Ninneke’s Corner | Banaan – Karamel taart

Beleg met schijfjes banaan

Beleg met schijfjes banaan

Banaan-Karamel taart

IMG_9446 watermerk !!!

Zoete zonde

Vandaag denken we niet aan de lijn en zondigen we, we doen ons tegoed aan een heerlijke banaan karamel taart,eenvoudig te maken als je kruimeldeeg neemt uit een pak uit de koeltoog,dit is zo een recept dat via mondreclame door gegeven word,ik heb het recept ook gekregen van een vriendin,die het weer heeft van een andere vriendin,heb het uitgeprobeerd en het is een aardader,wel een ware caloriebom , maar o zo lekker.

Wat heb je nodig:een pak kruimeldeeg,

200 ml ml melk

200 ml room,

300 gr zachte karamel bonbons

35 gr vanille pudding poeder(oetker of imperiale)

3 bananen

wat abrikozen gelei

300 ml slagroom ( 40 % vetgehalte )

1 zakje vanille suiker

2 eetlepels bloemsuiker

200 gr melkchocolade geraspt

Hoe ga je te werk: doe de room,met de karamellen in een steelpan,hou een gedeelte van de melk apart om de vanillepoeder in los te kloppen,doe de rest van de melk bij de room en bonbons en warm op onder voortdurend roeren,zodat deze smelten,als het kookt,doe dan de rest van de melk erbij waar je het vanille pudding poeder hebt in opgelost,tot het indikt,doe de karamelcrème over in een schaal dek af met plastic folie zodat er geen vel kan vormen,laat afkoelen,doe in een taartvorm bakpapier en rol het kruimeldeeg er in uit,druk goed aan,prik met vork wat gaatjes in de bodem,snij het overtollige deeg weg,leg er een bakpapier op en doe er bak parels in om blind af te bakken,kan ook met gedroogde spliterwten of bonen,zet in een voorverwarmde oven van 180 ° en bak een dertig tal minuten,haal bakpapier met de bak parels weg,zet de kruimeltaart op taartrooster om af te koelen,eens afgekoeld kun je de taart gaan vullen,eerst met de karamelcrème,dan met schijfjes banaan,nu kan je de schijfjes banaan insmeren met wat opgewarmde abrikozen gelei ter voorkoming van bruin worden(gewoon wat abrikozen gelei even opgewarmd in steelpan)klop de slagroom stijf met  de bloemsuiker en het zakje vanillesuiker,doe dan een laag slagroom op de taart,verdeel het egaal over de schijfjes banaan,strooi dan de geraspte melkchocolade erover heen, koel je tablet chocolade wel eerst goed in de koelkast vooraleer je gaat raspen,of koop chocolade vlokken in een pak,je taart is al klaar,niet echt ingewikkeld,neemt ook niet zoveel tijd in beslag,maar het resultaat is wel de moeite.Ben je ook tuk op karamel of banaan,moet je deze zeker eens uitproberen.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op facebook/Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

4 reacties op “Ninneke’s Corner | Banaan – Karamel taart

  1. Pinkback: Leslie

  2. Pinkback: Paul

  3. Pinkback: Jerry

  4. Pinkback: paul

Geef een reactie