Elisense | Pimp je kandelaar

Kandelaars zijn er in allerlei soorten en maten en bijna iedereen heeft er wel eentje thuis. Op een gegeven moment heb je het wel een beetje gezien met steeds een ander kleurtje kaarsen. Tijd voor iets anders …. Pimp je kandelaar !

Je kunt elke kandelaar in een ander jasje steken: Dikke, dunne, lange, korte, van metaal, van glas, van hout, voor 1 kaars of voor meerdere … In dit artikel vind je 3 verschillende kandelaars en omdat ik altijd met zijden bloemen werk, maak ik ook graag kandelaars op met zijden bloemen.

De eerste kandelaar is een oude, zilverkleurige, metalen kandelaar met 5 armen.

Kandelaar versieren

Op de middelste kaarsenhouder heb ik een bol met veertjes gelegd en op 2 van de buitenste kaarsenhouders 2 oude blauw-grijze houten decoratiebollen. Op de andere 2 buitenste kaarsenhouders heb ik zijden bloemen gebruikt – 1 bol witte en 1 bol lichtgroene Viburnum (ook wel Sneeuwbal genoemd). In het midden onder de veertjesbol heb ik een stukje wit organza lint geknoopt met daaraan een parelmoer hanger. Tot slot heb ik vanuit het midden aan de armen takjes met witte besjes gebonden. Ik heb ze vastgemaakt met een paar stukjes zilverkleurig binddraad. Zo gepiept dus !

En wil je weer even iets anders, dan wijzig je wat decoratiematerialen …

Kandelaar met zijden rozen

Zo is de kandelaar nu. De veertjesbol is vervangen door een grote witte kerstbal waarvan ik het kroontje af heb gehaald en op de plaats van de blauwgrijze houten bollen liggen nu witte kerstballen in een iets kleinere maat dan de middelste. De Viburnums hebben plaats gemaakt voor 2 grote witte zijden Rozen en een paar kleine stukjes grijzige kunsttak. Het lintje met de hanger en de bessentakjes heb ik laten zitten.

Heb je iets meer tijd, dan kun je ook een bloemstukje op je kandelaar maken.

Kandelaar met zijden bloemen

Op een dikke kandelaar van zilverglas heb ik een paar steekschuimprikkers gelijmd en daarin een stukje steekschuim geprikt. Vervolgens heb ik het volgestoken met geprepareerde bladeren (deze hebben een speciale behandeling gehad waardoor ze groen en soepel blijven) en daarna een paar witte en groene zijden bloemen erbij gestoken. Ik heb het afgemaakt met kleine stukjes witte Asparagus, die er een beetje uitsteken voor een luchtig effect.

Tot slot nog een ideetje voor glazen kandelaars …

Kandelaars met zijden bloemen

Op deze elegante glazen kandelaars heb ik ook weer steekschuimprikkers en steekschuim vastgemaakt. Omdat de onderzijde van glas is, heb ik het stukje steekschuim aan de onderzijde eerst bekleed met geprepareerde blaadjes, omdat je anders het felgroene steekschuim ziet. Vervolgens heb ik de kandelaars bolvormig opgemaakt met geprepareerde bladeren, witte zijden Rozen en Hortensia’s. Tussen de bladeren en zijden bloemen heb ik kunstbesjes, gedroogde Zilvervaren en enkele gedroogde exotische vruchten gestoken. Deze kleine materialen kun je op draad zetten, of er tussen lijmen met een lijmpistool.

Door het gebruik van blijvende materialen heb je zo jarenlang plezier van je creaties !

Je houdt ze schoon door het stof er regelmatig met je haardroger – liefst op de koude lucht stand – af te blazen.

Veel plezier met je eigen kandelaars. Maak er even een foto van en laat ons meegenieten van jouw kunsten.

Groetjes,

Marita

Website: www.elisense.nl

Facebook: Facebook.com/Elisense.nl

Mijn naam is Marita van der Hart. Ik woon samen met mijn partner Niels en onze rode kater Bassie in Geersdijk, een piepklein dorpje in Zeeland.  Zo’n 20 jaar geleden ben ik begonnen met bloemschikken en sindsdien ben ik er niet meer mee opgehouden. Sinds bijna 10 jaar ben ik eigenaar van het bedrijf Elisense. Bij Elisense kun je terecht voor een webwinkel voor bloemschikmaterialen, gezellige en leerzame workshops bloemschikken met zijden bloemen, ons eigen bloemschikboek – speciaal voor zijden bloemen, zijden bloemen abonnementen voor bedrijven en particulieren en landelijke badkamermeubels en badkamer accessoires.

 Voor Huisje Kijken mag ik mijn liefde voor al deze dingen met jullie delen.

GERELATEERDE ARTIKELEN

3 reacties op “Elisense | Pimp je kandelaar

  1. Pinkback: Glazen Kandelaars – Huidige decoratie-ideeën

Geef een reactie