Dit is de passie van | Lilian

1230079_644824812226178_796557578_n

gesponsord blogpost

In de rubriek Dit is mijn passie’ proberen we jou te laten zien hoe mensen elkaar inspireren, een ‘happy feeling’ geven. Simpelweg door te doen waar ze goed in zijn! Wat ooit begon met een simpel taartje groeide uit tot de prachtigste en heerlijkste creaties en inmiddels is ze hard aan het werk om zich binnenkort PME Master te mogen noemen. Dit wordt een passie om je vingers bij af te likken; dit is de passie van Lilian Vorbach…

Ik ben Lilian Vorbach, samenwonend met Maurice en samen hebben we een dochter van 4 Isis. Daarnaast ben ik werkzaam op de customer service van een transportbedrijf gevestigd in Venlo.

Mijn vriendin Eveline maakte taarten en wilde voor de 1e verjaardag van Isis een taart maken en ik mocht meehelpen. Daar kwam ik in contact met dit nieuw fenomeen, overgewaaid vanuit oa Amerika.

Ik was meteen verkocht. Door haar is het begonnen, daar ben ik haar erg dankbaar voor!

Ik schafte wat standaard basis dingen aan om zelf aan de slag te gaan. Oh wat was ik trots toen ik mijn eerste geboortetaart kon afleveren bij een bevriend stel dat net zelf een kindje had gekregen. Nu durf ik die foto’s van die taart niet eens meer aan iemand te laten zien.

Ik vond het enorm leuk en besloot een workshop te gaan volgen, ook omdat ik zelf niet tevreden was over mijn taarten. Daar heb ik veel van geleerd. Ik had mezelf veel aangeleerd en kon veel van internet halen, maar het is toch net iets handiger om iets live te zien en direct vragen te kunnen stellen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik volgde ook nog workshops her en der en werd lid van het Mjam taart-magazine. Daar haal ik veel inspiratie uit; ohhh wat staan daar leuke taarten in! Het staat vol met tips, handige weetjes, recepten etc… Een must have voor de thuis taartbakster.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het wakkerde wel het ‘taartvirus’ aan, want ik wilde nog meer taarten maken. Voorzichtig durfde ik wat probeersels op facebook te zetten en zodoende kwamen er wat aanvragen van vrienden en familie. Het spreekwoord ‘oefening baart kunst’ klopt helemaal, want ik durfde steeds meer aan en werd zekerder van mijn zaak. Uiteindelijk heb ik een eigen facebook-pagina  gemaakt waarop ik mijn taarten laat zien.

 Het is zó leuk om die blije kindersnoetjes te zien als ze de taart komen ophalen!

Inmiddels weten veel mensen in de wijde omgeving ‘Miss Baksels’ te vinden, maar het is ook kei leuk om te zien dat iemand die je niet kent je pagina ‘liked’ en je dan ook nog benadert voor een taart!OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alle vrije momenten zit ik Pinterest af te struinen, dat is echt zo’n site van ‘je wil maar 5 minuten kijken, maar uiteindelijk ben je 1 uur verder’ en ik heb al heel wat foto’s gepind. Heel veel inspiratie haal ik hier vandaan!

In maart van dit jaar durfde ik het aan om voor een PME certificaat te gaan. Best pittige weken in combinatie met mijn werk, dochter, huishouden en huiswerk.

Ik droomde taarten, ik dacht taarten en op het werk was ik een stuiterbal want ik zat alsmaar met de druk van mijn eindstuk in mijn hoofd.

Maar ik mocht naar huis met een certificaat! Volgens mij heb ik de hele weg met een big smile naar huis gereden. Nu ben ik hard aan het sparen om na de eerste module Sugarpaste, ook te gaan voor de Suikerbloemen-module. Daarna volgt nog de Royal Icing-module. En als ik die alletwee ook met een PME certificaat mag afronden, mag ik me PME Master noemen. Maar zover zijn we nog lang niet. Eerst nog veel oefenen, oefenen, oefenen…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inmiddels is mijn kistje met taartspullen uitgegroeid tot een kast vol spullen en koop ik niet 10 eieren in een doosje, maar 10 dozen eieren en niet 1kg fondant maar emmers van 10kg.

Een keer per jaar ga ik naar Taart & Trends in Apeldoorn, een grote beurs op het gebied van taarten bakken. Zo leuk! Allemaal vrouwen die zich suf kopen aan nieuwe trends op gebied van het thuisbakken. En ja, ik loop ook met zakken vol nieuwe spullen naar huis. Thuis kan ik dan niet wachten om die nieuwe dingen uit te proberen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Workshops ben ik nog niet zo mee bezig. Alhoewel ik wel een keer voor een kinderfeestje een workshop cupcakes maken heb gegeven. Heel erg leuk om die 7- jarige creativelingen aan het werk te zien! Maar taartworkshops geven lijkt me enig! Dat is nog wel een droom… net als bruidstaarten maken. Vorig jaar heb ik 2 trouwtaarten mogen maken, ik had die nacht voor aflevering net zo slecht geslapen als menig bruidje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mijn toekomst? Ik wil mezelf nog meer verbeteren. Hoewel ik nog steeds zie dat er mensen zijn die vele mooiere taarten maken, zoals mijn vriendin, weet ik wel dat ik er wellicht net zoveel plezier in heb als allemaal die profs. En ik doe er anderen een plezier mee, want zeg nu zelf…wie houdt er niet van een lekker stuk taart?

In taarten maken heb ik een hobby gevonden waar ik mijn passie in kan stoppen en iets voor een ander kan doen. Een perfecte combinatie!

groet, Lilian

je kunt Lilian vinden op Facebook via https://www.facebook.com/pages/Miss-Baksels-taarten/
GERELATEERDE ARTIKELEN

2 reacties op “Dit is de passie van | Lilian

  1. Pinkback: Bobby

  2. Pinkback: Andy

Geef een reactie