All Seasons | stukje herkenning…

 

$_82Ik ben Patricia, woon samen met mijn man en twee puberkinderen in een Limburgs, klein dorpje. Daar leef ik me uit met het maken van kransen en andere groendecoraties, prachtig in combinatie met brocante. Ik ga regelmatig schrijven over mijn leven met brocante…

Stukje herkenning…

In het najaar is het alweer twee jaar geleden dat onze nieuwe badkamer werd geplaatst. De badkamer is voor mij een ruimte die rust moet uitstralen, dé plek om te onthaasten. Licht, rustige kleuren, weinig toeters en bellen en mooie brocante accessoires, zoals die door mijn hele huis te vinden zijn.

Al gauw waren we het eens over de kleuren van de nieuwe badkamer en werden de vloertegels en wandbekleding uitgezocht. De tegels die we hebben gebruikt zijn de tegels van de Ariadne badkamer, zoals ook de kiezels in de inloopdouche. Deze kiezels zijn heerlijk als massage aan de voeten na een vermoeide dag van veel lopen en staan. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de regendouche; stralen alsof je in een regenbui staat, dat is zo ontspannend… (ik geloof dat met m’n gevoel al onder de regendouche staat..)

De aannemer was het niet echt met onze keus eens om de muren te stuken, beter was om deze te betegelen. Dat doet tenslotte toch iedereen… Maar onze keus stond vast en daar hebben wij nog steeds geen spijt van. We hebben glad gestuukte muren en de inloopdouche is betegeld.

Er is een maand, misschien wel twee maanden overheen gegaan eer de badkamer echt helemaal af was. Betegeld en wel, kranen die werken en een designverwarming die warmte straalt. Dit zijn van die dingen die het echt moeten doen in een goede badkamer.

Het liefst wilden we oude Franse luiken met afgebladderde verf voor de ramen, maar door vocht op een badkamer was dit geen goed idee, dus zijn er shutters gekomen, de juiste oplossing. Het houdt ‘s winters de warmte binnen en de zomerse warmte buiten, een hele goede vervanging dus en het geeft nog eens een prachtige licht inval. Heerlijk sfeertje dus..

Maar er moest ook nog een kast komen, om alles spulletjes in kwijt te kunnen, zoals shampoo, tandenborstels, crèmetjes en wat er zoal meer op een badkamer thuis hoort.

Afbeelding1Een smalle, hoge brocante kast, ga daar maar eens naar op zoek … die vind je dus niet zo een twee drie. Brocante winkels af, op het web gezocht, na lang zoeken had ik de moed opgeven. Er zijn weken, maanden overheen gegaan tot ik op een dag oog in oog stond met precies wat we zochten. Dit is de kast waar wij al zo lang naar op zoek waren, daar stond hij dan, in een leuke brocante zaak in Nijmegen. De kast hebben we opgemeten en bij thuiskomst gekeken of deze daadwerkelijk op de gereserveerde plek kon staan. De kast was er voor gemaakt en ik was helemaal happy. De kast hebben we opgehaald en is echt ons pronkstuk in de badkamer.

Een mooie brocante kast, wat kan je daar dan gelukkig mee zijn. Je hebt iets in je hoofd, gaat er naar op zoek en je vindt het niet. En ik merk het steeds meer, je moet niet gaan zoeken naar dat ene stuk brocante wat je al zo lang wilt, want dan vindt je het niet. De mooiste vondsten komen ineens op je pad.

En ik weet zeker dat velen dit zullen herkennen.

 

♥ Geduld is een schone zaak!! Dat blijkt wel weer..

groet, Patricia

wil je meer zien en lezen van Patricia, bekijk dan even haar blog: www.pjallseasons.blogspot.nl—–dit is een bewerking van een eerdere publicatie uit Huisjekijken ‘oude stijl’—–

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie