Dit is de passie van … Ineke

P1050384

gesponsord blogpost

In de rubriek Dit is mijn passie’ proberen we jou te laten zien hoe mensen elkaar inspireren, een ‘happy feeling’ geven. Simpelweg door te doen waar ze goed in zijn! Vandaag kijken we naar heel bijzonder kunst op doek van Ineke Tijsseling. Haar werk, ‘mixed media’, wordt regelmatig geëxposeerd en sierde zelfs de cover van een Italiaanse kunstsite. Dit is de passie van Ineke…

P1040677

Ineke Tijsseling is geboren in 1963, in het oosten van ons land. Getrouwd en trotse moeder van 2, inmiddels volwassen kinderen. Ze heeft geen kunstopleiding gevolgd, maar is van jongs af aan altijd zeer creatief geweest. Door het enthousiasme van haar omgeving, besluit ze in 2013 haar creativiteit te tonen, op Social-Media. Na deze eerste stap, maakt ze een doek voor het Hartpainting-project, getiteld ‘La Vita è Bella’ (Het leven is mooi).

P1040198

Een Italiaans tintje, omdat dit haar favoriete land is. Na een gezamenlijke expositie en een zeer geslaagde veiling, komt de opbrengst geheel ten goede aan een Hospice in Doetinchem. Niet veel later, pikt een Italiaanse kunst site een afbeelding van dit schilderij op en besteedt veel aandacht aan haar werk.’La Vita è Bella’ mag een aantal weken de cover sieren!

4b

Mixed-Media is haar favoriete stijl. Ze gebruikt Acryl en Aquarel verf; papiersoorten; labels en alles wat maar bruikbaar is om textuur te maken. Kledinglabels van papier zijn absoluut favoriet! De plaatselijke Jeans-Store is inmiddels eigenaar van een doek, opgebouwd uit dit soort materiaal.

13b

Inspiratie haalt ze overal vandaan. Tijdschriften;bepaalde vormen en kleuren die ze ergens tegenkomt en zelfs het koekpapiertje op het terras, kunnen haar inspireren voor het maken van een doek. Ineke heeft niet de intentie een gevoel of een mening uit te drukken via haar werk. Als haar werk mensen blij maakt, is ze tevreden. Op het geveilde doek na, is haar werk zonder titels. Want, zoals Ineke zelf zegt: Kijk en zie, wat je wilt zien!

8b

Ineke schildert wat ze zelf mooi vindt en werkt niet in opdracht. Haar schilderijen zijn te koop. Regelmatig exposeert ze. Half september was Ineke nog te zien op ‘Kunst te Eerbeek’.

14b

P1050342

Je ben van harte welkom om haar werk te bekijken op haar site door eenvoudig op deze link te klikken: Uit Eigen Atelier

1384229_243848942437099_4447317_n

GERELATEERDE ARTIKELEN

3 reacties op “Dit is de passie van … Ineke

  1. Pinkback: Isaac

  2. Pinkback: harold

  3. Pinkback: charlie

Geef een reactie