Merietje | druk weekje!

Monique woont met haar twee kinderen, haar vriend en zijn twee kids in het gezellige Groningse Midwolda. Naast deze grote liefdes, haar passie voor de grote tuin en lekker veel dieren, heeft Monique nog een grote liefde: brocante en shabby chic. Op dit moment werkt ze aan het verwezenlijken van haar grote droom; een winkel aan huis. Dit proces én haar liefde voor brocante zal ze onder haar blognaam ‘Merietje’ met jullie delen.

Zo weer een drukke week achter de rug. Veel oud hout kunnen krijgen want daarmee willen we het plafond en de wanden bekleden. Dit moest nog wel allemaal ontspijkerd worden, veel werk maar ja je moet er wat voor over hebben he?

zonder wandbekleding

In deze schuur komt onze winkel. Lekker bij huis, ideaal!

zonder wandbekleding 2

Hier is alles nog ‘kaal’. We willen het plafond en de wanden met de oude planken gaan bekleden.

Op sommige planken zit een soort van muurverf, wit. Veel planken zijn vergrijsd heel mooi. Ik zit ook te denken om iets met decopatch papier te doen op kleine stukjes van de planken….

Het plafond met de planken.

Het plafond met de planken. De balken blijven wél mooi in het zicht.

De wanden met de bekleding.

De wanden met de bekleding.

En dan ben je bezig en dan komen er zoveel ideeën dat ik soms echt dingen op moet gaan schrijven om ook maar niks te vergeten. Of zoals van de week dan sta ik in onze kas om de fuchsia’s te stekken en winterklaar te maken en dan denk ik alleen maar aan hoe het allemaal gaat worden en gooi ik alle stekken door elkaar; alle verschillende kleuren en soorten pfff na ja dat zie ik volgend zomer dan wel. Eindelijk alle stekken in bakken, de hoofdplanten zonder blaadjes in zakken gedaan en in de kelder gehangen en dan te bedenken dat dit volgend jaar weer een mooie volle plant gaat worden. Wel druk met al die hobby’s maar oh zo leuk!

stekken

Afgelopen zondag even naar de rommelmarkt geweest om alvast dingen in te slaan, maar niet te veel anders kan ik het weer nergens kwijt. Dan staat ‘t maar in de weg en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Toen we thuis kwamen zijn we alvast maar even wat dingen in gaan plannen wat de stroom aangaat omdat Peter zo graag met het hout wilde beginnen. Nou,  dat ging gelukkig snel. Nu is het inmiddels het einde van de week en heel wat ‘ontspijkeren’ en schoonmaken later… de twee voorkanten van de garage zijn binnen bekleed en een stuk zijkant en 2 banen van het plafond tussen de oude balken in ook mooi gemaakt met planken.

Oh ja en intussen ook maar vast een beetje naar labeltjes gekeken voor de spulletjes en verpakkingsmateriaal. Ik wil het wel allemaal graag zo milieuvriendelijk als het kan. En ook alvast een beetje een logo bedenken en of daar ook een stempel van gemaakt kan worden.

shoppen

Het is ook de bedoeling dat we 2e hands kinderkleding gaan verkopen en ik ben alvast een beetje aan het kijken hoe we dat straks gaan presenteren en combineren met het brocante en de meubels. En graag wil ik ook nog iets met haken en breien gaan doen en ook daar gieren de ideeën weer door mijn hoofd. Ik hoor steeds van onze meiden kun je ons leren haken? We willen graag beestjes haken…. okeeee dan moeten we daar maar eens over na gaan denken…. een brei/ haakcafé????

Volgende week zal ik jullie eens de kamer van onze meiden laten zien… ook weer samen bedacht en de meisjes zijn er zo blij mee die gaan met plezier naar bed, wie wil dat nou niet?

Groet, Monique

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

5 reacties op “Merietje | druk weekje!

  1. Pinkback: eugene

  2. Pinkback: Micheal

  3. Pinkback: donnie

Geef een reactie