Ninneke’s Corner Culinair | Romige aardappel-zuurkoolschotel

Ik ben Jeannine,  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weer Ninneke’s Corner Culinair.

Deze week wordt het echt herfst. Wat is er dan heerlijker om een heerlijk herfstgerecht op tafel te zetten. Van Ninneke krijg je vandaag een recept dat precies past in die gezellige herfstsfeer. En let op, want heb je restjes over? Volgende week krijg je een receptidee voor de restjes…

Lees snel verder voor het recept van een heerlijk romige aardappel-zuurkool schotel !

Romige aardappel- zuurkool schotel

IMG_5839 watermerk

Lekker stevige kost

Nu we de herfst toch al goed beginnen te voelen, de verwarming al aan, de dekentjes worden boven gehaald voor lekker op de bank knus onder gedoken te zitten bij het televisie kijken of boek te lezen, zo komen er ook weer meer winterse schotels op tafel. Stevige kost maken we dan toch? Goed gevulde  maaltijdsoepen, hutspot, sudderstoofpotjes… Ik maakte ook een zeer lekkere aardappel zuurkoolschotel met flink wat gerookt spek erdoor en groene druiven, dat zich heerlijk liet smaken Eenvoudig maar zeer lekker op de smaakpapillen .

Wat heb je nodig

Bloemige aardappelen

zuurkool

gerookt spek

groene druiven

gerookt spek

bekertje room

peper,zout en nootmuskaat

IMG_5655 watermerk

Met 5 hoofd ingrediënten mzaak je een stevige maaltijd

Bereiding:

 Spoel de druiven, halveer ze en ontdoe van de pitten. Snij het spek in stukjes en bak in wat boter krokant. Zet dan opzij. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Doe op het laatste de zuurkool erbij en laat goed mee opwarmen. Giet de aardappelen met de zuurkool af , doe er flink wat room bij en stamp goed ondereen, kruid met peper, zout en nootmuskaat en meng er het spek en de druiven bij. Zet nog even in een schotel in de oven zodat de druiven ook goed warm zijn.Je kan ook het nog meer aanvullen door een dikke plak beenham in te strijken met honing( en eventueel wat mosterd) op te rollen en ook in de oven  te verwarmen.

Schep de zuurkool op en leg er dan een plakje beenham op, zalig hoor hmm…

IMG_5839 watermerk

heerlijk

 

 

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op facebook: Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

4 reacties op “Ninneke’s Corner Culinair | Romige aardappel-zuurkoolschotel

  1. Pinkback: otis

  2. Pinkback: Stephen

  3. Pinkback: greg

  4. Pinkback: Clifford

Geef een reactie