Huisjekijken…All Seasons | hart van Vrouwenmantel

Afbeelding3Ik ben Patricia, woon samen met mijn man en twee puberkinderen in een Limburgs, klein dorpje. Daar leef ik me uit met het maken van kransen en andere groendecoraties, prachtig in combinatie met brocante. Ik ga regelmatig schrijven over mijn leven met brocante…

Lentehart van vrouwenmantel

Benodigdheden:

♥    veel bloemen van de vrouwenmantel

♥    hart van stevig ijzerdraad. Je kunt ook een kleerhanger

van de stomerij gebruiken en deze tot een hart vormen.

♥    groen binddraad

♥    snoeischaar

Heb je gekozen voor een kleerhanger van de stomerij, vorm deze dan eerst tot een hart. Bevestig dan het binddraad bovenaan het ijzeren hart.

Knip de kleine bloemetjes van de vrouwenmantel, maar zorg wel dat er nog een stukje van de steel blijft zitten om deze straks met het binddraad aan het hart te bevestigen.

Leg de eerst bloemetjes op het hart en bind dit vast met het binddraad, legt hierop dakpansgewijs de volgende bloemetjes. Maak op deze manier het gehele hart vol. Zorg wel dat je de bloemetjes dicht op elkaar bind, zodat het mooi kan indrogen en er geen openingen invallen en het binddraad ook goed is weggewerkt.

Afbeelding1Afbeelding2

Sproei het iedere dag wat vochtig om het hart mooi fris van kleur te houden en het goed kan indrogen.

Veel plezier met het maken van je Lentehart ♥

groet, Patricia

Wil je meer zien of lezen van Patricia, bekijk dan even haar blog: www.pjallseasons.blogspot.nl —-dit is een bewerking van een eerdere publicatie op Huisjekijken ‘oude stijl’—–
 
De redactie vond voor jou ook nog deze variaties op de hartvorm die Patricia met je deelde: de ronde vorm (die je misschien makkelijker vindt om mee te beginnen) of een extra uitdaging: de krans van Vrouwenmantel aangevuld met o.a. papavers. Welke ga jij maken?

IMG_7302

images

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Een reactie op “Huisjekijken…All Seasons | hart van Vrouwenmantel

Geef een reactie