Kei Gemakkelijk | kanten lamp

Je geniet het meest van de spullen die je zelf hebt gemaakt. Inspiratie haal je van internet, het ontbreekt je alleen aan tijd. Stop met zoeken; de leukste dingen hebben wij al voor jou gevonden, gebundeld én uitgewerkt in een handig stappenplan. Dát is kei gemakkelijk!

kanten lamp stap 4

Superleuk in een brocante interieur en heel gemakkelijk zelf te maken. Het enige dat je nodig hebt zijn enkele gehaakte lapjes, een grote partyballon en behangerslijm en evt Paverpol (dit is textielverharder).

* een grote partyballon vind je in speelgoedwinkels en winkels in feestartikelen. Kanten of gehaakte kleedjes vind je bij de kringloopwinkel of op een rommelmarkt.

91. blaas de ballon op zo groot als je lamp straks moet worden. Je kunt hem het beste ophangen. Als je hem neerlegt krijg je straks een plat stuk in je lamp

2. strijk de gehaakte lapjes of kanten kleedjes vol met behanglijn. Niet te zuinig!

3. beplak de ballon nu met de volgestreken lapjes. Zorg ervoor dat de randen elkaar raken en overlappen. Laat de ballon nu een nachtje drogen. Gebruik evt Paverpol als verharder.

4. na een nachtje drogen kun je de ballon kapot prikken. Bovenin kun je nu de gloeilamp hangen door er boven een opening in te maken en de lamp er met draad in te hangen. Zorg dat de lichtbron vrij hangt en de lamp niet raakt en neem een lamp die niet te heet wordt.

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie