Ninneke’s Corner | Bord met opschrift

Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Vandaag laat ik je zien hoe je een heel gemakkelijk een onderbord maakt voor iedere gelegendheid.

Bord met opschrift

IMG_6439 watermerk

Onderbord met tekst eenvoudig te maken

Ik durf erom te weden dat velen onder jullie ook al de verleiding niet hebben kunnen weerstaan, om zo van die plastic onderborden te kopen, van dat goedkoop spul die je meestal te koop vindt voor de eindejaarsfeesten, meestal ook in opvallend rood, goudkleurig, bronskleurig, eigenlijk is het echt niet mooi te noemen, maar eerder kitsch. Maar ik beken heb ze toch ook ooit aangekocht, nu stonden ze daar een donker bestaan te leven in de kast, had er al een paar gebruikt om verfkleuren op te mengen, maar dat is toch ook wel zonde. Nu heb ik ze weer nuttig gemaakt, mits wat aanpassing hebben ze nu terug de functie van onderbord, hebben ze een moderne look aangemeten gekregen, hip, stoer, eigentijds en gaat ook zeer goed bij een landelijke sfeer.

IMG_6439 watermerk

Rood glazen bord kreeg nieuwe uitstraling

IMG_6455 watermerk !!!!

Modern en landelijk gaan hand in hand

Ook leuk als je tapas presenteert  met kleine schaaltjes erop of amuses of een bord met mini dessertjes , je kan er weer alle richtingen mee uit. Het vraagt niet veel werk, je hebt enkel ervoor zulke borden nodig, primer, schoolbordverf, krijt en wat inspiratie. Heb gemerkt dat je nu op dit  moment zelfs bij de Action schoolbordverf kunt kopen, geen idee of die goed is, had nog een pot staan van Levis, maar het zal daar vast ook wel mee lukken, de primer had ik wel van bij de Action.

IMG_6491 watermerk

Leuk gepresenteerd

IMG_6527 watermerk !!!!

Om vooraf te geven bij een diner

IMG_6529 watermerk

Zo kan het ook

Wat ook leuk is de naam van je gasten op het onderbord te schrijven, een boodschap of thema gebonden zoals dan met de eindejaarsfeesten, nu nog veraf maar het heeft wel een mooi effect er dan Merry X-mas of Happy New Year op te schrijven, zo zijn die kitscherige borden toch gauw verleden tijd.

IMG_6531 watermerk

Als je veel gasten ontvangt,schrijf dan de naam op het onderbord , ze weten meteen waar hun plaats is aan tafel

IMG_6558 watermerk

Begin de dag meteen in sfeer

Persoonlijk vind ik dit een goed alternatief op de versie van de leisteen borden,daar breken al gauw stukjes af,ook weer eens wat anders,want die leisteen borden kun je zowat overal aanschaffen, deze nog niet want dit idee ontpopte in dat hoofd van me…

not a message on a bottle, but a message on a plate!

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

U kan me ook altijd voor nog meer inspiratie vinden op facebook; Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

3 reacties op “Ninneke’s Corner | Bord met opschrift

  1. Pinkback: jon

  2. Pinkback: Ninneke’s Corner | Slinger van dennenappels maken | Huisjekijken

Geef een reactie