De Barones DIY… de beschrijving van de stoffen luikjes

pizap.com13993764339981Naar aanleiding van een eerdere column volgt hier op verzoek exclusief voor Huisjekijken de beschrijving van de stoffen binnenluikjes van De Barones!pizap.com13993762907481Een luikje heeft de breedte van de helft van een raam en hangt dmv een tunnel om een latje aan een scharnier dat op het kozijn van je raam is bevestigd. Het stof bestaat uit een:


SAMSUNG CAMERA PICTURES- binnenlap die een afmeting heeft van de lengte van je luikje. Maak er een zijzoompje aan en onderaan een tunneltje voor een (niet te zwaar) stokje
- een buitenlap (maak ook alvast een zijzoompje én zoompje aan de onderranden) die een afmeting heeft van twee keer de lengte van je luikje. De buitenlap heb ik aan de binnen- en buitenkant opgerold dmv linten die je er alvast op kunt naaien; vouw hiervoor de lap dubbel om het midden te bepalen (= bovenkant luikje). Daar vouw je de linten dubbel en speldt ze vast. Stik vast tot een stuk onder de bovenkant. Je moet nog een heel stuk los laten hangen om het gordijntje op te kunnen rollen aan beide zijden.

SAMSUNG CAMERA PICTURESVouw de buitenlap dubbel met de binnenlap ertussen. Je maakt de beide lappen nu aan elkaar dmv het maken van de tunnel bovenaan; deze moet zo breed zijn als het latje dat je aan de scharnier vastmaakt die aan je raam komt. Dit scharnier zorgt er straks voor dat je luikje open en dicht kan. Ik heb hem op het kozijn vastgezet. Zo kan je raam open en dicht en afzonderlijk ook je luikje.

stoffen luikjes  tekening 001-001
Je luikje is nu klaar. Ik heb de buitenlap dus aan twee kanten opgerold; bij mij hangen de luikjes in het voorportaal voor het toilet. Dit raam komt uit op het terras, het is belangrijk dat de privacy gegarandeerd is ;). Zo is de binnenlap zichtbaar. Daar heb ik de foto opgestreken dmv transferpapier van de Hema. In de verpakking zit een hele duidelijke werkbeschrijving. Zorg er goed voor dat je uitmeet waar je de afbeelding of tekst wil hebben en print je afbeeling of tekst in spiegelbeeld uit!!

stoffen luikjes  tekening 001

 Ik ben heel erg benieuwd naar jullie versie van de luikjes!

Lieve groet, Sandra 
scharnierende stoffen binnenluiken met afbeelding van het huis

scharnierende stoffen binnenluiken met afbeelding van het huis

OVER Sandra van den Brandt
Sandra van den Brandt

Hoi, ik ben Sandra. Getrouwd, drie kinderen en pas verhuisd naar ons droomhuis. Ik geniet van klussen, lekker eten en eigengemaakte limoncello ;) Onder de naam De Barones zal ik regelmatig columns schrijven over wonen, DIY en klussen.

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Een reactie op “De Barones DIY… de beschrijving van de stoffen luikjes

  1. Heel erg mooi idee van de stoffen luikjes! Ik ga het bewaren,hoor! Kan ik vast wel wat mee! Dank je wel voor het idee, de voorbeelden en de uitvoerige omschrijving!!

Geef een reactie