Huisjekijken | post op de redactie

Op de redactie ontvingen wij deze noodkreet van Renee van Dooren:

Hallo redactie van Huisje Kijken.
Ik zit met een vreselijk dilemma. De kamer van mijn zoontje, we hebben het net behangen, maar de meubels moeten nog op hun plek. Ik kom er niet uit hoe ik dit nu het beste kan doen. Het is zo’n lastige kamer, hij is namelijk erg lang (6 bij 2 meter ongeveer). De meubels die erin staan moeten er voorlopig in, uiteindelijk moeten er nog accessoires bijkomen en wat plankjes. Ik hoop dat mijn zoontje snel over wil in een peuterbedje want dan kan het ledikantje er voorlopig uit. Daar kan zijn broertje (die in november komt) dan weer in slapen als hij uit zijn wiegje is gegroeid. Zijn broertje gaat het eerste jaar/ anderhalf jaar bij mijzelf op de kamer slapen. De kleuren zijn wit, groen en een beetje oranje. Ik heb hierbij echt even hulp nodig.

Wij vroegen Renee om ons een plattegrond te sturen, de afmetingen van de meubeltjes en een aantal foto’s van de meubels en de ruimte met de muren die ze geschilderd en behangen heeft.

Daarmee gingen we aan de slag en gaven Renee de volgende tips:

– maak in een lange smalle kamer de lange muren licht en evt de korte muren donkerder. In jouw geval zijn de korte muren al in beslag genomen door ramen en deur(en)

– in een lange smalle kamer kun je verlichting het beste aanbrengen op de muren, nét boven ooghoogte. De kamer lijkt dan breder.

In de schematekening hebben we een peuterbed (1.45 lengte)  in de brede weg voor het raam gezet. Er blijft dan aan beide zijden van het bed nog zo’n kleine 25 cm over. Door het in de brede weg te zetten lijkt de kamer ook wat breder. De speelmat is ook in de brede weg gelegd.


Dat hebben we ook gedaan met het bestaande ladekastje. De kamer is breed genoeg om dit dwars te zetten. Door dit dwars in de ruimte te zetten creëer je dieptje (maar die heb je in principe al) maar ook breedte, dit zal een betere verhouding geven. Verder maakt dit straks een onderscheid in peuter- en babykamer (of: kleuter- en peuterkamer). De achterkant van het ladekastje kun je bewerken met een schoolbordenverf (en evt nog magneetverf) zodat je oudste kindje er, vanaf zijn verkeersmat, een speelhoekje heeft.

Een grote verandering die we hebben toegepast is het weglaten van de kleerkast; we horen je denken dat je die hard nodig hebt. Klopt! Als alternatief hebben we iets anders getekend. Heel simpel zelf te maken. Van steigerbuizen die je bij de bouwmarkt koopt. Een kledingstang maken met evt een steigerplank erop en nog wat planken eronder. Verder nog wat manden en zo eronder (Xenos, LeenBakker enz) Het rek hebben we 2 meter breed getekend; maat kun je zelf aanpassen en evt tot aan het plafond maken. Benut die ruimte tot je plafond! Zo heb je veel meer opbergruimte dan in je kast, maar het geeft veel meer transparantie dan je kleerkast. Zorg dat je de ‘kast’ niet dieper maakt dan nodig. Hij hoeft maar net diep genoeg te zijn voor kinderkleerhangertjes. Geeft veel meer licht en lucht als je de kamer binnenkomt en bovendien heb je alles netjes in mandjes en opbergkratjes enz.

Op de tekening zie je dat je nú zelfs al plek hebt voor een babyledikantje; het ladekastje kun je gebruiken als commode. Heel leuk is het om bv babyspulletjes of babykleerhangertjes aan een boomtak (lekker naar het bos!) aan wat stevig touw aan het plafond te hangen. Ook dít geeft weer transparantie, doorkijk, licht van uit het raam komt gewoon de kamer in… en het is superstoer, decoratief én handig (en je hebt weer opbergruimte). Maar dit kan over een jaartje ook nog…

In de hoek hebben we een fauteuiltje neergezet.

Vastleggen in volledig scherm 17-8-2014 171553De inspiratiefoto’s die we op de plattegrond verkleind bijvoegden, stuurden we mee zodat Renee een beter beeld krijgt van de bedoeling:

Dit is de reaktie die Renee ons stuurde:


Wauw! Ik vind het helemaal geweldig! Ik ga vd week wat schuiven alvast en schoolbordverf halen. De muur waar je de steigerbuizen hebt geplaatst is van beton, is dat een beetje makkelijk te bevestigen?  Tot die tijd zet ik de kledingkast daar nog even neer. En die komt tzt in de hal te staan om plaats te maken voor de nieuwe steigerbuizen kast. Wauw! Ik vind het echt helemaal geweldig! Super bedankt! Ik hou je op de hoogte over de vorderingen!
Groetjes Renee

Natuurlijk laten we je het weten als we foto’s hebben van Renee.

de redactie

 

Heb jij post voor de redactie? Een tip, een reaktie, je mooiste interieurfoto? Mail naar huisjekijkenredactie@outlook.com

GERELATEERDE ARTIKELEN

11 reacties op “Huisjekijken | post op de redactie

 1. Pinkback: timothy

 2. Pinkback: marc

 3. Pinkback: jim

 4. Pinkback: Floyd

 5. Pinkback: lester

 6. Pinkback: Roland

 7. Pinkback: Terrance

 8. Pinkback: Phillip

 9. Pinkback: William

 10. Pinkback: Brandon

 11. Pinkback: Hubert

Geef een reactie