BUITEN. | Fruitwater #infusie #verfrissend

            MWSnap299 2014-07-28, 12_26_45  Daar zit ik dan! In de zomer, in de échte zomer, in de héle échte zomer… En waar zit ik?! Juist ja, binnen!!                    

Koud kunstje 

Daar zit ik dan! In de zomer, in de échte zomer, in de héle échte zomer… En waar zit ik?! Juist ja, binnen!! Ik moet bijna lachen om mezelf. Ik krijg altijd zo’n kriebel van mensen die klagen over de regen als het regent en zeuren over de zon als de zon schijnt. Ik weiger nu dus ook om tot die groep te behoren, maar het kost me vandaag toch wel een klein beetje moeite. 

Het tempo behoort tot de categorie, elke stap is te veel en smoesjes als ‘ik ben zwanger, ik heb dus extra last van de warmte’ gelden al jaren niet meer. Jammer! Deur open, deur weer dicht. Gordijn omlaag, toch maar weer omhoog. Ramen open, nee doe maar dicht. Wat ik ook doe, veel koeler krijg ik het er niet van. 

De kinderen doen intussen een wedstrijdje wie het langst onder water kan blijven, in een emmer met verkoelend water. Misschien moet ik ook maar eens mee doen… Al zie ik net dat m’n kleine peuter flink vals aan het spelen is, want grote broer is inmiddels al voorbij de 30 seconden aan het tellen en kleine zus hangt alleen maar met haar haren in het koude water. Koud kunstje. Zo win ik ook!

In plaats van met m’n hoofd in een emmer met koud water te hangen kies ik toch maar voor wat anders. Het maken van heerlijk fruitwater! Inmiddels heb ik ook al heel wat glazen water gedronken, dus een beetje afwisseling kan geen kwaad.

                                                                 

             Wat heb je nodig?

                                                                                  (kraan)water

aardbeien

komkommer

muntblaadjes

ijsklontjes

En nu?

Snijd de aardbeien in stukjes, de komkommer in plakjes, de munt erbij en doe alles in een (lekkere grote) karaf. Vul aan met water, kneus de aardbeien en de komkommer en zet het in de koelkast.

Haal de karaf er uit wanneer het volgens jou goed op temperatuur is, gooi de ijsklontjes erbij en ENJOY!

Zet ‘s avonds alvast een karaf met fruitwater in de koelkast klaar voor de volgende ochtend. Voeg dan voor de verandering ook eens basilicum, citroen, framboos, sinaasappel of watermeloen toe. Natuurlijk zijn er nog zoveel meer lekkere combi’s, probeer maar eens uit! Heb jij een andere geweldig smakelijke combi gevonden? Ik hoor het graag!

Cooling down!

http://christelblogtbuiten.blogspot.nl/

GERELATEERDE ARTIKELEN

4 reacties op “BUITEN. | Fruitwater #infusie #verfrissend

  1. Pinkback: Jimmie

  2. Pinkback: derrick

  3. Pinkback: danny

Geef een reactie