BUITEN. | DIY #lavendel #scrub

Christel, trotse moeder van drie kids, passie voor fotograferen en koken, hou van buiten zijn, creatieve uitspattingen en genietmomentjes, liefhebber van verse muntthee, zelfgebakken koekjes en witte chocola. 

Collage3c

We zijn alweer een weekje terug, terug van vakantie, heerlijk, ontspannen, genoten in Frankrijk. Terwijl het hier met bakken uit de lucht kwam, zaten wij in een privéhuisje met de (niet overdreven) ENORM grote tuin aan de bbq, de glaasjes wijn en de zelfgemaakte tzatziki. Renden de kids van trampoline naar voetbalveld, tussen de moestuin door naar weer een ander klimrek en het zwembad. Genieten, in hoofdletters!

 

Eenmaal weer thuis is daar de taak om alles weer op orde te krijgen. Je kent het wel… 

 

Een blik naar buiten laat me zien dat ook de moes-kruiden-plantentuin z’n beste tijd gehad heeft. Vandaag is het een prima dag om samen met de kids de tuin aan te pakken, niet te warm, niet te koud en gelukkig geen regen. Here we go! Rigoureus deze keer… In oktober staat onze verhuizing op de planning dus het lijstje “wel in de groene bak” wordt voor ons vele malen langer dan “nog niet in de groene bak, mag nog even blijven staan”.

 

Uiteindelijk is de groene bak nauwelijks meer verrijdbaar, zo vol, en blijft er nog maar een klein gedeelte van de oorspronkelijke moestuin over. Goed werk geleverd dus, door m’n kleine, maar gedreven superteam! Wat er nog wel staat zijn twee grote bakken met lavendel er in. En yes, daar kan ik wel wat mee! 

 

We maken een scrub, een homemade scrub, van lavendel! Eens een keer niet iets om te eten, maar minstens net zo lekker om te gebruiken. Ruikt heerlijk, is heel eenvoudig om te maken, heeft weinig benodigdheden én is naar eigen wens te variëren (de kleur, veel geur of juist behouden, grove korrel of  fijn, nattig of een drogere scrub). Ik ga voor een aangename hoeveelheid lavendelgeur, een grove korrel en een vrij droge scrub. Het is aan jou of je hoeveelheden verandert, kijk gewoon waar je zelf blij van wordt!

 

Wat heb ik voor de scrub gebruikt?

 

200 gram rietsuiker

50 gram kristalsuiker

50 gram kokosnoot olie

8 druppels etherische lavendelolie 

een paar takjes lavendel 

 

En nu?

 

De kokosnoot olie laat je ‘au bain marie’ laten smelten in een grote kom.

 

Als de olie gesmolten is voeg je de suiker toe en meng je alles goed door elkaar.

 

Voeg de etherische lavendelolie en de fijn gesneden lavendeltakjes toe. Meng ook dit weer door elkaar. En klaar is je homemade scrub!

 

Zelf heb ik deze heerlijk ruikende scrub in een weckpotje gedaan en er een vrolijk lintje omheen geknoopt. Als je aan zo’n lintje ook nog een kartonnetje hangt met een gezellige tekst, is het ook nog eens een leuk en origineel kadootje om weg te geven! 

 

Geniet van het relaxmomentje, de ‘me-time’, het do-not-disturb-uurtje en de qualitytime voor jezelf! Heerlijk!

Kom ook eens kijken op mijn blog klik hier naar mijn blog

GERELATEERDE ARTIKELEN

3 reacties op “BUITEN. | DIY #lavendel #scrub

  1. Pinkback: Gilbert

Geef een reactie