Dit is de passie van … Anoeska

gesponsord blogpost

In de rubriek Dit is mijn passie’ proberen we jou te laten zien hoe mensen elkaar inspireren, een ‘happy feeling’ geven. Simpelweg door te doen waar ze goed in zijn! Dat Anoeska van haar hobby haar beroep heeft kunnen maken kan ze zelf nog maar nauwelijks bevatten. Ook voor haar begon het ooit met het verschuiven van de meubels van haar tienerkamer; op dit moment is ze zelfs op zoek naar verkoopruimte waar ze haar creaties aan klanten kan laten zien. Dit is de passie van … Anoeska!

Ik ben Anoeska van Wijnen 25 jaar oud en woon samen met mijn verloofde in onze woonboot in Haarlem. Als kind ben ik altijd al bezig geweest met het interieur. Zo verfde ik elke maand mijn kamer wel in een andere kleur en verschoof ik bijna wekelijks mijn bed naar een ander plekje. Dat ik een opleiding richting interieur adviseur zou gaan doen was dan ook vanzelfsprekend. Helaas heb ik deze opleidingen nooit afgemaakt en ben ik na mijn SPW 4 OA diploma gaan werken in de kinderopvang. Ik heb altijd met veel plezier met kinderen gewerkt, maar miste het bezig zijn met inrichtingen, hout en vooral verf. Nadat mijn contract bij de kinderopvang niet werd verlengd vanwege de crisis, had ik de tijd om te bedenken wat ik echt wilde gaan doen.

bankje van oude eetkamerstoelen

bankje van oude eetkamerstoelen

Omdat ik niet stil kan zitten begon ik al snel met het maken van woonaccessoires van oud hout. Eén van mijn passies is dan ook HOUT. Als ik ergens een pallet, oude planken of boomstammen zie liggen dan slaat mijn hart een keer extra over. I LOVE IT. Veel mensen zeggen vaak; ”wat moet je met die oude vieze pallets”, maar ik zie er altijd iets speciaals in.

ik kom regelmatig thuis met ‘oude rommel’

Als ik toevallig ergens rijd waar grofvuil buiten staat, kan ik het echt niet laten liggen, tot ergernis van mijn vriend. Het mooiste wat ik ooit van de straat heb weg gehaald is een gietijzeren tuinsetje! Super blij was ik. Ik kan er nog steeds om lachen, want ik vind het elke keer best eng. Ik ben namelijk een vrouw die altijd op hakken en met gelakte nagels naar buiten gaat. Mijn vriend vindt het dan ook vaak niet leuk als ik in de rode cabrio met open dak kom aanrijden omdat ik weer iets langs de kant van de weg heb zien staan.

Bijzettafelt gemaakt van oude haspel

bijzettafel gemaakt van oude haspel

Naast hout heb ik ook een passie voor oude meubelen en het maken van meubelen. Ik vind het heerlijk om woonwinkels door te lopen om inspiratie op te doen en ook Pinterest is 1 van mijn favoriete plekken om rond te neuzen. Ik maak altijd foto’s van alles wat mij aanspreekt en waar ik van denk: “dat kan ik ook maken”. Eenmaal nadat ik de foto’s heb gemaakt kijk ik er bijna nooit meer naar maar het blijft wel in mijn hoofd zitten.

anouska house label

Ik vind het heerlijk om bezig te zijn met oude meubelen die niemand meer wil hebben. De uitdaging is om er iets anders, iets moois, iets unieks en iets wat iedereen weer wil hebben van te maken. Zo heb ik bijvoorbeeld van een oude salontafel een kinderkrijttafeltje gemaakt, van een oude pc kast een kinderkledingkast, van oude eetkamerstoelen een tuinbankje en maakte ik van houten haspels bijzettafeltjes. (diverse creaties van Anoeska zijn binnenkort ook te zien in onze rubriek ‘Voor en Na’ op onze site | red.)

Ik voel me nog elke dag gezegend dat ik deze stap heb kunnen en mogen nemen…

Omdat ik merkte dat ik me beter dan ooit voelde tijdens het werken met hout en verf en ik zulke leuke reacties op mijn werk kreeg ben ik de meubelen ook gaan verkopen. Ik heb er mijn baan van gemaakt.

Kinderkledingkast van oude pckast

kinderkledingkast van oude pc-kast

Nadat ik door de kranten werd geïnterviewd omdat ze het zo’n leuk concept vonden kreeg ik veel aanvragen om ook de meubelen van andere mensen op te knappen. Het was geweldig om al deze mails te lezen maar ook best eng. Ik moest nu als een professioneel bedrijf offertes maken en bij iedereen langs gaan om alles te bespreken.

schilderij van oud pallethout

schilderij van oud pallethout

Met mijn perfectionisme duurt het verven voor andere mensen ook veel langer en ben ik niet snel tevreden. Ik ben vaak pas tevreden als ik de meubelen aflever en het enthousiasme van mijn klanten zie.

Er valt een last van mijn schouders als ik de positieve reakties van mijn klanten zie!

Want wat als ze het niet mooi vinden? Omdat ik steeds meer aanvragen binnen krijg ben ik de garage inmiddels uitgegroeid en ben ik druk op zoek naar ruimte waar ik ook klanten kan ontvangen en zelfs workshops kan gaan geven. Dat mijn passie voor oude meubelen & hout is uitgegroeid naar mijn droombaan kan ik nog steeds niet helemaal geloven!

Liefs, Anoeska

Binnenkort publiceren wij op onze site diverse make-overs die Anoeska ons stuurde in de rubriek 'Voor-en-na'. Kun jij niet wachten en wil jij nu al zien wat Anoeska allemaal maakt? Kijk dan even op haar website: www.houselabel.nl 
dit nachtkastje was binnen 1 dag verkocht...

dit nachtkastje was binnen 1 dag verkocht…

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

5 reacties op “Dit is de passie van … Anoeska

  1. Pinkback: vincent

  2. Pinkback: Kinderkleding Kast – Huidige decoratie-ideeën

Geef een reactie