Dit is de passie van | Cariene en Susan

DSC_7178[1]

gesponsord blogpost

In de rubriek Dit is mijn passie’ proberen we jou te laten zien hoe mensen elkaar inspireren, een ‘happy feeling’ geven. Simpelweg door te doen waar ze goed in zijn! Cariene en Susan gaan al jaren met z’n tweeën hardlopen. De complimenten die ze daar op het schoolplein voor krijgen nemen ze hartelijk  in ontvangst. Tot het moment dat ze zich afvragen waarom al die andere moeders zélf eigenlijk niet meerennen… Dit is de passie van Cariene en Susan!

Susan: “Rond de geboorte van mijn eerste kindje woog ik bijna 90 kilo en besefte dat ik het helemaal anders moest gaan doen. Echt anders. Ik wist ook wel dat ik het niet moest zoeken in tabletten of shakes. Ik moest mijn leef- en voedingspatroon drastisch gaan aanpakken en riep de hulp in van een goede diëtiste. Met resultaat. Na de geboorte van mijn tweede kindje hield ik vol. Ik ben gezonder gaan eten en meer gaan bewegen. Ik voel me stukken beter, zit veel lekkerder in mijn vel.”

photo1

 

Susan ging hardlopen en deed dat samen met haar vriendin Cariene. Het kwam steeds vaker voor dat ze afspraken om in hun hardloopkleding hun kinderen op school af te zetten zodat ze meteen van daaruit konden starten. En de opmerkingen en complimenten die de dames daar voor kregen op het schoolplein waren niet mis…

En zo ontstond het idee voor Mama Moves…

“Wat wij kunnen, kunnen anderen ook. Wij nodigden andere moeders van het schoolplein uit om ook mee te gaan hardlopen en een enkeling ging mee. Maar de meesten hadden natuurlijk een excuus. Wij renden op woensdagmorgen en tja, dan konden de meesten niet. Cariene bood aan om op donderdagavond te starten vanaf de judotraining van haar zoon. En zo ontstonden er vanzelf twee groepen; Susan startte op woensdagmorgen met twee of drie moeders en Cariene vertok op donderdagavond met, in het begin, een enkeling.

Oud Mama Moves Tshirt bedrukking witte achtergrond

Mama Moves was geboren! We maakten een logo, maakten een Facebookpagina aan en lieten flyers en posters maken die we her en der verspreidden.

Contact gaat via Facebook…

Contact gaat allemaal via Facebook. En zo zagen meer en meer ‘moeders’ hoe leuk het eigenlijk is om aan te sluiten en om samen in beweging te zijn. Inmiddels hebben we twee groepen die elke tien weken starten. Zo is het laagdrempelig en kun je als beginneling ook mee.  In die tien weken bouw je op van enkele minuutjes tot wel 5 kilometer hardlopen. Je rent dan één keer in de week met de groep en twee maal zelfstandig, volgens een schema. Mama Moves heeft hierin dus een coachende rol. Heel inspirerend om te zien dat de groepen groeien en groeien en dat steeds meer mensen enthousiast worden.

IMG_0667

We krijgen berichtjes van meiden die wedstrijden meelopen. We organiseren zelf ook trips naar hardloopwedstrijden als Flow in Eindhoven en rennen dan in onze eigen shirts. Grotendeels gesponsord want we vragen slechts een vrijwillige bijdrage van 1 euro omdat we alles laagdrempelig en dus toegankelijk willen houden. Die bijdrage dient als stok achter de deur; het vrijblijvende karakter neemt daardoor af. Het motiveert nét iets meer en van je bijdrage krijg je een traktatie als je de tien weken hebt volbracht.

 Mama Moves is een begrip in de omgeving!

Toch zijn we bij de gemeente gaan informeren naar de mogelijkheden van subsidie; de groepen zijn gegroeid en natuurlijk kunnen we onze eigen kennis en ervaring delen, maar het leek ons een goed plan om onze kennis waar mogelijk nog te vergroten. Gelukkig kon de gemeente zich prima vinden in onze opzet, ons doel. Welke gemeente wil nou niet dat haar burgers gemotiveerd worden te gaan sporten, op een gezonde manier samen bezig te zijn? Susan heeft ondertussen haar diploma hardloopinstructrice op zak, Cariene wacht nog op de uitslag.

foto's mama moves

Dat gezond bezig zijn dragen we op meerdere manieren uit. Naast de grotere sportevenementen waar we te vinden zijn, doen we natuurlijk ook mee met lokale aktiviteiten. Bijna jaarlijks doet de Olympia’s Tour ons dorp aan, een groot landelijk wielerevenement. Dit jaar hebben we daarbij onze eerste Mama Moves Stilettorun georganiseerd. Een ware publiekstrekker met onder de deelneemsters onze eigen burgemeester!

We hebben nu zelfs ons eigen Mama-Moves-brood…

Tijdens dit evenement is ook ons MamaMovesbrood aan het publiek gepresenteerd dat samen met een lokale bakker is ontwikkeld. Een lekker gezond brood natuurlijk, op basis van desem.

Mama moves

Het zijn de kippenvelmomentjes die er steeds weer voor zorgen dat je deze passie met nóg meer mensen wil delen!

Kijk, rennen deden we al, doen we nu en zullen we blijven doen zolang we kunnen. Wat ons nu zo motiveert is het feit dat iemand die van zichzelf denkt dat ze dit nooit kan, ons een berichtje stuurt dat ze zo lekker gerend heeft, een kilootje eraf heeft, weer in dat ene jurkje past of zelfs een medaille heeft gewonnen. We zien dat mensen er plezier in hebben en dát is precies waarom we deze passie met anderen delen.”

No matter how slow you go you are still lapping everybody on the couch…

A943AEFB25E386F489CF

Wil jij meer weten over het initiatief Mama Moves of in contact komen met Cariene of Susan? Ze zijn te vinden op Facebook: https://www.facebook.com/mamamoves.nl?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

3 reacties op “Dit is de passie van | Cariene en Susan

  1. Op de redactie bereikte ons inmiddels het geweldige nieuws dat Cariene nu ook in het bezit is van haar diploma ‘hardloopinstructrice’. GEFELICITEERD Cariene and keep up the good work!!

Geef een reactie