Ninneke’s Corner | Instant decoreren met sierpompoenen

Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Speciaal voor Haloween gaat Jeannine je verwennen met nóg meer pompoenideeën. Dat ga je nog prima redden om dit voor dit weekend uit te voeren. Voorheen gaf ze decoratie-ideeën waar veel verf- of plakwerk aan te pas kwam; deze keer gaat ze je laten zien hoe je decoreert met pompoenen in hun oorspronkelijke vorm en kleur.

Instant decoreren met sierpompoenen

IMG_6685 watermerk

Mooi bloemen pompoenbed op tafel

Heb voor jullie nog één column over pompoenen, zonder ze te schilderen, te beplakken, gewoon in natuurlijke oorsprong te laten,want lang niet iedereen ziet het zitten deze eerst te behandelen, of het nu door een te druk werkschema is en geen tijd er dan voor heeft, of gewoon krankjorum wordt van al dat gefrutsel, niet handig is, hoe dan ook je maakt ook zeer mooie creaties zonder al dat geklieder met verf/lijm.

IMG_6690 watermerk

Sierpompoenen in zijn natuurlijk oorsprong , kunnen ook mooi ogen

Ik ga enkele voorbeelden laten zien hoe het ook kan. Ik ben vooral gek op die kleine witte sierpompoenen, die lenen zich tot mooie zachte palletten met wat fris groen ertussen (hop, klimop of ander groen) bloemen (rozen, lelie’s, orchideeën, fresia’s) tussen ,eenvoudig te maken, maar sfeervol troef. Ga eens in je kasten na wat je nog zoal hebt staan. Zo word een bonbon-etagère een leuk origineel bloemstuk op je tafel.

IMG_6582 watermerk

Bon bon schaal met sier pompoenen met wit en groen

IMG_6609 watermerk

Met wat rozen in verwerkt,krijgt het weer een andere uitstraling

Je kan zowat in alles wel een leuk tafereeltje maken; in een vergiet, draadmand, een servies dat mag gezien worden, kan ook uitgestald worden met slecht één enkel pompoentje op. Leg er nog nonchalant één tegen aan. Het staat gewoon gezellig op tafel. Stapel wat borden op elkaar van groot naar klein met verschillende kleuren maar die toch bij elkaar passen. leg er een pompoen op , bindt er een lint rond, rond de stapel borden ,over de pompoen heen, net zoals je een geschenk zou inpakken. Leg er nog een roos bij of een hangertje of zo. Zet er eens stolp overheen. Je maakt in een mum van tijd iets liefelijk.

IMG_6945 watermerk

In een vergiet komt het ook mooi tot zijn recht

Een vergiet hebben we allemaal wel in onze keuken. Meer dan wat mooie vaatdoeken erin en wat kleine witte pompoenen, groen sierfruit en afwerken met een roos. Meer vraagt dit niet maar staat zo schattig op je werkblad/tafel.

IMG_6617 watermerk

draadmand gevuld met pompoenen

Deze draadmand met hop en een lading pompoenen kan zo op de sidetable staan. Eenvoudig zonder al teveel franje

Zachte pastels

Zoals je wel merkt wordt zo’n stapel bordjes in pastel met pompoen op gelegd, super romantisch! Doe er een lint omheen met een mooie tekst op om extra sfeer te bepalen.

afgedekt

Onder een glazen stolp krijgt het iets teers en frivool, net of dit pompoentje je heel dierbaar is…je wil bij je houden tot in de eeuwigheid.

IMG_6924 watermerk

Nonchalant met kopje

1415396_10202832288075072_722034831_o

In koperen confituur pot met gedroogde roosjes

615248_4897851810947_747879325_o watermerk

groen met een detail

1116000_10205453090473494_3390709001256855832_o

komt mooi tot zijn recht op een leuk servies

Wil je een rijkelijk goed gevulde tafel? Zet dan de bonbon-etagère in het midden op tafel als center piece. Werk rond om af met groen en bloemen, die je ook gebruikte op de presenteerschaal en werk in een rechte lijn evenwijdig mee met de tafel als het een rechthoekige is, of wat kronkelend,als het een ronde tafel betreft. Werk dan meer in een cirkel er rond ,om mooi effect te krijgen, leg eerst dan het groen (hop,klimop), zet dan de witte sierpompoenen her en der ertussen en werk af met bloemen(in pipet met water) hier en daar tussen te steken tot het jouw goedkeuring draagt. Dit wordt een prachtig gegeven, een blikvanger op je tafel. Het lijkt een bloemstuk maar dat is het niet echt. Zet er nog glazen kandelaars bij of van die arme luizen zilver kleurige, het is een plaatje om zien!

IMG_6680 watermerk

gezelligheid troef

Ook uitnodigend leuk is een pompoentje te beschrijven met de menu,voor op het bord te leggen van je gasten. Of hun naam of een lieve boodschap.

IMG_6755 watermerk

staat toch leuk

Wat dacht je van pompoentaarten te maken? Nee, geen echte maar taarten om te decoreren bedoel ik dan. Ook zo gepiept als je al wat kransen nog hebt liggen, dan is het gewoon stapelen geblazen. Een taartschaal op hoge voet, een krans of meerdere geeft ook een mooi gegeven. Daar wat hop op een grote groene pompoen, rondom nog wat groene sierappeltjes, sierfruit en je hebt zowaar een pompoentaart. Je kan ook in het midden bovenop kleinere witte pompoentjes leggen tegen elkaar aan. Geeft ook een originele decoreer taart, nog mooier is als je verscheidene bij elkaar kan zetten, vul aan met nog wat items die er bij passen om er een stilleven mee te maken.

pompoentaarten niet voor consumptie maar wel leuk

Ook buiten kunnen we onze inspiratie de vrije loop laten in manden, op tafel, stoel, ijzeren draai kooi, wat je hebt, wat je geschikt lijkt. Daarvan toon ik jullie ook nog wat van mijn eigen creaties die ik wel bijzonder vond.

10608541_10205398282463328_83448270775328124_o

Een sereen wit pompoentje op een bordje van mos

10633730_10205398283463353_1741104339791628884_o

Ook buiten word zo een tafel een blikvanger

10623941_10205398282263323_8981642259274200275_o

Met geweien krijgt het direct al een herfst uitstraling

10694452_10205398283703359_5624479543911492142_o

Drie op een rij

IMG_6991 watermerk

Gevangen in kooi

groen pallet met witte accenten en een vleugje rood

Zo! Nu heb ik jullie laten zien dat je ook zonder al teveel in de weer te zijn ook prachtige dingen kan verwezenlijken. Ik noem het instant decoreren. Het is zo klaar, bijna zo snel als secondelijm. Gewoon wat rangschikken tot het je bevalt, meer vragen deze creaties niet…het kleinste kind kan het.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op facebook: Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

3 reacties op “Ninneke’s Corner | Instant decoreren met sierpompoenen

  1. Pinkback: jack

  2. Pinkback: Alexander

Geef een reactie