Briezietje | ik ben Brigitte

profielfotoIn het Zeeuwse Geersdijk woont Brigitte die jullie vanaf nu als vaste blogger mee zal nemen door haar dijkhuis dat ze samen met de liefde van haar leven Edwin, onder handen nam. Verder geeft ze interieurtips en adviezen en deelt ze veel DIY-tips met je. Ze zal zich in dit eerste blog van haar aan jullie voorstellen.

Graag wil ik me even voorstellen, ik heet Brigitte van der Schoof, ben 44 jaar, heb 1 dochter van 24, Cherie. Ik woon samen met mijn liefde van mijn leven Edwin in Zeeland in het kleinste dorp van Noord-Beveland genaamd Geersdijk. Toen ik mijn vriend leerde kennen  kwamen we er achter dat we beiden de wens hadden om in Zeeland te willen wonen, beiden komen we uit Brabant, Breda. Maar Zeeland heeft ons altijd erg getrokken sinds kind al en beiden in ons verleden leventje. Na goed overleg met elkaar ivm familie die we dan achterlieten hebben we deze stap gemaakt.

salontafel

Het tafelblad heb ik gemaakt van de oude vloerdelen die in dit huis lagen, dus leuk,een tafelblad van 1904!

We hadden wel wensen;  het moest een oud huis zijn dat nog opgeknapt moest worden en het moest vrij staan en de grootste wens was dat het aan het water zou liggen We hadden een lijstje van ongeveer 10 punten waar ons droomhuis dan aan moest voldoen. Na tig huizen in allerlei plaatsjes en dorpen te hebben bekeken hadden we eindelijk in 2010 ons droomhuis gevonden!

“We kozen voor een mooie oude dijkwoning uit 1904 in het kleine dorpje Geersdijk.”

We konden ook nog een groot stuk grond bijkopen dus dat was helemaal geweldig, we hebben vrij uitzicht en kijken uit op het Veerse Meer waar we de bootjes voorbij kunnen zien varen.

eigen lamp

Deze lamp is zelf gemaakt van berkentakjes

 

Omdat het hele huis verbouwd zou worden konden we meteen onze smaak doorvoeren die we beiden mooi vinden; stoer en landelijk, met een vleugje franse en engelse accenten.

Alleen de muren bleven staan. De rest werd allemaal aangepakt. Er moest een woonkeuken komen en de badkamer hadden we al helemaal in ons hoofd. Ik zal jullie de verbouwingsfoto’s besparen, maar hoe het uiteindelijk is geworden zal ik jullie snel eens laten zien.

“Soms komen we erachter dat de keuze die we in gedachten hadden toch niet de juiste was. Doordat alles langer duurt, kunnen we die keuze gelukkig nog bijstellen…”

We wilden graag oude franse boeren plavuizen in de woonkeuken. We vonden ze bij Het Achterhuis. En in de badkamer kozen we voor mooie kleine franse dallen, die we ook in de hal legden.

hal

De lampzuil is gemaakt van gebruikt steigerhout en daar is een lamp in verwerkt

Omdat we nog steeds bezig zijn en het allemaal langer duurt dan we (willen en) hadden verwacht, kunnen we goed beoordelen wat we nu toch eigenlijk willen en soms nog onze keuze aanpassen doordat we er achter komen dat de keus die we in gedachten hadden toch niet de juiste is.

“We krijgen lovende reacties op de plafonds die we maakten van gebruikte steigerhouten planken.”

Alle plafonds zijn gemaakt van gebruikt steigerhout. Dat hadden we nog nooit gezien en kwamen op het idee doordat we juist iets anders wilden dan een gestuct plafond, schroten of balken. We krijgen hier ook lovende reacties op; het is warm, stoer en tijdloos.

hoekje in de kamer

Het tafelblad is van een oud luik gemaakt dat hier in de vloer zat en op een gietijzeronderstel gemaakt. De lampenvoet was wit met bloemetjes van Laura Ashley, bewerkt met zand en muurverf gemengd…

In mijn blogs wil ik  jullie een beetje gaan rondleiden in ons huis en laten zien wat ik allemaal zelf maak en heb gemaakt. Als ik iets zie kan ik het maken mits ik de juiste materialen heb. Ik knap meubels op, ik maak van rommel iets bruikbaars, ik zit boordevol ideeën. Ik kan het soms zelf niet bijbenen. Ik verzamel vanalles. Wat een ander weggooit, kan ik weer gebruiken (dat heb ik van mij vader). Omdat ik altijd in de weer ben met allerlei knutseldingen wil ik jullie graag laten meegenieten. Ik doe tenslotte ook van anderen ideeën op!

Dus graag tot snel weer!

Lieve groet, Briezietje

terras

Tuintafel gemaakt van resten hout die ik nog over had. Het terasje heeft Edwin gelegd van restjes tegels uit de keuken en hal

 

 

 

 

 

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

5 reacties op “Briezietje | ik ben Brigitte

  1. Pinkback: Andrew

Geef een reactie