Voor het blog gezet | gastblogger: Annette Nijland

Uit de vele reacties die we ontvingen op de oproep voor gastbloggers, was Annette Nijland de gelukkige die als eerste de pen mag oppakken en een gastblog mag schrijven voor HuisjeKijken. En vandaag is het zover….

Voor het blog gezet : Annette Nijland!

HUISJE KIJKEN

Jeetje, ben je ineens uitgekozen om als eerste gastblogger een blog te schrijven voor Huisje Kijken. Wát een eer en wat spannend is het toch tegelijk. Waar schrijf ik dan over? Ga ik schrijven over een lekker nieuw recept, kies ik dan toch voor tuinieren of voor iets met huisdieren óf ga ik toch voor huisje kijken ?

Warm… het wordt Huisje Kijken, maar dan bij ons thuis aan de buitenkant.

 

VISITEKAARTJE

Ik vind dat je huis een beetje je visitekaartje is en dan zeker ook de buitenkant. “ Klopt “ de buitenkant met wat ik aan de binnenkant van het huis zou kunnen verwachten ? Wat is de allereerste indruk die mensen van je huis hebben zodra ze de buitenkant van je huis zien ? Toevallig wil het geval dat bij ons de buitenkant aan de beurt was. Kozijnen en deuren moesten onder handen worden genomen en dat was meteen een goed moment om eens een ander kleurtje uit te gaan proberen. Zo gezegd zo gedaan; de kleur werd bepaald, de schilder kwam en de gehele buitenkant onderging een war(m)e metamorfose. Ons “oude “ blauw werd vervangen en nieuw “oud “ engels rood kwam hiervoor in de plaats. Even schrikken was het wel want het contrast was ineens wel heel duidelijk zichtbaar.

foto1

Een paar seconden later kreeg ik het warm, warm van de mooie kleur en van de vele ideetjes die al in mij opborrelden om de buitenkant gezellig aan te gaan kleden. Viooltjes en veel heideplantjes zag ik voor me, in hun mooie dieprode kleurtjes en fluwelen pracht….Zij mochten het huis aan de voor- en achterkant gaan sieren. Húp, ik opgewonden het tuinhuis ingelopen, spulletjes bij elkaar gescharreld en neergezet, het feest kon gaan beginnen !

foto2

FEEST

Bij de voordeur kwam het rood me al tegemoet, maar ik liet me niet ontmoedigen, immers “mooi rood is niet lelijk “. Ik besloot gewoon heel stoer om de kleur met ton sur ton rood te gaan versterken. Heide in combinatie met zink en hedera, blijft persoonlijk vind ik toch altijd een ijzersterke combinatie. Het leek bijna een soort van winters tafereel te worden en dat bij een temperatuur van een graadje of 20C en een heerlijk najaarszonnetje

foto3

Ik werd steeds enthousiaster en toen moest ook de achterkant er aan gaan geloven, er was geen ontkomen meer aan. Ook daar werd de rode kleur door mij consequent doorgevoerd, met als gevolg dat ik elke keer wanneer ik nu naar buiten kijk vanachter het raam een warm gevoel van binnen krijg. Het is nu lekker vol, druk en gezellig op elkaar afgestemd én inderdaad, dus ook wat je zo’n beetje bij ons aan de binnenkant zou kunnen verwachten.

foto4

Binnen hebben we in de loop der jaren ons huis aardig volgebouwd, maar daar is nu de tijd te kort voor om je te laten zien. Je bent misschien tóch nieuwsgierig geworden en wilt ook bij ons binnen Huisje Kijken ….? Kijk dan maar eens een keer op mijn “ verse ” nieuwe woonblog Cre@nnette en gluur daar maar naar hartenlust verder. Laat je me wel even weten wat je er dan van vindt ?

Uiteraard wens ik je nog wel een heerlijke herfst en alvast fijne feestdagen toe!

Groetjes, Annette                                            

foto5

  
De rubriek 'Voor het blog gezet' wordt iedere laatste donderdag van de maand gepubliceerd. Annette Nijland is onze eerste gastblogger. Iedere gastblogger geeft zelf de pen door aan een volgende blogger. Dat kan een vriendin zijn, je buurvrouw, een andere bekende of iemand waarvan jij het blog volgt. Annette geeft de pen door aan Miranda Vroemen. Op donderdag 27 november kun je het gastblog van Miranda lezen in 'Voor het blog gezet'. Noteer in je agenda!
Wil je zelf ook een keertje een gastblog schrijven voor HuisjeKijken? Geef je op! Mocht het incidenteel voorkomen dat een gastblogger geen opvolgster kan vinden, dan wordt jij misschien wel gekozen! Je kunt je opgeven door je aan te melden bij de redactie: huisjekijkenredactie@outlook.com

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

7 reacties op “Voor het blog gezet | gastblogger: Annette Nijland

  1. Pinkback: benjamin

  2. Pinkback: Philip

  3. Pinkback: Brandon

  4. Pinkback: Daniel

  5. Pinkback: Voor het blog gezet | gastblogger Ingrid Servaes | Huisjekijken

  6. Pinkback: cody

Geef een reactie