Tuintjekijken bij … Loes

verse muntthee-001We gaan Tuintjekijken in een grote stadstuin met een gezellig frans sfeertje en heel veel lekkers!Loes Franck4

Hoi, ik ben Loes en ik woon in een oud herenhuis uit 1918, een rijksmonument in Heerlen. Gebouwd onder de architectuur van Jan Stuyt. Hier woon ik samen met mijn man Robbert en onze beestenboel: onze hond Yori (Shiba Inu), twee poezen Poekie en Momo en drie kippetjes. Op 5 september komt de kleine Shiba puppy Kingo bij ons wonen, daar verheugen wij ons op!

Loes Franck3

Het huis hebben we zelf volledig gerenoveerd, daar hebben we jaren over gedaan en na al dat werk was er eindelijk ook tijd over om iets van onze tuin te maken.

Loes Franck5

We hebben een lange smalle tuin. Voor een stadstuin is het een grote tuin, ongeveer 35 meter diep. Dit gaf ons de mogelijkheid om verschillende zithoekjes te maken. We hebben de hele dag zon én schaduw in de tuin. Altijd dus de keuze om lekker koel of in het zonnetje te zitten.

Loes Franck6

Wij zijn buitenmensen, van maart tot november leven we buiten en bij alle zitplaatsen kan er een vuurtje gestookt worden. Daar zitten we dan ‘s avonds lekker warm met een glaasje wijn nadat we hebben gebarbecued.

image[14]

Loes Franck1

Ook ons eten komt uit de tuin. Robbert heeft voor mij een moestuintje gemaakt dus we eten in de zomer en in het najaar groenten van eigen bodem. In een oud geëmailleerd bad op pootjes kweek ik mijn kruiden.

Loes Franck7

En dan vind je her en der door de tuin frambozen, bramen, aardbeien en druivenstruiken en hebben we vijgen en hazelnoten uit eigen tuin.

Loes Franck8

En niet te vergeten…dagelijks een vers eitje van onze kippetjes!

Loes Franck

Koken is een van mijn passies. Natuurlijk kook ik met de ingrediënten uit eigen tuin en ik houd van simpele voedzame gerechten geïnspireerd op ons landelijke Limburg en het bourgondische Frankrijk. Je vindt al dit lekkers op de Facebookpagina “Lekker van Loes”.

Loes Franck9

kweekbakjes

gieters

We zijn verknocht aan Frankrijk en nemen hier vandaan ook veel accessoires mee voor in huis en in de tuin. Het is ons Franse paradijsje waar we thuis een stukje vakantie vinden.

Loes Franck10

Lieve groetjes uit Zuid-Limburg,

Loes en Robbert –  Yori en Kingo – Momo en Poekie – en de kippetjes

Publicatie1

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

4 reacties op “Tuintjekijken bij … Loes

  1. Pinkback: Austin

  2. Pinkback: Kyle

Geef een reactie