BUITEN. | Pesto #homemade

Collage1cChristel, trotse moeder van drie kids, passie voor fotograferen en koken, hou van buiten zijn, creatieve uitspattingen en genietmomentjes, liefhebber van verse muntthee, zelfgebakken koekjes en witte chocola. 

We maken pesto!

 Inmiddels is toch wel bekend dat we hier thuis een bonte verzameling hebben aan allerlei potjes en kratjes, oftewel ‘ons moestuintje’. Eén van onze trots is het basilicumplantje, of PLANT eigenlijk. Heerlijk om de blaadjes te gebruiken bij een pastagerecht voor extra smaak. Deze keer plukken we niet enkel een paar blaadjes, maar plukken we alles wat er te plukken valt! We maken pesto!

Collage1c

En waar kun je dan beter de ingrediënten halen dan in een echt Italiaans winkeltje. Een aantal weken geleden parkeerde ik m’n auto op een andere plek dan anders en kwam er achter dat ik recht tegenover een Italiaanse delicatessen winkel stond, dat zijn pas geluksdagen! Als liefhebber van heerlijk eten heb ik dan ook een zwak voor dit soort authentieke winkeltjes, daar waar het water in je mond loopt als je alleen al naar de producten kijkt en je hart sneller gaat kloppen van de charme van de inrichting van een mooi delicatessen winkeltje. Zo dus ook bij Finoli

Eenmaal weer terug in de auto heb ik een tas vol met heerlijkheden. Parmezaanse kaas, een bakje pijnboompitten, hamrolletjes en salamipuntjes met geitenkaas, een bakje tapenade, kaasbolletjes, carpaccio van het rijnrund… Natuurlijk heb ik al alleen de kaas en de pijnboompitten nodig voor de pesto, maar het andere zag er ook gewoon te lekker uit om te laten liggen. (En ja, het is een zwak van mij om veel en veel te veel lekker eten mee te nemen, tja…proeven is goed, toch?!)

Voor het maken van de pesto gebruik ik het recept van Ferry Wijsman, naast een goede chef kok is hij ook nog eens de liefste partner ooit! Neem ook op zijn blog even een kijkje. Erg leuk, want Ferry heeft gebruik gemaakt van een vijzel ipv een keukenmachine. Daarnaast staat er veel interessante info op over pesto.

Wat heb je nodig?

1 dl olijfolie

50 gram basilicum (alleen de blaadjes, geen takjes)

2 teentjes knoflook

40 gram Parmezaanse kaas

20 gram pijnboompitten

1/5 tl zeezout

En nu?

Pluk de blaadjes van de basilicum. Let er daarbij op dat je een volwassen plant hebt! Zelf gebruikte ik de basilicum uit onze moestuin, maar achteraf was deze nog te jong en gaf (te) weinig smaak.

Doe de knoflook, kaas, de pijnboompitten en het zout in een vijzel of (zoals ik het heb gedaan) in een keukenmachine en zorg ervoor dat het geheel lekker fijn wordt.

Voeg beetje bij beetje de basilicum toe en daarna in gedeeltes de olijfolie. Als je de keukenmachine gebruikt zul je moeten opletten dat je geen ‘snot’ krijgt en het geheel nog structuur blijft houden.

 

Buon appetito!

GERELATEERDE ARTIKELEN

2 reacties op “BUITEN. | Pesto #homemade

  1. Pinkback: Gregory

  2. Pinkback: allen

Geef een reactie