Tuintjekijken bij | Diana

DianaEven lekker terugdenken aan de zon en plannen maken voor de volgende zomer ;)  met een lekkere zomerse Tuintjekijken bij, want bij Diana krijg je dat heerlijke Beach-style gevoel. Roze, wit en schelpen op de Veluwe; we gaan Tuintjekijken bij…Diana!

Ik zal me eventjes voorstellen. Ik ben Diana en woon samen met mijn man Hans en onze 3 dochters en onze lieve hond Simba midden op de Veluwe. We wonen nu ruim 12 jaar op dit heerlijke plekje. Het huis waarin we wonen is van begin 1900. Het is een 2 onder 1 kap woning. De buitenkant van het huis moet nog een keer onder handen genomen worden maar… alles op z’n tijd!

wetransfer-c4d0f87

Toen wij hier kwamen wonen zag alles er behoorlijk donkert en somber uit. Dat hebben wij in de loop der jaren totaal veranderd en er echt ons eigen vertrouwde ‘Home & Garden’ van gemaakt. Een plekje waar wij ons, samen met ons gezin,  echt helemaal thuis voelen.

Zo ook de tuin achter het huis. Hier en daar stond een klein struikje en verder was het merendeel betegeld. Nu kunnen we op zich niet zo heel veel veranderen achter ons huis omdat wij daar een soort bakhuisje hebben staan. Maar rondom dat huisje en aan de zijkanten van de tuin, hebben we toch al heel wat klinkers verwijderd. En we hebben heel wat beplanting aangelegd.

wetransfer-c4d0f88

Ook hebben we de voortuin, voor een paar jaar terug op de schop gehad. Daar lag een heel klein vijvertje in, dat hebben we eruit gehaald. En daar heeft Hans een grote witte vierkante bloembak gemaakt, en daarom heen hebben we buxus vakken gemaakt. Met daarin lavendel en roze rozen.

wetransfer-c4d0f86

Ik ben zelf dol op tuinplanten, liefst in roze en witte tinten. Mijn voorkeur gaat uit naar Hortensia’s. Ik vind de witte Annabelle’s heel erg mooi.

wetransfer-c4d0f85

Ook vul ik mijn bloempotten iedere zomer weer volop met zomerbloeiers, en dan natuurlijk ook in diezelfde mooie roze en witte tinten. En dan gezellig aankleden met kandelaars en kaarsen, en natuurlijk veel schelpen erbij…

wetransfer-c4d0f81

Deze zomer heeft Hans, met hulp van mijn schoonvader, een prachtige veranda gemaakt. Een heerlijk plekje waar we super blij mee zijn, en waar we al heel wat gezellige uurtjes hebben door gebracht. Een plekje wat voor mij rust uitstraalt en waar ik echt een beetje dat heerlijke strand, zand, vakantie gevoel heb. Gewoon een heerlijke plek.

wetransfer-c4d0f82

Ook hebben we het speelhuisje van ons jongste dochtertje Meike helemaal in dezelfde kleur mee geverfd als de veranda. En voor haar natuurlijk ook het ‘strand-sfeertje’ erin aan gebracht. Ze is er  helemaal blij mee en zit er ook vaak heerlijk te spelen.

wetransfer-c4d0f8

Ik hoop dat we nog lang kunnen genieten van de zomer én een heerlijke nazomer!

groet, Diana

wetransfer-c4d0f83

 —dit is een bewerking van een eerdere publicatie uit HuisjeKijken ‘oude stijl’—

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

6 reacties op “Tuintjekijken bij | Diana

  1. Pinkback: Brent

  2. Pinkback: alejandro

  3. Pinkback: jose

  4. Pinkback: Gary

  5. Pinkback: Perry

Geef een reactie