Huisjekijken bij….Alex en Diana

SONY DSCBij Diana en Alex kijken we niet alleen binnen, de prachtige overkapping in de tuin biedt schaduw op hete dagen en bij een zomerbuitje kun je toch lekker buiten blijven zitten…

Diana is 32 jaar en woont met Alex in Culemborg, waar ook haar cadeau- en interieurwinkeltje Pand 52 is gevestigd. Diana: “Ik ben erg fan van Huisje Kijken. Heerlijk om te zien waar mensen zich mee bezig houden en van welke stijl ze houden.

SONY DSC

Ik woon nu bijna tweeënhalfjaar met veel plezier in Culemborg, maar ik heb wel erg moeten wennen. Maar dat gevoel is nu anders. Veel plaatsen zijn ongeveer binnen een uur te bereiken met openbaar vervoer of met de auto. Zo ben je bijvoorbeeld heel snel in Utrecht, Den Bosch of Den Haag en dat bevalt me prima!

SONY DSC
In het huis moeten we nog best veel doen. We moeten bijvoorbeeld de badkamer, het toilet en de keuken nog opknappen. Gelukkig is Alex heel erg handig en kan hij veel zelf, maar zoals bij veel mensen is tijd het grootste probleem. En nu er een kindje op komst is gaan we natuurlijk eerst aan de babykamer beginnen. We hebben er superzin in!

Opknappen doen we dus maar in etappes. Alex woont hier al bijna zijn hele leventje. Hij was altijd veel in het buitenland en nooit thuis en had ook niet echt een huis maar hij heeft het huis gekocht toen zijn vader is overleden. Zijn moeder heeft bijna tot het einde in dit huis gewoond.

SONY DSC

Onze trots in de tuin is de veranda! De muur van de veranda is geverfd met de verf van L’authentique, kleur Beton. Nu het buiten weer wat beter is vind ik het heerlijk om weer in de tuin te gaan. Heerlijk onder de veranda zitten en de kippen bezig te zien. Laat de zomer maar komen!

SONY DSCSONY DSCWe zijn echte dierenliefhebbers, we hebben er dan ook een aantal. Bo is onze grote liefde! We hebben twee katten Minoes en Kees en Nico onze papegaai. En twee konijnen Jaap en Freddie en de kippen, volle bak dus!”

 

Diana

 

 Gezien bij Diana en Alex:
  • de veranda is inderdaad een mooi verlengstuk van je huis; verkoeling bij hitte en lekker buiten zitten bij regen. En in de winter een heerlijke winter-buiten-babecue!
  • slim om op de plek die je in de keuken hebt een kastje neer te zetten. Veel mensen zouden ervoor kiezen om daar een tafeltje voor twee neer te zetten. Aan een kastje heb je meer; er staat immers al een grote tafel dichtbij de keuken…
  • is het je ook opgevallen dat er geen salontafel in de zithoek staat? Dat geeft een heel ruimtelijk effect; je drankje (en chips) kun je ook op een (bijzet)krukje zetten. Wat vindt jij? Laat het ons weten: heb jij er ook voor gekozen om geen salontafel meer te plaatsen? Hoe doe jíj het… we zijn benieuwd!

 dit is een eerder gepubliceerd item op huisjekijken.com oude stijl

GERELATEERDE ARTIKELEN

Een reactie op “Huisjekijken bij….Alex en Diana

Geef een reactie