Ninneke’s Corner | Kip in Mc Chouffe bier

IMG_7029 watermerk !!!Ik ben Jeannine,  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weer Ninneke’s Corner Culinair.

Het wordt weer langzaam tijd voor heerlijke stoofschotels. In Ninneke’s Corner Culinair het recept van een overheerlijke stoofschotel van kip in Mc Chouffe Bier…

Kip in Mc Chouffe bier

IMG_7029 watermerk !!!

Heerlijke stoofpot

Vandaag schotel ik jullie een eigen bedacht recept voor , ik zat zo onlangs te bedenken dat ik eigenlijk wel eens een recept zou moeten uitdokteren,met een bier gebrouwen van de Achouffe  brouwerij niet ver van onze stek in de Ardennen,dat plan heb ik dan ook omgezet tot een stoofschotel,heb gekozen voor het Mc Chouffe bier te gebruiken,het is een donker bier,dus iets zoeter als het blonde bier,heb met kipfilet gewerkt ,er ook nog ontbijtkoek in verwerkt en nog wat ingrediënten,het was van de eerste keer goed,,daar ik hou van stoofschotels alles uit één pot om een volwaardige maaltijd te verkrijgen,heb ik de aardappels mee in deze heerlijke stoofschotel verwerkt. Je moet natuurlijk wel houden van het kabouter biertje .

Wat heb je nodig

6 Kippenfilets

450 gr gerookt spek in sneetjes

6 flesjes Mc Chouffe bier

15 sjalotten

3 kippen bouillon tabletten

wat verse tijm

4 laurier blaadjes

krieltjes

500 gr champignons

3 sneetjes ontbijtkoek

zwarte peper uit de molen

zout

IMG_6798 watermerk

Klaar om te beginnen

 Bereiding

Kruid de kipfilets met peper en zout en bak ze rondom aan in een pan met wat boter,doe over in een grote pot (die in de oven mag ) en stoof dan in de pan de gepelde sjalotjes in zijn geheel enkele minuten,voeg bij de kip,bak vervolgens het gerookt spek in kleine reepjes in de pan krokant,doe dit ook weer bij in de grote pot en bak de champignons in plakjes gesneden in het spekvet in de pan,doe over in de grote pot,brokkel de ontbijtkoek in stukjes erbij,schil en was de krieltjes,leg ze bij in de pot,overgiet met het Mc Chouffe bier,bind wat verse tijm takjes samen met 4 laurierblaadjes,leg het in de pot,doe er de kippenbouillon tabletten bij,kruid af met peper en zout,laat tegen de kook komen op matig vuur en schuif dan vervolgens de pot met deksel de voorverwarmde oven in van een 180°,ongeveer een anderhalf uur , zet terug op het gewoon vuur om de saus dan aan te dikken , met wat maizena in wat water opgelost,of monter ze op met ijskoude goede boter ( haal dan wel de pot weer van het vuur,voor je de boter toevoegt)

IMG_7022 watermerk

Lekker alles uit één pot vlees,groenten,aardappelen

Ik hoop dat dit jullie ook net zo mag bevallen,als dat het ons gesmaakt heeft,als je het een dag op voorhand maakt is het natuurlijk nog lekkerder,dan heeft het goed kunnen trekken.Ik zit alvast een recept uit te broeden met het blondje,de gewone Chouffe,als ik dat  op punt heb gesteld,gemaakt,geproefd,wel bevallen,dan deel ik dit een volgende keer met jullie mee,ik wens jullie veel kookplezier.

 

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op facebook: Ninneke’s corner

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Een reactie op “Ninneke’s Corner | Kip in Mc Chouffe bier

  1. Pinkback: Darrell

Geef een reactie