Elisense | onze keuken

Elisense keuken29Wat is het toch fijn om je huis steeds weer gezellig en net een beetje anders te decoreren. Voor dit artikel heb ik een aantal foto’s van onze keuken bij elkaar gezocht. De foto’s zijn gemaakt in de afgelopen 3 jaar. Sommige dingen zijn nog hetzelfde en andere niet …

We hebben sinds ruim een jaar nieuwe deur- en ladefronten. We waren dit al van plan bij aankoop van onze keuken – inmiddels 8 jaar geleden – maar het kwam er steeds niet van. We hebben een aannemer gevraagd om MDF panelen te maken met rondom een facetrandje en in het midden een groef. We hebben ze vervolgens zelf geverfd en gemonteerd en mooie houten knoppen erop gezet.

 

De lijst om de hoge kasten (koelkast, magnetron en oven) had mijn lief al gemaakt bij het monteren van de keuken. Ik heb de lijst en de zijkanten in dezelfde kleur als de deuren en lades geverfd en nu is het helemaal onze keuken. Het gordijntje onder de gootsteen is gemaakt door een klerenmaker in India toen ik daar een keer was.

Het kastje van de oma van mijn lief heb ik jaren geleden met matte blauw-zwarte verf geschilderd. Het staat onder een wandrekje, dat ik in dezelfde kleur heb geverfd. Het kastje en het wandrek zijn ideale sfeerhoekjes.

 

De witte decoratiebol heb ik zelf gemaakt met wit gekalkte, gedroogde vruchten, parelkralen en zilveren bestek. De linnen map heb ik voorzien van een label, dat ik in Word heb gemaakt en op een crèmekleurig papier heb geprint. Ik heb het met piepkleine speldjes in de map gestoken. Het belletjeshartje heb ik voorzien van een dun laagje witte spuitverf en een glazen vogeltje eraan gehangen.

 

De schattige koekjes in de vorm van harten, pumps en damestasjes zijn gemaakt door een jongedame hier in de buurt. Ze heeft er ook mijn initialen op gezet met glazuur. We hebben er eentje opgegeten (was heerlijk) en de anderen hebben we bewaard voor decoratie. Een serveerschaal voor een Grand dessert van Rivièra Maison doet dienst als fruitschaal.

 

Ook op de glazen kookplaat staat altijd iets gezelligs. Meestal wijzigt dit met de seizoenen. Ik kies altijd voor 1 groot ding of voor kleinere decoraties op een schaal of dienblad, zodat ik het snel weg kan zetten als ik ga koken.

 

Op het aanrecht staan een paar groepjes met leuke en praktische spulletjes. Zoals jullie zien, heb ik ook een zwak voor mooie, oude keteltjes en kannen.

 

In de vensterbanken  staan een paar aardewerk kannen, die mijn vader op de rommelmarkt voor me heeft gekocht. De kleinere dingetjes wisselen weleens.

 

In onze bijkeuken staan een paar oude kasten, die ik heb geverfd en daar hangt ook onze kapstok. Meestal hangt deze tjokvol met jassen, vesten en sjaaltjes, maar voor de foto heb ik hem even geplunderd. Op Een grenen kastje staat een oud veilinkastje, dat ik van een vriendin heb gekregen. Ik heb het volgeladen met kleine potjes en vaasjes met o.a. zijden Orchideeën.

 

Het seizoen van taarten bakken en stoofpotjes maken, komt er weer aan. Heerlijk en hartstikke gezellig. Ik heb er zin in !!!

Groetjes,

Marita van der Hart

Website: www.elisense.nl

Facebook: Facebook.com/Elisense.nl

Mijn naam is Marita van der Hart. Ik woon samen met mijn partner Niels en onze rode kater Bassie in Geersdijk, een piepklein dorpje in Zeeland en ik ben eigenaar van het bedrijf Elisense. Zo’n 20 jaar geleden ben ik begonnen met bloemschikken en sindsdien ben ik er niet meer mee opgehouden. Ik maak zijden bloemstukken en kransen voor particulieren en bedrijven, organiseer gezellige en leerzame workshops bloemschikken met zijden bloemen en heb sinds kort ook een webwinkel voor losse zijden bloemen.

Daarnaast heb ik samen met mijn partner een eigen lijn landelijk-klassieke badkamermeubels, die we via onze website, onze showroom aan huis en enkele andere winkels verkopen. Voor Huisje Kijken mag ik mijn liefde voor het  interieur en de  zijden bloemen met jullie delen. 

GERELATEERDE ARTIKELEN

7 reacties op “Elisense | onze keuken

  1. Pinkback: martin

  2. Pinkback: Luther

  3. Pinkback: ben

  4. Pinkback: Alfred

  5. Pinkback: Antonio

  6. Pinkback: Magnetron In Kast – Huidige decoratie-ideeën

  7. Pinkback: Koelkast Lades – De nieuwste Gallery House-collectie

Geef een reactie