Ninneke’s Corner | Pompoenen in de bloemetjes gezet

IMG_7111 watermerkIn Ninneke’s Corner vandaag een leuke DIY met pompoenen…

Pompoenen in de bloemetjes gezet

IMG_7084 watermerk

Pompoenen met een romantische uitstraling

 Het seizoen van de pompoenen heeft zich aangekondigd,overal vind je allerlei soorten pompoenen,de eetbare voor heerlijke soep of sudder potjes van te maken,de sier pompoenen in allerlei kleuren,een dankbaar product om mee te decoreren,de  pompoen gekte heeft bij mij al toe geslagen,deze keer geef ik jullie pompoenen mee met een romantisch kantje.

IMG_7096 watermerk

hevig oranje heeft plaats gemaakt voor zachte tinten

 Het is ook weer niet moeilijk te maken,deze keer heb ik de techniek van het beplakken met stukjes servet toe gebracht,kies wat pompoenen uit van verschillende formaten,zodat je nadien een mooi tafereel kan vormen op je tafel,een prachtige blikvanger,die wel even goed blijft,staat ook beeldig als je vrienden uitnodigt om te komen eten,in plaats van een bloemstuk te maken,kun je dit creëren,groepeer ze bijeen zodat het eenheid vormt.

IMG_7111 watermerk

Pompoenen veldje op tafel

Je kan ook voor elke gast op tafel een kleine pompoen op het bord zetten,altijd leuk en het kleed de tafel meer aan,trekt de sfeer door over de hele tafel,je hebt vast wel borden die er bij gaan,ik had zelfs het geluk dat ik net op de dag dat ik de pompoenen ging afwerken,ik bij de kringloopwinkel een servies vond,dat er nu perfect bij past,net dezelfde bloemenprint,het was zo bestemd hi hi.

IMG_7117 watermerk

Perfecte match

Je kan variëren naar lieve lust,met glazen stolp,andere kleuren van borden,met wat bloemen erbij te leggen,ik geef jullie enkele voorbeelden aan,maar je weet er zelf ook wel je inspiratie op bot te vieren.

IMG_7121 watermerk

Ondergedoken

IMG_7115 watermerk

Pompoen voelt zich als een fris groen blaadje

IMG_7145 watermerk

Met servies goed gemengd

IMG_7148 watermerk

Ook met iets drukkere print op het bord , blijft het toch een zacht geheel

IMG_7141 watermerk

Gewoon leuk om te decoreren

Nu komt het stappen plan,zeer eenvoudig,spoel de pompoenen schoon onder water,eventueel met een vaat sponsje,voor het zand eraf te halen,droog ze goed met een doek,schilder ze met een primer,laat goed drogen,geef ze een laagje verf,ik heb krijtverf genomen,laat weer goed drogen,maak wat behanglijm af,knip stukjes servet uit,enkel de bovenste laag(een servet bestaat uit 3 lagen )strijk wat lijm op de pompoen daar waar je het stukje servet wil kleven , druk zachtjes aan,bestrijk de rand zeer zachtjes aan,met een bijna droge borstel,wees voorzichtig of je stukje servet lost zo op als je er met teveel lijm over strijkt,laat weer drogen. Voila je pompoenen zijn klaar , nu mag je gaan decoreren.Ik ben alvast begonnen met een nieuw project, om een andere sfeer weer te geven met pompoen,ja zelfs een derde ook,maar dat geef ik jullie mee in de volgende columns,het pompoen seizoen houdt nog wel een tijdje aan , die hebben jullie dan nog te goed van mij.

 

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke’s Corner

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op facebook: Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

10 reacties op “Ninneke’s Corner | Pompoenen in de bloemetjes gezet

  1. Pinkback: Kyle

  2. Pinkback: ronald

  3. Pinkback: Rex

  4. Pinkback: Franklin

  5. Pinkback: Fredrick

  6. Pinkback: perry

  7. Pinkback: Glen

  8. Pinkback: Redactioneel | meer met pompoen | Huisjekijken

Geef een reactie