Ninneke’s Corner | Pittige scampi’s

Pittige scampi’s

1524348_10203323577557002_1725094940_o

Lekker met stokbrood erbij

Niet veel tijd, wil je toch wat lekkers op tafel, of heb je er gewoon zin in,kan als hoofdmaaltijd en als voorgerecht  geef dan een 8 scampi’s per persoon,lekker met wat stokbrood erbij,is een eigen recept dat al jaren genodigden pleziert en mijn jongste broertje steeds het recept vraagt, waarschijnlijk steeds ook verliest, mijn man haast de pan erbij zou opeten,, niets laat hij van de saus verloren gaan,hij dopt de pan helemaal proper met stokbrood, je zou de pan haast zo de kast terug kunnen in zetten.

Wat heb je nodig:

1 kg rauwe tijger garnalen

10 teentjes knoflook

flinke schep sambal

cayenne peper

zwarte peper uit de molen

paprikapoeder

 2 grote blikjes tomaten puree

1 groot blik perziken

5 bekertjes room

Bereiding: pel de scampi’s ( tijgergarnalen) snij langs de rugzijde een inkeping en verwijder het darmkanaal,pel de knoflook en pers deze uit  op een klein bordje,laat de perziken uit lekken in een vergiet en snij in partjes,verhit in een wok of grote pan wat boter ( of olie ) doe de scampi’s erbij,kruid ze goed met de cayennepeper,zwarte peper,paprikapoeder  bak de garnalen , maar heel kort tot ze roze kleuren, tijdens het bakproces als je merkt dat de garnalen bijna klaar zijn,doe je er de teentjes knoflook bij, dit moet ook maar heel kort mee bakken anders verkrijg je een bittere smaak,als ze rondom gebakken zijn , schep de garnalen even uit de pan,doe de room in de pan,met de tomatenpuree, roer goed om schep de perzik partjes erbij,doe er een flinke schep sambal bij,laat goed doorwarmen, proef of er nog wat sambal of zo bij moet,als de saus goed heet is doe de scampi’s er terug bij en serveer direct met stokbrood.Het gaat echt in de smaak vallen,daar ben ik zeker van.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op mijn pagina op facebook:Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie