Huisjekijken bij … Sandra

Afbeelding1We gaan Huisjekijken bij Johan en Sandra die samen met hun kinderen Julia (16) en Chevy (8) in het prachtige idyllische friese brinkdorp Makkinga wonen. Ze verbouwden daar een jaren ’30 woning tot deze prachtige plek…

Makkinga is een verkeersbordvrij dorp met prachtige huizen, een brink, kerk en een molen. Wat ons erg aanspreekt is de biologische groentetuin voor het hele dorp.

Sandra

Wij wonen hier nu 1,5 jaar en toen we hier voor de eerste keer kwamen waren we, ondanks de vele bruine tegels en schrootjes, gelijk verkocht. De tuin is prachtig gelegen tussen de kerk en de molen en het huis is gebouwd in de jaren 30.

Sandra1

We zijn meteen begonnen met slopen en ontdekten tot onze grote vreugde mooie oude balken plafonds en houten vloeren. Met de entree van het huis had ik meteen al plannen. Ons huis is vroeger een groentewinkel geweest en daardoor is er nu een piepkleine ruimte die ik heb ingericht als brocantewinkeltje. Een keer in de maand is er in het dorp een grote vlooienmarkt en dan gooi ik mijn winkeltje open, erg gezellig!

Sandra2

In de woonkamer hebben we de vloer geverfd met mat witte vloerverf, gewoon 1 keer zodat het lekker snel slijt. De muren heeft Johan gestukt en hebben we met kalkverf behandeld. Bijna alles in huis komt van de vlooienmarkt of tweedehands van internet. Het enige nieuwe in de woonkamer zijn de rolgordijnen en in combinatie met de oude glas in loodramen worden ze weer leuk.

In de zitkamer hebben we een gietijzeren gaskachel en in de eetkamer een houtkachel die het gezellig warm houdt. Deze twee kachel zijn de enige verwarming in huis en dat houdt de gasrekening lekker laag, en wat voor mij het belangrijkste is: geen lelijke radiatoren in het zicht. Tochten de oude glas-in-lood raampjes? Dan maar een extra blokje hout op het vuur!

Sandra3

De keuken hebben we nog maar net af. Nou ja af is het nog niet helemaal, hier en daar ontbreken nog wat deurknopjes en likjes verf maar zodra mijn oude spulletjes erin kunnen staan en de sfeer juist is ben ik tevreden! Het fornuis is ook hier weer het enige nieuw gekocht en het keukenblok bestaat uit een oude kast.

Sandra4

Boven zijn alle houten vloeren zwart geverfd en ook hier witte rolgordijnen om het geheel een beetje strak te houden. Verder hebben we boven niet heel veel gedaan maar ook hier genoeg oude spulletjes om de sfeer te geven waar wij zo van houden.

Sandra5

Favoriet boven is de kooi lamp uit Lille, die gaat nooit meer weg.

Afbeelding15

 

Afbeelding14

De tuin was een grote jungle. Voor de kinderen geweldig maar ik had wat andere plannen… Er is een groter terras gekomen onder de blauwe regen, een vijver voor onze schildpad en een oude houtkachel die we als BBQ gebruiken.

Afbeelding17

De groentetuin is nog in wording, en het verblijf voor de vele dieren is net af. Mijn wens is nu nog een kleinschalige theetuin met brocante verkoop op de dagen van de vlomarkt, met zelf gebakken taarten en oude serviezen. Ik denk dat het niet lang meer duurt …

Afbeelding16

 groet, Sandra

 Gezien bij Sandra:
Sandra heeft aan de voorkant in de woonkamer een groot raam. Met het oog op de jaren-30-trend en de brocantestijl die op dit moment populair zijn, laten veel mensen dit grote raam vervangen door een raam dat bv uit drie delen is opgebouwd. Dat staat gezellig en als je tóch gaat verbouwen neem je dat meteen in je verbouwing mee. Gaat dat je net een stap te ver? Binnenluiken van glas-in-lood zoals bij Sandra zijn dan dé oplossing! Bij veel handelaren zie je oud glas-in-lood maar je kunt het ook nieuw laten maken. Je zet het in een houten frame dat precies in je raam past en zet dat met scharnieren vast. 
Geen glas-in-lood? Je kunt er ook voor kiezen om er mooi kanten stof in te zetten.

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

7 reacties op “Huisjekijken bij … Sandra

  1. Pinkback: Rex

  2. Pinkback: lewis

  3. Pinkback: george

  4. Pinkback: chester

Geef een reactie