BUITEN. | Pavlova #aardbeien #meringue

10Christel, trotse moeder van drie kids, passie voor fotograferen en koken, hou van buiten zijn, creatieve uitspattingen en genietmomentjes, liefhebber van verse muntthee, zelfgebakken koekjes en witte chocola. 

Zoete verwennerij van de Ozzies en de Kiwi’s

10

Eén ding is zeker, van aardbeien kun je nooit genoeg hebben! Lekker om zo te eten, maar ook heerlijk voor het maken van zelfgemaakte jam of een heerlijke smoothie, voor in de yoghurt of op brood. De zelf geplukte aardbeien worden door de kids meteen in de mond gestopt wanneer ze geplukt zijn en de bakjes aardbeien die hier op het aanrecht staan worden binnen no-time leeg gegeten (terwijl we die toch echt met grote regelmaat kopen…)

Deze keer kies ik ervoor om de aardbeien te gebruiken voor het maken van een Pavlova, de droom van iedere zoetekauw! Pavlova komt oorspronkelijk uit Australië of New Zeeland (daar zijn de Ozzies en de Kiwi’s het nog niet helemaal over eens) en is vernoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova die in de jaren 20 voor een tournee naar de andere kant van de wereld reisde. Nog steeds wordt de lekkernij daar vaak geserveerd op feestdagen. Bij het originele recept worden er, naast aardbeien, ook kiwi en passievrucht gebruikt.

Ook dit recept is erg leuk om met de kids te maken. De eiwitten moeten geklopt worden, net als de slagroom en dat is best een leuk klusje voor een behulpzaam kokje of kokkinnetje. Kids blij, moeders blij!

De ingrediënten, de opgeklopte eiwitten op de bakplaat en de Pavlova zoals deze uit de oven komt

Wat heb je nodig?

3 eiwitten

175 gram kristalsuiker

2 eetlepels maïzena

2 eetlepels citroensap

zakje vanillesuiker

250 ml slagroom + 1 eetlepel kristalsuiker

Aardbeien

(Eventueel een beetje poedersuiker)

En nu?

Verwarm de oven voor op 100 graden.

 Klop de eiwitten stijf in een (misschien wat overbodig om te melden) schone kom.

 Als de eiwitten mooi wit zijn geworden doe je er, tussen het mixen door, beetje bij beetje de suiker door.

 Mix weer even door en voeg dan de gezeefde maïzena, het citroensap en de vanillesuiker toe. Ook nu mix je alles goed door elkaar.

 Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en schep het eiwitschuim er op. Je kunt er één grote pavlova van maken, maar zelf heb ik er vier kleinere van gemaakt. Het leek me leuk om als dessert vier pavlova’s op vier gebaksbordjes te serveren.

 Doe de pavlova voor één uur in de oven. Als de onderkant daarna niet plakt aan het bakpapier is de pavlova precies goed.

Laat de pavlova goed afkoelen en klop alvast de slagroom, samen met de kristalsuiker, stijf.

Als de pavlova afgekoeld is schep je er voorzichtig de slagroom op. De aardbeien heb ik gehalveerd en op de slagroom neergelegd. Als extra heb ik de pavlova bestrooid met een beetje poedersuiker.

 

 

Heerlijk als dessert of gewoon als verwenmomentje tijdens een welverdiend me-time-moment

Sinds kort heb ik ook mijn eigen blogspot.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Een reactie op “BUITEN. | Pavlova #aardbeien #meringue

  1. Pinkback: charlie

Geef een reactie