Dit is de passie van | Betty

manu mand

gesponsord blogpost

In de rubriek Dit is mijn passie’ proberen we jou te laten zien hoe mensen elkaar inspireren, een ‘happy feeling’ geven. Simpelweg door te doen waar ze goed in zijn! We kunnen wel zeggen dat dit een hele bijzondere editie is van Dit is mijn passie. We gaan te-Huisjekijken bij Betty Heideman. Ze is nederlandse maar woont sinds 2005 in Frankrijk en bedrijft daar een hele bijzondere passie…

saar 16082012In 2010 werd stichting Djimba een feit; al jaren vangt de Nederlandse Betty Heideman, die in 2005 emigreerde naar Frankrijk, oude hondjes op die hetzij onplaatsbaar waren, danwel op de lijst stonden om ge-euthaniseerd te worden. In 2010 werd besloten om deze opvang in een stichtingsvorm te gieten, alle kosten werden altijd door Bettty privé gedragen maar met 19 honden waarvan het gros oud, gehandicapt en/of ziek, zijn de dierenartskosten en kosten voor speciaal voer enorm hoog.

Het verhaal van Nonne. In december 2009 kreeg Betty een noodoproep om mee te helpen 10 spanieltjes te redden die in verwaarloosde staat bij een oud echtpaar leefden. Nonne, een teefje van 13 jaar kwam 2e kerstdag en was dankbaar en blij met de warme mand en liefdevolle aandacht. Helaas bleek Nonne leukemie te hebben en heeft slechts twee weken van haar gouden mandje mogen genieten maar ze is gestorven in de wetenschap dat er van haar gehouden werd.

                         

saar 04022012En dat is ook waar het volgens Betty om gaat. In een huiselijke omgeving kunnen de dieren (muv de kippen die hun eigen grote buitenverblijf hebben) hun laatste weken,  maanden of jaren doorbrengen met veel individuele aandacht en zorg. Alle honden leven vredig in huis samen met de 6 katten, de honden hebben een 1,5 ha groot terrein tot hun beschikking wat volledig 2 meter hoog omheind is. Als het weer het toelaat kunnen ze de hele dag vrij naar buiten lopen. Het terrein bestaat uit weiland, boomgaard en bos. In huis slapen de honden in manden, kussens of op de banken.

betty scruffles-002 bewScruffles een chinees naakthondje,  werd met 13 jaar door zijn baasje in Parijs op straat gezet waarschijnlijk omdat hij een hartkwaal heeft en medicijnen nodig heeft en men dit niet wilde betalen. Scruffles kwam in oktober 2010 en is onafscheidelijk van Betty, ook met chinees naakthondje Isis is hij dikke maatjes. Scruffles is inmiddels bijna 17, hij is blind en zo goed als doof maar geniet nog altijd van zijn oude dag.

“Mooi toch, als je dat kunt bereiken? Maar we vangen ook incidenteel noodgevallen op, we verzorgen ze en we proberen ze natuurlijk te herplaatsen.”

In april 2011 is de jonge Duitse Herder Rex bij Djimba in opvang komen, Rex kwam uit Servië waar hij op straat gevonden is en was zwaar gehandicapt. Hij kon niet verder dan 5 meter lopen. Inmiddels zijn we 3 jaar verder en hoewel hij gehandicapt blijft, rent en springt hij als een ‘gewone’ hond.sofie poort 15022014

Om inkomsten voor de stichting te genereren geeft Betty Workshops Soft Touch, Dog Mindfulness en Transformatie voor honden en zoekt stichting Djimba donateurs. Zo kun je bijvoorbeeld ook Peter of Meter worden van een van de honden.

Betty maakt ook herinneringsdoosjes / urnen van hout, een mooie urn of herinneringsdoos (voor het bewaren van bijvoorbeeld, foto’s, halsband, boekje enz) kan een bron van troost zijn in een moeilijke tijd. Ieder item is uniek en kan op maat gemaakt worden qua vorm, kleur, accessoires, naam etc.

 

“Het zijn smeltbekkies…het is veel werk, maar je krijgt er zoveel voor terug!”

moira where there is

Op 2 november organiseert Betty de eerste Nederlandse beurs voor Rouw en Rouwverwerking bij het verlies van je huisdier. Informatie vind je op www.memories-forever-beurs.com

groet, Betty Heideman

Meer zien van Betty's werk en nóg meer foto's? Kijk even op www.greyt-art.com  en op Facebook!
Publicatie1

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

2 reacties op “Dit is de passie van | Betty

  1. Pinkback: Gregory

Geef een reactie