Huisjekijken bij…Vanessa

DSCN2274-001Vanessa reageerde op onze oproep en wil graag haar gezellige huis met ons delen. Gelukkig maar want dit wil je niet missen. Ben jij ook zo nieuwsgierig hoe je een nieuwbouwhuis tóch heel gezellig kunt maken? Lees dan verder…. We gaan Huisjekijken bij Vanessa!

Aan de rand van het mooi Midden Delfland staat het heerlijke nieuwbouwhuis van Vanessa en Erik. Samen met hun kinderen Sven (9), Bente (7) en hond Marley kwamen ze er 5 jaar geleden wonen. Het is een twee-onder-een-kapper. En ondanks dat het midden in de Randstad ligt, genieten ze binnen een minuutje van vergezichten, knusse boerderijen, kronkelende weggetjes, slootjes en rijen knotwilgen.

wetransfer-feec2b3

Het interieur is de afgelopen jaren steeds verder om ons heen gegroeid en voelt nu als een warme jas.

Het voordeel van een nieuwbouwhuis is dat je kaal begint en het huis de sfeer kan geven die nauw aansluit bij je eigen wensen.

Bezig zijn met wonen is mijn passie, zo ondergaat zeker de benedenverdieping regelmatig een metamorfose. Dat kan klein zijn of groot; soms zijn het de accessoires die een andere plek krijgen, een andere keer probeer ik met mijn hele gewicht meubelstukken een ander plekje te geven.

De kast die eens is aangeschaft als kledingkast voor de babykamer van onze zoon staat nu beneden en doet dienst als boekenkast. De originele kleur was wit, maar na zachtblauw is hij nu lichtgrijs.

De loungebanken bij de gashaard is een van mijn favoriete plekken. Nu het zomer is  zitten we zoveel mogelijk buiten, maar als het wat kouder wordt en het haardje brandt is dat de place to be!

wetransfer-feec2b

Ook met de keuken zijn we na 5 jaar nog steeds helemaal blij. De plankenkastdeuren en het dikke aanrechtblad geven de keuken een wat stoere uitstraling.

En de broodplanken dat is een verslaving! Ik vind ze zo leuk!

Op de bovenverdieping heerst hetzelfde rustige sfeertje als beneden. Veel wit gemixt met grijs en houttinten.

De kamer van onze zoon Sven hebben we een stoerdere uitstraling gegeven. Donkergrijze muren, een koeienvel op de grond, een industrieel bed met een stoere quilt. Eén wand wil ik nog graag behangen met een steenmotief. In Sven zijn kamer vind ik met name het bureau tussen de twee hoge kasten erg leuk geworden. De kastdeuren hebben exact dezelfde tint als de muur. En dit was gewoon een gelukstreffer! Ook de nis met kussens bij het raam vind ik een knus plekje geworden.

wetransfer-feec2b2-001

De kamer van Bente heeft ook weer veel wit, dit gecombineerd met wat roze en een stoer teakhouten dressoir.  Haar kamer is iets minder royaal dan die van haar broer, maar zeker niet minder leuk. Een leuk detail bij Bente vind ik dat het plafond in een punt loopt, ook heeft zij aan beide kanten ramen, waardoor de kamer heerlijk licht is.

Picasa Export

Natuurlijk staan er nog wel wat wensen op ons lijstje, zo moet de rommelzolder nog eens flink onderhanden genomen worden en willen we graag op den duur een sauna.

DSCN2243-001

Maar op dit moment ondergaat de tuin een metamorfose. Een nieuwe eettafel van 3 meter met banken en stoelen erom heen is onze nieuwste aanschaf.

De lampionnen in de platanen zorgen voor dat rustige pure sfeertje waar we zo van houden.

Nu alleen nog de overkapping realiseren , zodat we nog langer van de avonden en de seizoenen buiten kunnen genieten!

DSCN2258

Leuk dat jullie in ons huis een kijkje wilden nemen!

DSCN2192-001

 groet, Vanessa

Gezien bij Vanessa:
Nieuwbouw hoeft niet kil en kaal te zijn. Zoals Vanessa ook zegt: "het voordeel van een nieuwbouwhuis is dat je kaal begint en het nauw kunt aansluiten aan je wensen." Vanessa is daar uitstekend in geslaagd! Ze creëerde hier en daar knusse hoekjes en liet kasten e.d. op maat maken.
Vanessa is helemaal gek op broodplanken. We zien ze in haar keuken in een groepje bij elkaar en op de foto hierboven in een rekje. De broodplank krijgt steeds meer vormen. Onze redactie zette wat toppers op een rijtje. Welke is jouw favoriet?
HKbij Vanessa
GERELATEERDE ARTIKELEN

3 reacties op “Huisjekijken bij…Vanessa

  1. Pinkback: phillip

Geef een reactie