Ninneke’s Corner Culinair | Mini spek ei taartje

Ik ben Jeannine,  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weer Ninneke’s Corner Culinair.

Misschien heb je nog wat restjes spek over van het recept waar Ninneke je vorige week op trakteerde. En inmiddels weet je dat Ninneke overal raad mee weet…van de restjes weet ze ook weer wat heerlijks op tafel te zetten. En het wordt weer prachtig gepresenteerd en rijkelijk geïllustreerd met foto’s die je al meteen doen watertanden… Het recept voor ‘mini-spek-ei-taartjes’!

Mini spek ei taartje

IMG_5815 watermerk !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lekker hartig met restjes

 Jullie hebben vast ook wel eens restjes spek. Dit heb ik ook gemaakt nadat ik enkele lapjes gerookt spek had in de koelkast. En eieren heb je toch zowat standaard in huis alsook brood. Het is super makkelijk te maken, smaakt bovendien nog heerlijk ook! Het is ook weer zoiets dat  op een brunch het goed zou doen of bij de lunch met dan een gemengde salade erbij geserveerd.Het is ook qua presentatie leuk, zo een eitje omhuld met het spek . Je kan ook in plaats van een eitje in zijn geheel erin te doen ook een roerei erin maken, of in plaats van een quiche met kruimeldeeg of bladerdeeg, dit als basis gebruiken voor een mini quiche, een eitje los roeren met wat room, kruiden, in het vuurvaste potje doen op het bodempje van brood, de zijkant met spek bekleed, stukjes brie en ham in doen, dan in de oven laten garen.

IMG_5764 watermerk

Met een minimum aan benodigdheden wat lekkers maken

IMG_5765 watermerk

in een handomdraai maak je een mini spek ei taartje in een klein ovenvast schaaltje

Wat heb je nodig

enkele lapjes gerookt spek

eieren( per schaaltje 1 )

wat sneden brood

wat boter om in te vetten

peper en zout

Bereidingswijze

Vet de mini ovenschaaltjes in met boter. Steek met behulp van  de schaaltjes uit een snee brood een vormpje uit en leg het uitgestoken brood op de bodem van het schaaltje. Bekleed de rand binnenin met het spek, breek er een eitje in en doe er wat zout en peper op. Zet in de voorverwarmde oven en laat garen op een 180 °.Meer werk is daar niet aan…en je restjes geraken verwerkt.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op Facebook: Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

6 reacties op “Ninneke’s Corner Culinair | Mini spek ei taartje

  1. Pinkback: Scott

  2. Pinkback: Jeffery

  3. Pinkback: Max

  4. Pinkback: luis

  5. Pinkback: Ninneke’s Corner Culinair | Kip uit de oven | Huisjekijken

Geef een reactie