Ninneke’s Corner Culinair | knoflook soep

Ik ben Jeannine,  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weer Ninneke’s Corner Culinair.

Deze heerlijke milde soepvariant van Ninneke is ook nog goed voor je bloedsomloop. Wat eten we vandaag? Ninneke’s knoflooksoep…

Knoflook soep

IMG_4742 watermerk

Heerlijke soep voor de lunch

Dit is een soep voor de knoflook liefhebbers, zalig van smaak en bovendien goed voor je bloed. Kan heerlijk als lunch met een dikke snee bruin brood bij, met wat goede boter op ( oké niet zo  goed voor je aders ) of wat stokbrood. Of je maakt er nog een lekker knoflookbroodje bij; wat diagonale stukken stokbrood, van een 2 cm ongeveer inwrijven met knoflook en besprenkelen met olijfolie. Andere manier: wat boter opsmeren, knoflook boven uitpersen en krokant bakken in de oven. Of je geeft ze voor de hoofdmaaltijd.

Wat heb je nodig

wat boter

200 gr (gerookte)knoflook

600 gr bloemige aardappels

400 gr wortelen

1 ui

2 liter rundbouillon ( of kippenbouillon ) wat je verkiest

wat peterselie of bieslook

IMG_4677 watermerk

met enkele ingrediënten maak je gauw een soep

Hoe maak je deze soep

Stoof in een grote pot de ui fijn gesnipperd aan in wat boter, doe de wortelen in plakjes gesneden erbij en laat ook even stoven. Doe dan de 200 gr knoflook teentjes grof gehakt ( niet geperst) erbij en laat weer even de smaak goed vrijgeven door mee te stoven, niet te lang anders word het bitter van smaak. Doe de aardappels in blokjes gesneden erbij. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat een 20 a 24 minuten koken, mix de soep en serveer met vers gehakte peterselie of wat fijn geknipte bieslook. Je kan als variatie de wortelen vervangen door prei wit of bleekselder of een combinatie van prei en selder, dan krijgt de soep een lichtere kleur. Nu lijkt deze van kleur op wortelsoep, maar de smaak is toch verrassend anders. Nu het weer wat kouder wordt gaan we toch weer wat meer soep maken en wilde ik deze graag met jullie delen. Smakelijk.

IMG_4729 watermerk

Hmm

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook stedds vinden voor nog meer inspiratie op facebook: Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

8 reacties op “Ninneke’s Corner Culinair | knoflook soep

  1. Pinkback: Roy

  2. Pinkback: albert

  3. Pinkback: clinton

  4. Pinkback: Tony

  5. Pinkback: phillip

  6. Pinkback: kevin

  7. Pinkback: Austin

  8. Pinkback: Wallace

Geef een reactie