Merietje | brocante & shabby chic

1d5ee613c5523a147518b9b34495db99Monique woont met haar twee kinderen, haar vriend en zijn twee kids in het gezellige Groningse Midwolda. Naast deze grote liefdes, haar passie voor de grote tuin en lekker veel dieren, heeft Monique nog een grote liefde: brocante en shabby chic. Op dit moment werkt ze aan het verwezenlijken van haar grote droom; een winkel aan huis. Dit proces én haar liefde voor brocante zal ze onder haar blognaam ‘Merietje’ met jullie delen.

Hai allemaal,

Graag wil ik me even voorstellen: ik ben Monique, woon in een klein dorpje in Groningen samen met mijn vriend en zijn en mijn 2 kinderen en al onze dieren. Mijn blog gaat over onze passies: brocante, shabby chic, onze tuin en de verbouwing van de winkel die we in het begin van komend voorjaar willen beginnen aan huis.

Eigenlijk begon mijn passie voor inrichten en meubeltjes, breien en haken, al lang voordat Peter en ik elkaar leerden kennen. Steeds had ik zoiets dat ik heel graag voor mezelf wilde beginnen, maar hoe??? Ik had geen ruimte en geen tijd door mijn fulltime baan enz. Dus plannen maar  even opzij gezet maar t bleef altijd knagen. Tot drie en een half jaar geleden toen ik Peter leerde kennen. We kwamen aan de praat en erachter dat we allebei dol zijn op meubels met een verhaal en het landelijke wonen.
We kregen een relatie en gingen vorig jaar samenwonen. Hij woonde hier al en we zijn flink aan het verbouwen gegaan Eerst maar eens de keuken.

BLOGGER MONIQUE-001

Het enige nieuwe is de oven en kookplaat. De rest is van Marktplaats en opgeknapt. De keuken zelf is van 1977 (er zat nog een afleverbewijs achter op 1 van de kastjes :-) )

BLOGGER MONIQUE1-001

De schouw heeft Peter ook helemaal zelf gemaakt en alles is met krijtverf van Painting the Past geschilderd. Het kleine vitrine kastje (op de foto beneden) heb ik van mijn oma geërfd en moest ook een metamorfose ondergaan.

keuken5

In mijn wekelijkse blog wil ik jullie ook graag mee laten kijken bij onze verbouwing van de winkel bij huis. Op de foto’s kun je zien hoe de garage eruit zag voordat we begonnen. Inmiddels zijn we zover dat er een nieuwe gevel in zit…tja, en dat ziet er dan zo uit.

BLOGGER MONIQUE2

Op het moment is Peter bezig het dak te bedekken.

“Handig zo’n man die echt alles kan!”

Volgende week laat ik jullie de binnenkant zien en alvast een beetje wat de plannen verder zijn. Ik hoop dat jullie het leuk vinden. Tot volgende week.

Liefs, Monique

Je kunt me vinden op onze Facebookpagina

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

8 reacties op “Merietje | brocante & shabby chic

  1. Pinkback: Merietje | de kinderkamers | Huisjekijken

  2. Pinkback: Carlos

  3. Pinkback: Fernando

  4. Pinkback: alfonso

  5. Pinkback: Marcus

  6. Pinkback: arnold

  7. Pinkback: Merietje | Inspiratie | Huisjekijken

  8. Pinkback: Glenn

Geef een reactie