Elisense | Decoratietaartje met Spidergumclaws

taart elisenseElisense trakteert op een taartidee ! Met deze uitgebreide werkbeschrijving en het bijbehorende boodschappenlijstje maak je zelf in een paar uur dit schattige decoratietaartje, dat jarenlang mooi blijft …

Benodigdheden

a. Piepschuimtaart(je)
b. Spidergumclaws
c. Matte witte spuitverf
d. Stuk linnen stof
e. Spelden met een kleine kopje
f. Krammen
g. Mesheft schelpen
h. Grote parels
i. Evt. witte Asparagus
j. Stuk touw of lint
k. Evt. een hangertje voor aan het touw of lint
l. Lange satéprikker
m. Lijmpistool met evt. een verlengsnoer en lijmpatronen
n. Schaar
o. Bakje met koud water voor als u warme lijm op uw vingers krijgt. In dat geval meteen in het bakje koelen en de lijm er niet aftrekken voordat je goed gekoeld hebt (minstens 1 minuut)

Werkwijze

1. Begin met het bespuiten van de Spidergumclaws met witte verf. Dan kan de verf vast drogen.

2. Knip een strook stof, die ca. 5 cm hoger is dan de zijkant van de taart. Bekleed de zijkant en de buitenste rand van de bovenkant van de taart met de stof m.b.v. kleine kopspeldjes. Aan de onderzijde sla je de stof ca. 1 cm dubbel, zodat de rand mooi afgewerkt is. Aan de bovenkant maak je kleine plooitjes in de resterende ca. 4 cm stof, zodat het netjes plat en rond komt te zitten en maak deze ook vast met de speldjes.

Elisense decoratietaartje spidergumclaws1

3. Maak de Spidergumclaws vast met lijm en krammen. Door hun bijzondere vorm zijn ze wat lastig te bevestigen. Het hoeft niet zo vast als een huis te zitten. Door de andere dingen er straks op en tussen te lijmen, komt dat helemaal goed.

4. Breek de Mesheft schelpen in stukken van ca. 4 tot 6 cm en lijm deze met de witte kant naar boven kris-kras tussen de Spidergumclaws.

5. Lijm de parels tussen en op de Spidergumclaws en schelpen.

6. Evt. kun je nog kleine stukjes witte Asparagus tussen de materialen lijmen voor een ragfijn effect.

Bloemschikken met Elisense

7. Stop piepkleine stukjes Rendiermos in de laatste gaatjes. Tot slot gaat u aan de slag met het rendiermos. Onderop gebruik je het donkere (beetje viezige) mos en op de plaatsen, die goed in het zicht blijven, gebruik je het lichte (schone) mos. Je hoeft het mos niet te lijmen, maar met de satéprikker op de juiste plaats duwen.

8. Om het af te maken bind je een stuk touw een om de taart. Evt. maak je er een leuke hanger aan vast aan de voorzijde.

Elisense bloemschikken

Heel veel succes met het maken van deze taart. Je zult er nog jarenlang plezier van hebben!

We hebben momenteel een aanbieding voor deze bijzondere Spidergumclaws in onze webwinkel. Een grote zak met 15 tot 20 stuks kost nu € 6,95. Klik op Elisense en kom zonder zoeken bij de aanbieding terecht.

Groetjes uit Zeeland,

Marita van der Hart

Website: www.elisense.nl

Facebook: Facebook.com/Elisense.nl

Mijn naam is Marita van der Hart. Ik woon samen met mijn partner Niels en onze rode kater Bassie in Geersdijk, een piepklein dorpje in Zeeland en ik ben eigenaar van het bedrijf Elisense. Mijn grote passie is bloemschikken met zijde bloemen en andere blijvende materialen. Ik maak zijde bloemstukken en kransen voor particulieren en bedrijven en organiseer gezellige en leerzame workshops bloemschikken met zijde bloemen.

Daarnaast heb ik samen met mijn partner een eigen lijn landelijk-klassieke badkamermeubels, die we via onze website, onze showroom aan huis en enkele andere winkels verkopen. Voor Huisje Kijken mag ik mijn liefde voor het bloemschikken met zijde bloemen met jullie delen. Ik hoop, dat jullie veel inspiratie krijgen van mijn berichten en dat jullie mij en de andere Huisje Kijken fans ook inspireren met het plaatsen van jullie eigen creaties met zijde bloemen …

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie