Ninneke’s Corner | Zeg het met bloemen en …………pompoen

IMG_7391 watermerk

Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Zeg het met bloemen en …..pompoen >>

Zeg het met bloemen en ………….pompoen

IMG_7250 watermerk

Zachte pastels

Ik kom weer even aandraven met een kruiwagen vol pompoenen,voor wie niet zo houdt van Halloween, van enge griezelige dingen, spinnen, spinnenwebben, dat soort meer, die dit liever aan zich voorbij laat gaan maar toch wel houdt van pompoenen, maar niet goed weet wat gedaan, van zachte pastels houdt ,in roomwit, zacht roze, fris groen, dan is dit misschien wel iets voor jou. En wie houdt er nu niet van bloemen? Zelf ben ik zeer opgetogen met het resultaat; het heeft weer dat zweempje romantiek meegekregen.

IMG_7232 watermerk

Pompoen met fris zacht tintje

IMG_7375 watermerk

Met één enkele roos,aangevuld met nog wat andere bloemen

IMG_7386 watermerk

Grote witte pompen in de fleur gezet

IMG_7392 watermerk

Pompoenen ontmoeten bloemen

Heb je ook zin gekregen deze te maken voor jezelf of iemand als geschenk te geven? Wel schrijf dan maar op je lijstje; pompoenen, verse bloemen, primer, krijtverf, pipetten, lintjes. Vervolgens zet je de pompoenen eerst in de primer. Doe eerst de onderkant, laat drogen, draai ze om en doe dan de bovenkant. Herhaal dit nadien met de krijtverf als de primer droog is, maak met behulp van schroevendraaier of boormachine een gaatje waar je de pipet wil steken om de bloemen in te schikken; je kan ook meerdere gaten maken. Wees uiterst voorzichtig dat je de pompoen niet laat openbarsten of er zodanig veel verf afkomt dat je terug kan herbeginnen met schilderen. Giet met kleine maatbeker water in de pipet, snij de bloemen kort af , steek ze in de pipet. Maak zo verscheidene pompoenen. Schik ze op een schaal of op een tafel. Ook mooi is gewoon wat kleine takken met besjes, gewoon rond de steel te schikken. Geef enkele een lintje toebedeeld om de steel en vergeet niet steeds water in de pipet bij te vullen dagelijks want ze zijn vlug leeg geslurpt. Zet er een vaas bij met dezelfde kleur verse bloemen, een bloemsoort die je laat terug komen in één van de pompoenen, wat kandelaars, theelichtjes of leg enkele bloemen gewoon achteloos neer, hier en daar tussen de pompoenen.

IMG_7244 watermerk

Gewoon met wat takjes witte besjes

IMG_7370 watermerk

Met een lintje

IMG_7253 watermerk

Pompoen veldje op tafel

Mocht je de vorige column ook bevallen zijn en al aan de freubel zijn geslagen met de servettentechniek; deze zijn prachtig te combineren met deze met de verse bloemen(als je zowat dezelfde kleuren hebt toegepast ) Ik heb ze wat  nonchalant door elkaar op tafel gemengd, het levert een romantisch kader op.

IMG_7410 watermerk

Verse bloemen en bloemenprint in papier gaan samen

IMG_7394 watermerk

Totaal beeld van de 2 technieken door elkaar

IMG_7400 watermerk

Wit en babyroze

Zo… ik hoop dat jullie het leuk vonden. Hou je toch niet zo van al dat teder wit en baby roze dan heb ik de volgende keer misschien wel iets geschikters voor jou in petto. Wordt vervolgd…

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op facebook: Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Een reactie op “Ninneke’s Corner | Zeg het met bloemen en …………pompoen

  1. Pinkback: Redactioneel | meer met pompoen | Huisjekijken

Geef een reactie