Buiten | American Pancakes #maplesyrup

Christel, trotse moeder van drie kids, passie voor fotograferen en koken, hou van buiten zijn, creatieve uitspattingen en genietmomentjes, liefhebber van verse muntthee, zelfgebakken koekjes en witte chocola.

Die echte, die lekkere, die dikke pannenkoekjes >>

Die echte, die lekkere, die dikke pannenkoekjes  

 

En dan heb je als mama je handen vrij, yeahh! Nu ook de jongste naar school is, is dat dus echt wel even wennen. Zeven  tropenjaren gehad en nu keert de rust iets terug, hoop ik, denk ik. Daar zit ik dan thuis, zonder kids, wat een stilte, wat een rust! Gek hoor…. Kleine kids worden groot en hoe cliché, maar wat gaat dat toch snel.

 

Wel een kleine ‘maar’. Want hoe rustig het is tijdens de schooltijden, zo druk is het wel na schooltijd. Gezellige drukte, dat dan weer wel. Nu de vakantie is afgelopen vliegen de speelafspraakjes weer om de oren en zijn de zwemlessen en sportclubjes weer begonnen. Vanmiddag spelen de kids eerst ieder gezellig met een vriendje, daarna rijden we meteen door naar zwemles. Turbozwemmen, dus meteen anderhalf uur lang langs de kant zitten. Eenmaal weer thuis is het eigenlijk al bedtijd, maar zullen wij nog moeten eten. Op woensdag kiezen we dus meestal een makkelijke maaltijd.

 

Nu ik ‘s ochtends toch even niets te doen heb ga ik alvast aan de slag voor het avondeten. Al een tijdje stonden er American Pancakes op de planning, die echte, die lekkere, die dikke pannenkoekjes, ideaal dus voor vandaag. Ik gebruik het recept van Nigella, een engelse presentatrice die bekend is van haar kookrubrieken. Wel verander ik een klein beetje aan de hoeveelheden, zodat het meer naar m’n zin is. 

 

 

 

Wat heb je nodig? 

(voor ong. 13 pancakes)

 

300 gram tarwebloem

300 ml karnemelk

200 ml melk

3 eieren

30 gram boter (+ boter om in te bakken)

2 theelepels bakpoeder

2 theelepels suiker

snufje zout

En nu?

 

Doe de eieren in de keukenmachine of kluts ze met de hand. Doe dan de karnemelk en de melk bij de eieren.

 

Smelt de boter en voeg dit ook toe aan het mengsel. Mix alles door elkaar.

 

Zeef de bloem en voeg het toe, net als de bakpoeder, de suiker en doe het zout tenslotte ook bij het beslag.

 

Laat het beslag even een uurtje rusten.

 

Doe een klontje boter in de pan. Zelf gebruik ik voor pannenkoeken altijd een grote soeplepel, dat is precies genoeg voor een pannenkoekje. Draai de pancake om als er luchtbelletjes in de bovenkant komen en laat ‘m dan aan de andere kant ook nog even kleur krijgen.

Deze Real American Pancakes eten we met een scheutje maple syrup (ahornsiroop, gekocht bij de Eko plaza), zoals het ook officieel hoort bij de Amerikaanse pannenkoeken. De kids hebben gesmuld, of eigenlijk… hebben zitten ‘vreten’, schaam! Stiekem ging ik er van uit dat ik morgenochtend nog een pannenkoekje zou kunnen eten als ontbijtje, maar helaas…. Goede reden om ze binnenkort weer te bakken!

 

 

Smakelijk!

Wil je meer blogs van mij lezen?

Neem een kijkje op http://christelblogtbuiten.blogspot.nl/

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie