Dit is de passie van | Marja

SONY DSC

gesponsord blogpost

In de rubriek Dit is mijn passie’ proberen we jou te laten zien hoe mensen elkaar inspireren, een ‘happy feeling’ geven. Simpelweg door te doen waar ze goed in zijn! Net als vele meiden begon ze als kleine meid met het maken van rokjes voor haar Barbie: rechte lapjes, zijkanten dicht…wie kent het niet? Tegenwoordig maakt én ontwerpt creatieve duizenpoot Marja Rijnsburger haar eigen beren! Dit is de passie van …Marja.

Ik zal mij even voorstellen, mijn naam is Marja Rijnsburger. Ik ben 55 jaar, getrouwd met Hans, samen hebben we 4 kinderen en 3 kleinkinderen. Sinds 1 mei ben ik gestopt met werken, ik werkte als administratief medewerkster bij een sportcentrum. Nu heb ik nog meer tijd voor mijn hobby’s.
Mijn passie, of eigenlijk moet ik zeggen één van mijn passies, is handwerken. Creatief ben ik al heel lang. Toen ik een jaar of 9 was zat ik al achter de handnaaimachine van mijn moeder en naaide ik kleertjes voor mijn Barbie poppen. Rechte lapjes, de zijkanten dichtnaaien. Zo werden er heel wat rokjes gemaakt. Op de middelbare school had ik andere interesses en kwam het handwerken op een laag pitje te staan.
Maar toen ik trouwde en kinderen kreeg pakte ik het weer op. Truien breien, gordijntjes haken, kleding maken voor mijn kinderen en mezelf, fimo klei en poppenkleertjes maken waren mijn favoriete bezigheden.

SONY DSC
Totdat ik een cursus beren maken ging volgen. Ik was verkocht. Elke beer is weer anders. Ook wanneer je hetzelfde patroon gebruikt zijn er geen twee gelijk. Het opvullen, de stand van de ogen, neus en mond bepalen het karakter van de beer. Eigenlijk rommel ik maar wat aan. Tijdens het vullen en in elkaar zetten ontstaat er vanzelf een beeld van hoe ik het wil hebben. Soms zit er een paar dagen een “kale” beer op de tafel. Dan kijk ik ernaar tot dat ik vind…..jij krijgt een hoedje op, een jurkje aan, een mooie strik op je hoofd enz. Mijn beren hebben een antieke uitstraling en voor de aankleding gebruik ik dan ook oude lapjes en kantjes. Ik ben de gelukkige eigenaar van een geweldige hobbykamer waar ik al mijn verzamelde hobbyspullen bewaar.

SONY DSC
Nadat ik al heel wat beren had gemaakt van gekochte patronen werd het tijd voor een “eigen” beer. Tekenen, knippen, naaien en overnieuw beginnen. Net zolang totdat het goed is. Nog een hele klus een eigen beer ontwerpen. Maar wanneer ie dan uiteindelijk voor je zit en je tevreden bent met het uiteindelijke resultaat ben je…….tevreden en trots.
Soms vragen mensen mij of ik een beer wil verkopen. Via mijn blog Rosabears (http://www.rosabears.blogspot.nl/) hebben ze mijn beren gevonden. En dat doe ik dan ook graag, want ik weet dat ze een goed thuis krijgen. Degene die mijn beertjes kopen zijn altijd blij, een (handgemaakte) beer brengt een glimlach op een gezicht. Wanneer ik ze verstuur maak ik er ook altijd een leuk pakketje van en doe er altijd een extraatje bij. Een cadeautje krijgen we tenslotte allemaal graag.

SONY DSC

Af en toe geef ik ook een berencursus, en de blije gezichten aan het eind van de cursus wanneer de cursisten met hun eigen beer naar huis gaan geven zoveel voldoening. Zo hoop ik mijn passie voor het zelf iets maken door te geven.  Mijn motto: wanneer je echt wilt kun je zoveel. Gewoon proberen en wanneer het niet lukt weer overnieuw beginnen. Net zo lang tot dat je tevreden bent. Maar leg de lat niet te hoog voor jezelf het is en blijft handwerk……..jouw handwerk !!

SONY DSC
Mijn inspiratie haal ik overal vandaan. Maar mijn favorieten zijn Pinterest (je kunt me vinden wanneer je zoekt op Marja Rijnsburger of Rosabears), blogs en tijdschriften.
Buiten het beren maken heb ik nog een passie. Haken. Ik haak van alles door elkaar, spreien, kleedjes, muizen, beertjes, granny’s en kussens. Haken werkt ontspannend en geeft mij een Zen moment.
Doordat ik altijd enthousiast ben over van alles en nog wat, geïnspireerd raak door dingen die in mijn omgeving gebeuren en die ik waarneem, kan het wel eens erg onrustig zijn in mijn hoofd. Haken zorgt ervoor dat ik die rust wel krijg.
Eind vorig jaar ontdekte ik op internet het patroon van een deken. Ik vond de deken zo leuk en besloot om deze te gaan haken. Al snel kwam ik erachter dat er een groep op Facebook bestond waarvan de leden bezig waren met het haken van deze deken. Ik sloot me erbij aan. Helaas, voor mij, bleek dat er elke week een paar toeren van de plaid werden gehaakt en ik was al veel verder met de deken. Dus begon ik in januari zelf een groep op Facebook. De groep heet Haak maar Aan en heeft inmiddels bijna 9000 leden ! Dit had ik toen ik ermee startte nooit verwacht en we groeien nog steeds door.

Het beheren van zo’n groep kost nog aardig wat tijd, maar wanneer ik zie hoeveel plezier er aan beleefd wordt door de leden van de groep  steek ik die tijd er graag in.
Voor volgend jaar ben ik een CAL (crochet along) aan het organiseren. En daarom ben ik nu druk bezig met het ontwerpen en haken (met passie) van een nieuwe uitdaging voor de leden van de groep. Deze gaat in januari 2015 starten. Wat het gaat worden blijft nog even geheim…

groet, Marja

Ben je geinteresseerd in de Haak Maar Aan groep ? Hieronder vind je de link naar de groep.
https://www.facebook.com/groups/1425171847719921/
banner
GERELATEERDE ARTIKELEN

4 reacties op “Dit is de passie van | Marja

  1. Pinkback: Leonard

Geef een reactie