Elisense … Nautilus schelp met zijde bloemen

Vanaf vandaag mag ik mijn passie voor bloemschikken met zijde bloemen met jullie delen. Daar ben ik hartstikke blij mee, want het principe van delen is, dat alle partijen een stukje van elkaar mee krijgen. Kruisbestuiving dus ….

Mijn naam is Marita van der Hart. Ik woon samen met mijn partner Niels en onze rode kater Bassie in Geersdijk, een piepklein dorpje in Zeeland en ik ben eigenaar van het bedrijf Elisense. Mijn grote passie is bloemschikken met zijde bloemen en andere blijvende materialen. Ik maak zijde bloemstukken en kransen voor particulieren en bedrijven en organiseer gezellige en leerzame workshops bloemschikken met zijde bloemen. Daarnaast heb ik samen met mijn partner een eigen lijn landelijk-klassieke badkamermeubels, die we via onze website, onze showroom aan huis en enkele andere winkels verkopen. Voor Huisje Kijken mag ik mijn liefde voor het bloemschikken met zijde bloemen met jullie delen. Ik hoop, dat jullie veel inspiratie krijgen van mijn berichten en dat jullie mij en de andere Huisje Kijken fans ook inspireren met jullie eigen creaties …

Ik nodig  jullie dan ook van harte uit om te reageren op mijn berichten, zodat we in de toekomst steeds mooiere kunstwerkjes kunnen maken.

Voor de eerste keer beginnen we niet al te groot. Ik trakteer jullie op een idee met Nautilus schelpen gvuld met zijde bloemen. De Nautilus schelp is van zichzelf al een beauty en als je in de holte van de schelp een klein stukje steekschuim stopt, kun je deze holte opvullen met zijde bloemen in allerlei kleuren, soorten en maten.

Nautilus schelp

Ik heb gekozen voor 2 kleurstellingen: Wit met groen en wit met groen en rose. Ik begin altijd met het afknippen van de zijde blaadjes, omdat ik die meestal te groen van kleur vindt. Je geeft eerst de grootste bloemen een mooi plaatsje en je eindigt met de kleinste bloemen en/of andere decoratiematerialen. Zo voorkom je dat grote bloemen in de verdrukking komen of over kleinere materialen heen geplaatst worden, zodat deze helemaal wegvallen.

Elisense schelp groen-wit-rose2

Met een paar kleine, grillige takjes zorg je voor een wat losser effect. Dit bloemwerkje kost niet veel tijd en je hebt er zeker 3 jaar plezier van. De Nautilus schelpen zijn vrij prijzig, maar als je er voorzichtig mee om gaat, kunnen ze tientallen jaren mee.
Ik heb in de groen-wit-rose schelp ook een paar gevriesdroogde Pioenroosknopjes verwerkt. Deze verkleuren in de zon vrij snel – na enkele maanden worden ze bruinig.

Nautilus schelp

Leg de schelp met bloemen op een mooi schaaltje of presenteerblaadje en maak er een mooi stilleven van met een paar waxinelichthouders o.i.d.

Nautilus schelp

Schoonmaaktip: Blaas ongeveer 1 keer per maand het stof weg met je haardroger. Verder hoef je er niets aan te doen.

Veel bloemschikplezier – met dit zomerweer kun je lekker buiten aan de slag ! Enne …. Deel ook jouw zomerse creatie met zijde bloemen met ons.

Marita van der Hart
www.elisense.nl

cropped-2014-4-Header-website

GERELATEERDE ARTIKELEN

Een reactie op “Elisense … Nautilus schelp met zijde bloemen

Geef een reactie