Huisjekijken bij…Inge

Woonkamer2-001Een hele bijzondere versie van Huisjekijken bij… Naast heel veel gezelligheid, zelfmaakideeën en een prachtige tuin laat Inge je ook de metamorfose van een caravan zien, superknus! Kijk gauw verder…

DSCN0083-001

SONY DSCHai ik ben Inge, gelukkig getrouwd met m’n handyman Wijnand.  We hebben een schat van een dog, Cem.
Samen zijn we een handig stel dat al heel wat projecten onderhanden heeft genomen in en om huis.
En eigenlijk zijn we nooit klaar want we brainstormen zo weer wat nieuws.  We gaan graag op struintocht naar oude spullen.

Onze voortuin is ook heerlijk ruim, hier hebben we jaren geleden een tekening voor laten maken en de tuin zelf aangelegd. We hebben heel wat tafels gemaakt van naaimachine-onderstellen. Ze zijn decoratief en super stevig. Het naambord hebben we opgescharreld op een rommelmarkt, en hebben daar onze namen op gemaakt met stickers.
De hekken die je ziet zijn ook weer door mijn man gemaakt.

 

Ook onze vorige tafel in de veranda was gemaakt door mijn man van 2 onderstellen en een heel groot houten blad.  Deze komt straks in onze voortuin te staan, maar we denken erover om het grenen hout te vervangen door steigerplanken. Is mooi robuust!!

2012-08-14 12.39.50
Onze woonkamer is vrij lang, ik kan hem niet mooi op de foto zetten op dit moment want we zijn hem aan het verbouwen en restylen.
We hebben pas nieuwe kozijnen gekregen en een nieuwe trap in de woonkamer, maar dat moet nog afgewerkt worden, dus dit zijn “oude” foto’s.  Maar misschien mag ik nog eens terug komen met ons huis als de woonkamer af is.

Ook in de woonkamer gezellige hoekjes met verzamelde oude spullen.
De flaskor kista heb ik zelf gemaakt een paar jaar geleden maar staat nog steeds leuk, inmiddels zijn het allemaal witte spuitflessen die er in staan. Ik verzin van alles om te maken, ik noem ze mijn pling momentjes: soms plopt er zomaar iets op en dan ga ik ermee aan de slag. Dat kan van alles zijn en zo heb ik al heel wat dingetjes gemaakt.  Al een tijdje ga ik de wat stoerdere kant op en dat zal straks ook te zien zijn als de woonkamer klaar is
Ook deze hebben we weer helemaal zelf onderhanden genomen.

Woonkamer2-001
De keuken hebben we casco laten komen, mijn man heeft het aanrechtblad zelf gemaakt, net als de schouw. Het plafond dat je ziet op de foto was een zeer aangename verrassing. We haalden het oude lelijke plafond weg en kwamen dit tegen, niet in de goede kleur maar wel in goede staat. Dus opknappen en van genieten.

wetransfer-00b08e1
Door de jaren heen zoveel leuke spullen verzameld en nog steeds heel blij mee!  De keuken is ook echt een ruimte waar we veel vertoeven, het is een knusse gezellige plaats waar ook de visite zich op hun gemak voelt. De wandplank hebben we zelf ontworpen en gemaakt.
Het is een leuke blikvanger in de keuken met o.a. oude bakblikken erop.

wetransfer-00b08e2

SONY DSCOnze slaapkamer hebben we in 2011 helemaal verbouwd.  De ruwe balken waren weggewerkt, alles wat je ziet hebben we zelf gemaakt.

De spiegel is een uniek stuk;  we hebben takken gezocht in het bos en daarachter heeft mijn man een frame gemaakt van steigerhout, een grote spiegel kwamen we per toeval tegen op internet.
En zo is deze super spiegel ontstaan.
Soms moet je geduld hebben met dingen, maar uiteindelijk heb je alle spullen bij elkaar
en maken we er iets moois van.

 

wetransfer-00b08e3

We hebben nog een huisje, het is dan wel een vakantiehuisje, maar ook deze hebben we helemaal gestript en opgebouwd, geschilderd en opnieuw ingericht. De caravan is ooit nieuw gekocht door de opa van mijn man en is inmiddels 28 jaar oud. Hij was natuurlijk erg gedateerd en we hebben hem een nieuw jasje gegeven, en daar zijn we heel trots op.De keuken hebben we eruit gehaald en vervangen door ladekastjes te plaatsen. We koken in de voortent, dus de keuken hebben we niet nodig.
We gaan met veel plezier al een aantal jaren met ons sleurpaleis op vakantie.

Caravan pimpen7
Onze tuin is heerlijk groot, maar we zitten zo beschut dat we overal heerlijk vrij zitten.  En we zitten toch echt rondom in de huizen.
Afgelopen zomer hebben we onze veranda helemaal opnieuw ingericht, er ligt nu een steigerhouten vloer in.  We kunnen er s’ avonds heerlijk zitten in de zomer.

wetransfer-00b08e4

Groet, Inge
 
Gezien bij Inge:
pimp je caravan! Ooit aan gedacht om het verouderde interieur van je caravan ook in je favoriete stijl om te toveren? Niets is onmogelijk: de kussens kun je voorzien van nieuwe hoezen en geef de bankjes en de kastjes een likje verf!
Inge en Wijnand haalden de keuken er zelfs uit omdat ze toch altijd buiten koken. Ze plaatsten op de plek van de keuken een ladenkastje; zo hebben ze meer opbergruimte. 

Heb jij ook het interieur van je caravan veranderd? Laat het ons zien, we zijn reuze benieuwd!!

 

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

2 reacties op “Huisjekijken bij…Inge

  1. Wat is de veranda gaaf zeg!
    En het kistje met de spuitflessen en weckpotten is erg stoer.
    Ben heel benieuwd als de woonkamer vernieuwd is.
    En de caravan pimpen is een topidee.

    Geniet van jullie mooie stulpje

  2. Jeetje, ziet er allemaal erg leuk uit!! Keuken,slaapkamer en caravan!! Top!! Geweldig wat je kunt bereiken,als je maar een klein beetje handig bent!! Komplimenten hoor!!

Geef een reactie