van | Yentl

1897900_638837666194937_807705834_n

gesponsord blogpost

In de rubriek Dit is mijn passie’ proberen we jou te laten zien hoe mensen elkaar inspireren, een ‘happy feeling’ geven. Simpelweg door te doen waar ze goed in zijn! Deze keer zijn we te gast bij Yentl (18) studeert aan het SintLucas in Boxtel voor de richting Mediavormgeving. Omdat kleuren en knutselen altijd al haar favoriete bezigheden zijn, besloot ze een opleiding te kiezen die daarbij aansluit. Inmiddels krijgt ze regelmatig grafische opdrachten. Dit is de passie van Yentl Evers…

Ik ben Yentl Evers en ik ben 18 jaar. Ik studeer aan het SiNTLUCAS in Boxtel voor de richting Mediavormgeving. Toen ik klein was, was ik altijd al bezig met kleuren en knutselen. Op de een of andere manier werd ik daar altijd rustig van. Later op de middelbare school kwam ik in aanraking met het vak CKV (culturele en kunstzinnige vormgeving | red.). Hier kon ik mezelf helemaal in uitleven. Toen ik later een keuze moest maken voor een opleiding, besloot ik iets te kiezen wat ik NU leuk vind. Ik denk dat dat het allerbelangrijkste is van je vak, dat je het leuk vind!

‘Ik besloot een opleiding te kiezen die aansluit bij wat ik nú leuk vind.”

Foto’s maken en deze grafisch toepassen is echt mijn passie. Ik vind het heerlijk om uren lang achter mijn laptop te zitten ‘puzzelen’ om tot een prachtig eindresultaat te komen. En de complimentjes achteraf, daar gaat het voor mij om. Natuurlijk zijn er altijd mensen die mijn werk niets vinden. Maar smaken verschillen, en dat is maar goed ook.

windowbroken_1

Mijn werk waar ik het meest trots op ben is mijn fotoboek ‘we are 17′. Op school kregen we de opdracht om een fotoboek te maken van leeftijdsgenoten. Ik besloot om mezelf uit te dagen en iets speciaals te doen. De leeftijdsgenoten op de foto’s hebben allemaal iets gemeen. Buiten het feit dat ze allemaal 17 zijn hebben ze allemaal ook een verhaal  te vertellen. Bij enkele kun je het van de buitenkant zien, maar bij sommigen zit het diep van binnen. Kijk eens goed naar de foto en probeer het verhaal te zien. Je zult zien dat de foto dan ineens veel meer kan vertellen.

we_are_17_thijn

Ik heb pas sinds een jaar een spiegelreflexcamera, en ben er sindsdien helemaal gek op! Ik probeer altijd van alles uit met fotografie en dat levert vaak mooie plaatjes op. Sinds kort heb ik ook studiolampen gekocht om hier van alles mee uit te proberen. Natuurlijk was mijn kat het eerste slachtoffer…

IMG_0074_2

Ik krijg nu ook regelmatig een aanvraag van kleine bedrijfjes om iets grafisch voor hun te maken. Dit doe ik met heel veel plezier en voor mij is het vooral erg leerzaam. Neem bijvoorbeeld onderstaande poster van Peter Pan; een opdracht van school die ik kon combineren met een opdracht die ik kreeg van Stichting Toneelgroep Reuver.

peterpan_poster_v2

Later hoop ik een eigen bedrijfje op te richten en om veel opdrachten te maken voor diverse klanten. Ik hoop nog steeds om veel foto’s te maken en deze grafisch toe te passen. Ik hoop nog héél véél dingen te leren en nog beter te worden in mijn passie. Maar het allerbelangrijkste vind ik dat ik blijf doen wat ik leuk vind!

Groet, Yentl

Wil je meer zien van Yentl, kijk dan even op haar website www.yesign.nl
lonelyhouse_1
GERELATEERDE ARTIKELEN

Een reactie op “Dit is de passie van | Yentl

Geef een reactie